6.2.08

Aniversari catosfèric


Avui fa 3 anys i un mes que em vaig empescar la paraula Catosfera. Va ser en un post de TdQ que es titulava Qualitat. Hauríem d'inventar una paraula nova... I la vam inventar!

Després de 3 anys i un mes, té 230.000 entrades al Google, un article a la Viquipèdia i acabem de celebrar unes Jornades sota aquest rètol. Però el més important és que la paraula ha esdevingut vox populi, la fa anar tothom. No cal dir que em sento orgullós d'aquesta paternitat, però encara em sento més orgullós de la seva popularitat.

Alguns discuteixen el concepte i la naturalesa de la Catosfera. No hi ha res a discutir: el CAT ho diu tot. La nostra llengua vehicular és el català. Això no és cap visió etnolingüista ni cap afany de discriminar ningú. Ens ho fem en català i escrivim per al món global, sense complexes. I a qui no li agradi que s'hi posi fulles (o punxi les banderetes traductores que hi ha aquí a la dreta).

Gràcies a la Catosfera, la presència i la vitalitat de la nostra llengua a internet és un fet indiscutible i certament engrescador. Ho he repetit vàries vegades: Catalunya serà catosfèrica o no serà.

Feliç aniversari!

Catosfèrics.cat

2 comentaris:

Ramon Aladern ha dit...

El substantiu ja té adjectiu: CATOSFÈRICS!
http://catosferics.cat/
Una taca d'oli imparable!

ROC ha dit...

Felicitats, doncs, Catosfèrics. Si no hi ha res a discutir, doncs no hi ha res a discutir: “aire que vol dir vent”, que dèia el meu avi. Ara bé…encara que ho diguis…fulles…no m’hi posaré. Les formes, Toni, les formes, que sembla que des que alguns Consellers diuen ‘fotre’, ‘collons’ i aquestes coses a declaracions gairebé institucionsl s’ha obert la veda per trencar les formes que faciliten un bon i ric debat.