5.11.06

Resultats VIII (Montilla President gràcies als botiflers d'ERC)

Podria pactar Esquerra amb CiU? Podria, però no pot. En primer lloc, perquè l'odi més bèstia entre les dues alternatives més sòlides del nacionalisme català ho fa inviable. I després perquè les bases republicanes no ho accepten. Allà on Esquerra és forta i governa als ajuntaments o espera a l'oposició el seu rival és CiU. Els uns i els altres han anat covant rancúnies. Les tenen ben alimentades. Són incapaços de superar-les, si no els queda cap altra alternativa. Tot i els que els centenars de milers de votants que els donen confiança no ho entenguin. (Vicent Sanchis, El pacte del Motxo)

Parlem clar d'una vegada, collons. CiU i ERC s'odien. És un odi atàvic, fratricida, caïnita... És l'odi que el masover sent per l'amo, l'odi del descamisat i descorbatat analfabet contra el senyor repentinat i amb carrera; morts de gana, falsaris disfressats d'independentistes, una colla de radicals incompetents, manelics de pa sucat amb vinagre: odi, enveja, rancúnia, ressentiment, traïció i coses pitjors que fa massa temps que es coven i que, per tant, fan impossible l'entesa entre aquestes dues forces polítiques catalanes. Ben mirat, la diferència entre un votant d'ERC i un de CiU és sobretot estètica. Les bases pertanyen a classes socials diferents. L'estètica diu molt d'una persona. L'estètica és el preludi de l'ètica.

¿Què es pot esperar d'algú que duu un burro enganxat al cotxe? ¿Amb aquests cata-rucs ens hem d'entendre? Amb aquesta gent no pots ni prendre un café perquè et pispen la cartera. I vet aquí que, ens agradi o no, som germans catalans i ambdós ens estimem Catalunya, però ha arribat un moment que allò que ens separa és més fort que allò que ens podria unir, i més ara que tornaran a investir com a President de la Generalitat un perdedor, un candidat fracassat com Montilla!!! Ara sí, que l'odi serà visceral, definitiu, suïcida.

Per altra banda, i sent positius, amb aquesta segona edició del Tripartit (ara li diu Entesa el fill del guàrdia civil) tornem a tenir la diversió assegurada. Els guionistes de Polònia ho tindran ben fàcil. Només caldrà esperar que es fotin aviat els trastos pel cap i protagonitzin nous episodis lamentables als quals ja ens han acostumat durant aquests darrers tres anys. El Tripartit, segons com es miri, és una benedicció... El PP n'està encantat... Els espanyols (Montilla el primer) ja ho celebren amb xampany francès... Santa paciència.

He tret la imatge d'aquí

35 comentaris:

Alprazolam ha dit...

Aquest post és una gran collonada que m'ha fet riure una bona estona. Això dels manelics no té preu. Almenys sort que reconeixes que els de CiU, en general, són més aviat repentinats hehe Un post valent i encertat, per bé que malèvol i ple de prejudicis!

Enric Borràs ha dit...

Ben dit, i ben fet (et torno l'enllaç)

Anònim ha dit...

De què serveix anar a votar, si desprès ells s’ho fan com volen?? Els votants d’esquerra volen Montilla de President? Tornarem a veure a Zapatero a la Plaça Sant Jaume? Montilla president... avui es un dia trist per Catalunya

Anònim ha dit...

Han conseguido lo que querían con la reedición del tripartito. No han captado lo de la abstención estos politicos... inútiles.
Si CIU ha subido es porque la gente quería un cambio y al final lo primero es lo primero... LA POLTRONA.
Está claro la próxima vez lo más seguro es que me ABSTENGA: PARA QUE votar? Hacen lo que quieren!!!! o les vamos a dar un voto de castigo ( Ciutadans)
ESTOS POLITICOS CATARRUCS (todos) NO CAPTAN EL MENSAJE.

Bruder

Anònim ha dit...

