3.7.08

Oh it's what you do to me

A cloudy day. A l'hora del break, en Jaume (profe de tecno), en Carles (profe de música) i servidor (profe de filo) fem cap a la millor orxateria de Mataró: Verdú, a la Riera, davant de l'Ajuntament. Boníssima. On hi hagi una autèntica orxata feta artesanalment, que es treguin les Chufis i altres succedanis industrials. Em penso que hi tornarem. Jo sóc un fanàtic de l'orxata, sobretot a l'estiu. És una de les meves begudes preferides. L'esmorzar perfecte per a mi és una ensaïmada mallorquina acompanyada d'orxata valenciana. Busco orxata al diccionari d'anglès i em trobo això: Cold drink made from tiger nuts. Curiosa manera d'anomenar les xufes. En un altre diccionari trobo que la xufla l'anomenen earth almond. Nut també significa sonat, guillat. O sigui, que en anglès hi ha almenys quatre maneres de dir boig: fool, crazy, mad i nut. Acabem el matí amb la lletra (lyrics) d'aquesta cançó...2 comentaris:

Arlequí ha dit...

Hola Toni. Tens tota la raó, no hi ha res com una autèntica i bona orxata fresqueta per treure'ns la xafogor de l'estiu.

Salutacions cordials.

Rosa ha dit...

Ostres, llàstima que no vas venir a fer el curs un parell o tres d´anys enrera. Hauries conegut l´orxata de Can Graupera, a la Plaça Gran, darrera l´Ajuntament! La de Can Verdú és boníssima, però la de Can Graupera, pel meu gust, era sublim!
Si t´agraden els "crusants", els millors i inimitables són els de Can Miracle. La pastisseria en sí, ha anat perdent amb els anys, i no és res de l´altre món, però els "crusants", no han canviat, segueixen genials, com sempre. No sé què tenen però enlloc els trobaràs com aquests. Si avui has anat a Can Verdú, ja sabràs on és Can Miracle; és a tocar!
Avui he passat per davant l´EOI cap a les dotze, i he vist un munt de gent que sortia, però no t´hi he trobat.
See you tomorrow????