18.5.14

Mountain Trail


Matí de Mountain Trail. He pujat pel camí de Mas Ventós fins al dolmen de la Muntanya d'en Caselles, he travessat a l'altra banda del rec de Mas Ventós per a visitar el dolmen homònim (una sendera fomuda, acabada de marcar amb línies grogues). Com que no he volgut tornar pel mateix camí, m'he complicat la vida muntanya amunt cercant l'accés “directe” a Mas Ventós...

Sort dels pantalons llargs i de la jaqueta de màniga llarga. Molt complicat, amunt i avall pels talussos de pedra seca, saltant de feixa en feixa, patint entre matolls espinosos. Finalment he arribat al mirador de Mas Ventós fet un cristo. Ha sigut pitjor que el dia que cercava la ruta a Sant Salvador per la torre de la llum que hi ha damunt els castanyers d'en Jumbet. Hi ha hagut moments on només m'han guiat els passos dels senglars, és a dir, els rastres de terra remoguda que indiquen una sortida viable, però que tenen el handicap d'estar fets a l'alçària dels porcs, no pas dels animals bípedes amb la qual cosa només et queda l'opció de posar-te a marrameus o d'endur-te (pit i collons) els arbustos per endavant. La putada és que la majoria de la vegetació d'aquesta zona punxa perquè té espines (argelaga) o pel fet que els branquillons dels arbusts són secs i esmolats.

Prometo solemnement no tornar a fer-me malbé les extremitats entre la malesa, saltant de pedra en pedra com una cabra, esgarrinyant-me sense clemència. Amics, feu-me cas: us recomano seguir els camins traçats, que per això van ser fets i provenen de segles i segles de saviesa humana.

Sense les MT500 no me n'hagués sortit pas. La seguretat que em proporcionen és excel·lent. Porto tres sortides fortes i ja se'n ressenten, pobrissones. Al pas que vaig (mai millor dit) no arribaran a l'estiu. La sola es va desgastant a còpia de trepitjar pedra viva i suportar les estrebades d'un animaló esverat de 80 kg. Massa extrem. He d'acostumar-me a caminar més tranquil. No puc arribar a casa i abocar mig pot de Betadine cada cop que surto a trescar. Això s'assembla molt al masoquisme.

La baixada ha sigut un passeig pel Coll de la Creu Blanca avall fins a Pau. Tornant, meditatiu, rumiava que la vida és així: primer pujada, riscos, complicacions, patiments, reculades, esgarrinxades, moments de dubte, desorientació, tossuderia, confiança, esperança, i atènyer el cim finalment... Uffff

A Terradets m'emboscava (em perdia pel bosc fins que retrobava el no-camí de tornada) i aquí m'embardisso. Perquè sempre he defugit els camins prefabricats. Sóc una soca, un tros d'ase. I mira que en són, de còmodes els camins amb ratlletes de colors i senyalitzacions verticals. Doncs no. Sempre enderiat a descobrir alguna cosa nova, quan l'únic que descobreixo és que puc tirar endavant tot solet encara que no hi hagi "camins" a la vista. Vet aquí la lliçó.

Mountain Trail? Més aviat la vida mateixa; i la satisfacció, el premi, quan sota la dutxa penses: ho he aconseguit, he tornat viu, sóc un màquina... i a sobre ho puc explicar! :)

Feliç perquè les patateres m'han florit.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Genial, simplemente genial,


Javier

Anònim ha dit...

Excelentemente redactado y expresado. Como una actividad cotidiana pasa a ser extraordinaria gracias a tus palabras, que transmiten lo que sentiste...y sientes.

JavierJavier

Toni Ibanez ha dit...

Gràcies, Javier, creo que voy a nombrarte mi fan number one! Hay mucha autoironia en el texto, como habrás notado. Debo añadir que caminar no es para mi una "actividad cotidiana" (en el sentido de normal o vulgar, aunque sí habitual), sinó sagrada... Tú ya me entiendes...

Isabel H. T. ha dit...

Toni, has conseguido algo taaaan valioso!Mejor dicho, lo has comprobado, tu valor frente a las dificultades, tu empeño, tu tenacidad y sobre todo eso,la sensibilidad para encontrar la belleza de lo simple llenando cada espacio de tu ser.
El premio,saber sin ninguna duda que nunca evitarás las dificultades aunque te arañen, lastimen ,asusten las cosas que encuentres en el camino exterior o interior
Bien hecho amigo!!!

pons007 ha dit...

si les patateres floreixen més son més bones les patates?

Toni Ibanez ha dit...

Ni més bones ni més dolentes. Les patateres floreixen perquè han de florir i, quan les flors s'assequen i les mates es collvinclen, és hora de collir-les.