Es una pena que la tercera fuerza política sea la que de la cara en televisión y decida el futuro político de Catalunya. ¿Es que no se acuerdan que les echaron del Gobierno? ¿Acaso no tienen ni una pizca de moral política para darse cuenta que el pueblo catalán, ese del que tanto presumen que les ha dado la legitimidad política y al cual dicen que representan, no quiere que se repita el mismo estropicio político que el que hizo el tan famoso tripartito? Deberían ser un poco más modestos y abandonar el barco. El poble català se merece un Govern que los gobierne, no unos políticos con afán histórico.
Ofelia

Anònim ha dit...

¿Qui és Cagot per a decidir res? Un pallasso que ha desprestigiat Catalunya. Un imbècil que ara posa un xarnego de President. Catalunya està acabada.

Anònim ha dit...

Veig que encara et cou un ou, Toni, i que l'odi del qual tan ens parles, t'ha fet pujar un altre cop una febrada del 15. Fote't. Ningú t'ha dit que féssis negocis amb els pentinats i tota la seva "famiglia" de lladregots. Catalunya la portará la feina i el treball, que no el pilotasso fàcil. Captes la diferència?. L'important són els mitjans, i no el fi.
Per cert, una pregunta capciosa per des-enmascarar-te: Qui us frega i us neteja els palauets de Vallromanes, el teu i el del paladí-llepaculs Pelip Fuig? La pubilla del poble, potser?.
Perquè després vagis dient fàstics, t'has posat al nivell i alçada dels "Ciudadanos". Tu per un costat, i ells per l'altre, us retroalimenteu. I així ens va. Odi, odi, i més odi...

Anònim ha dit...

Claudio.

¿Me aceptará alguien que ERC es la extrema derecha de Cataluña?

Anònim ha dit...

ERC ES LA BASURA DE CATALUNYA

Xavier ha dit...

Per què el Montilla no és digne de ser president i el Maragall sí? El mateix partit i el mateix programa. No serà que la diferencia és un cognom, eh? IBÁÑEZ. Ets un classista.

Diferencia entre ERC i CIU només estètica? No fotis, analista. T'has preguntat mai per què odien a Companys i per què es can forrar tots durant el franquisme?

Anònim ha dit...

Felicitats Izquierda Repulicana de Corneya heu fet al Montilla president

marta m. ha dit...

És un dia trist per a la nostra nació. La vergonya de veure Montilla de Muy Honorable Representante de ZP... Els d'ERC han traït Catalunya i ho pagaran molt car.

Alprazolam ha dit...

Ara encara ric més

Anònim ha dit...

Jo ja ho vaig dir:

Montilla = Espanya
ERC = Montilla

ERC = Espanya

Ha nascut Izquierda Republicana de España.

Quina vergonya!!!

Beckmann

Anònim ha dit...

Aviam si d'una vegada per totes us treieu la bena que us encega: A tota Catalunya, els especuladors urbanístics de terrenys i finques pregunten qui governa abans de comprar. La venda es fa efectiva si qui hi ha a l'Ajuntament és de sociata o convergent. Menys llops, botiflers.

Anònim ha dit...

Si, home si, i els d'ERC defensen els pins, eh, au vinga! El cotxe oficial i els 300 càrrecs que esperaven tornar a la menjadora de seguida, qué trist, déu meu, qué trist, mans netes i tota la pesca, aneu a cagar

joki ha dit...

Ara algú pot qüestionar la propaganda electoral de CiU quan deia "o CiU o tripartit"?
Si el què deia era totalment cert.
Per cert, que ningú votés E pensant que no investirien Montilla si el tripartit sumava, si és així que s'ho faci mirar.
Però en qualsevol cas si no ho tenien clar, ara ha quedat claríssim. Era Mas o Montilla, i com que la gent ha donat majoria al candidat del tripartit, ha sortit Montilla.

tonibanez ha dit...

