7.1.18

Paraty 2L’home és un animal trist, melancòlic. La veritable joie de vivre és difícil de trobar perquè estem obligats a adaptar-nos a un modus vivendi demencial que ha perdut la connexió amb l’energia divina, és a dir, natural. 

Les ciutats no són indrets saludables. El materialisme limita la transcendència de l’ésser. Tot plegat provoca insatisfacció i violència constants. 

La melangia humana és un record d’aquell paradís que vam perdre o del qual vam ser expulsats. Ara, entre ortopèdies tecnològiques i completament desorientats, enyorem la senzillesa i la llibertat primigènia, infantil, la innocència veritable. 

Al meu entendre, la solució no és el budisme o la meditació (camins legítims), sinó la via xamànica: reaprendre a ser salvatges de nou, abandonar la domesticació, i ser el que som realment: divins, naturals, autèntics, espontanis... 


O homem é um animal triste e melancólico. A verdadeira “joie de vivre” é difícil de encontrar porque somos forçados a nos adaptar a um “modus vivendi” demencial que perdeu sua conexão com a energia divina, isto é, natural.
As cidades não são lugares saudáveis. O materialismo limita a transcendência do ser. Tudo isso provoca violência e insatisfação constante.
A melancolia humana é uma lembrança desse paraíso que perdemos ou de que fomos expulsos. Agora, entre ortopedias tecnológicas  e completamente desorientados, desejamos a simplicidade e a liberdade primeira, infantil, a verdadeira inocência.
Na minha opinião, a solução não é o budismo ou a meditação (caminhos legítimos), mas a via xamânica: re-aprender a ser novamente selvagens, abandonar a domesticação e ser o que realmente somos: divinos, naturales, autênticos, espontâneos...