Ha sortit Montilla (Tripartit) per 3 miserables escons amb una pèrdua de gairebé 400.000 vots per part del Tripartit. Aquest nou govern (que és la segona edició del vell) NO TÉ CAP MENA DE LEGITIMITAT. Montilla (PSC) va ser candidat que més vots va perdre i ara me'l fan president! No m'estranya que la gent s'abstingui. Les properes eleccions no votarà ni déu.

CiU Kaputt!!! ha dit...

Si dos partits nacionalistes com CiU i ERC no s'han posat d'acord a l'hora de pactar un govern digne del país, és que aquest ha perdut (políticament) la seva raó de "ser". Trist i colpidor però real. Mas amb massa fums i exigències?. A la Moncloa es va vendre el país per molt menys, no ho oblideu!.
Amb la repetició del tripartit espero i dessitjo una no-repetició del numeret ZP a la balconada de St. Jaume ara fa tres anys, i sí una política social i d'esquerres. La "moto" d'un nacionalisme català per part dels sociates ho sento molt, però no me la penso comprar.
No ho dubteu: A Madrid ja se les empescaran per fotre fora de seguida a en Carod de la Generalitat.

Anònim ha dit...

D'acord amb la manca de legitimitat moral d'aquest president. Perdedor i té premi!! No sé què en pensarà, la gent.

A més, una nul·litat oratòria i un illetrat ocupant el màxim càrrec institucional del meu país. Us l'imagineu? Ja us el podeu imaginar. El que sempre llegeix, president de Catalunya.

Vergonya, vergonya i més vergonya.

Beckmann

Anònim ha dit...

Beckmann: Espero en candeletes la teva lliçó de legitimitat moral sobre l'abaixada de pantalons i posterior enculada d'en ZP a l'Arturu Mas i Cagarró, aviat farà un any.

Dessmond ha dit...

Crec que aquest pas tan intel·ligent de la cúpula d'Erc donarà molta munició a CiU. A molta gent, sí. Però també als bonifacis de CiU.
ERC s'ha fet el quasi harakiri. Després de perdre el 25% dels vots, s'embarca en la mateixa fòrmula però devaluada.
Quina colla de Manelics!

Òscar ha dit...

Carod va dir que al Montilla li feia por ser president. Que no se'n recorda pas???

tonibanez ha dit...

Carod s'ha begut l'enteniment. La seva única obsessió era tronar a ser Conseller el Cap, revenjar-se i recuperar a la poltrona perduda. Res més. Ell i els 3o0 càrrecs EXPULSATS del govern pels sociates. Ara es pensa el BABAU que podrà tenir més marge de maniobra i se'l tornaran a menjar amb patates. PERÒ EL PROBLEMA MÉS GROS NO ÉS AQUEST, SINÓ SABER QUÈ PENSEN REALMENT LES BASES D'ESQUERRA. Carod s'acaba de suïcidar.

Un votant d'ERC ha dit...

A mi no m'agrada en Montilla de president però és el que hi ha. Han de continuar les polítiques socials que va començar el primer tripartit. ERC s'ha acostat més als problemes de la gent que a la imatge del país, ho trobo bé.
Un govern CIU-ERC hauria creat la situació d'Euskadi: 50% nacionalistes, 50% constitucionalistes, no van enlloc, estan encallats.
En Mas, que recordem va rebaixar l'Estatut, ha quedat amb un pam de nas per la seva prepotència, el seu DVD i e seu intent de sòciovergència traïnt ERC. Ja els està bé.
Salut i República

Anònim ha dit...

No sé per què tanta ràbia. CiU tenia la majoria absoluta..., i la va perdre. Va pactar, legítimament, amb el catalaníssim PP... I ara és a l'oposició, a covar el ressentiment, i a fer pel•lícules, males pel•lícules de terror. I a votar al Parlament moltes vegades el mateix que el PP i els Ciutadans... Les cabres pels seus pecats tenen els genolls pelats...

Pel que fa a la legitimitat, que jo sàpiga, 70 és més que 48, oi? I no sé què té Mas que no tingui Montilla...

Anònim ha dit...

perquè encara no accepten la Ñ en molts llocs com en hotmail. Informat abans de parlar!!!

Anònim ha dit...

El votant de ERC acaba dient: Salut i República !! Salut potser si, però el que es República... Com no sigui la “República Nacional Española”....
Aquests de Esquerra Republicana no eren independentistes ? :O

tonibanez ha dit...

Pel que fa a Ibáñez: Jo em decanto clarament per l’origen basc. Com ja deus saber els Pirineus (de Lleida) van ser de parla basca fins molt
entrada la Edat Mitjana. Tant és així que el Fogatge de 1497 i 1553 ja apareixen Ivanyes a Corbins i una altre a Tortosa i segur que en trobaríem més. La resta de cognoms de l’època que comencen en “I” son bascoides: Ibars, Iborra, Isern… De fet tot el Pirineus era basc fins a
Santander, que és l'indret on està documentada la referència més antiga que tenim del cognom Ibañez. El tema de la grafia no se n'ha de fer cas perquè és cosa dels censors. En qualsevol cas, i si fem ús de les normes actuals del basc, s’escriu Ibañez perquè la “v” no existeix en basc. És a dir, el cognom Ibañez, a Catalunya, es troba a dins del seu àmbit geogràfic històric (molt històric, com algun miler d'anys) per molt que diguin.

Anònim ha dit...

ERC, PREFEREIX FER PRESIDENT UN CORDOBES I CONSELLER EN CAP UN MANYO. TOT MOLT CATALA, SI SENYOR.

onix ha dit...

Moltes gràcies , per mi es un honor tenir un dels meus "collages" en en el teu bloc , no tinc prou paraules d'agraïment

Tripartit 2, CiU 0 ha dit...

Aquesta és la LLIÇÓ MORAL que ens volen donar els fatxes de Catalunya: el seu pacte amb el PP de fa uns anys!!!.

Sani ha dit...

Hola Toni,
Per a mi, hi ha una petita gran grandesa en saber "perdre" sense insultar ningú, i jo a la rastellera de posts sobre "Resultats" veig que reprens tots els insults que CiU ha estat fent als altres partits durant tota la campanya i n'hi afegeixes encara d'altres. Això és entre d'altres factors el que ha portat CiU on és ara, és a dir a estar collint el que ha sembrat...

1. Això de la por que fan els d'ERC a Vallromanes només ho sabràs tu si te'n fan o no. Jo a la foto no hi veig ni cua, ni banyes ni sofre ...
2. Això de parlar de J. L. Carod-Rovira com a fill de guàrdia civil, si vol ser un insult, em sembla molt fora de to, per no dir poca qualitat moral, i no diu gaire a favor d'un filòsof i escriptor com tu. No perdis els papers, Toni. Pensa-hi!
3. Aquesta obsessió per insultar José Montilla, és més de ser gratuïta a hores d'ara. Espera a veure la seva gestió i llavors ja en parlarem si vols, però les visceralitats acostumen a ser poc assenyades.
Però segueix fent com millor et sembli, és clar! No faltaria més!
Sigui com sigui ... Cuida't.

Anònim ha dit...

Sani, si t'enfrontes de cara amb en Toni sense insultar-lo, has llepat. Ahir va censurar un munt de comentaris en que el deixaven com el que és, un insultador.

Jordi Nounou ha dit...

Aquest pais no ha apres res. I ho lamento, perque de mentres hi han d'altres que en treuen profit. Les batusses entre nosaltres nomes beneficien a qui es freguen les mans veient l'espectacle. Perdoneu qui defenseu el tripartit, però si sou sincers heu de reconeixer que ho van fer malament, molt malament. I no em crec que are millori la cosa. I els de l'altre costat han perdut l'estil. Quan s'entra en una botiga de ceràmica com un elefant, s'acostuma a trencar plats. ¡Pobre Catalunya!