4.9.12

Inferns domèstics


La convivència i el coneixement mutu porten a la decepció inevitable. Hi ha seducció mentre hi ha misteri, és a dir, ignorància. L'amor és sobretot literatura. T'estimo és una expressió de set lletres que tothom fa anar i que ningú no sap exactament què coi significa. Els somnis es fan malbé per sobredosi de realitat. L'error fonamental consisteix a creure que una altra persona resoldrà les teves mancances. Sovint l'altra persona et fa de mirall i el que hi veus reflectit et resulta d'allò més insuportable. Al capdavall, la nostra autoestima depèn de la capacitat que tinguem d'assumir les nostres imperfeccions, que són moltes. Fixar-se solament en les imperfeccions alienes és fugir d'estudi. La solitud és la millor mestra. La pena és que hi ha persones que no han tingut l'ocasió d'estar realment soles. És com aquell que no ha sortit mai del seu poble i encara viu a casa dels pares. Una parella hauria de ser un procés alquímic de fusió dels elements inferiors amb el resultat superior de l'or o la pedra filosofal. Dic hauria de ser, perquè la majoria de vegades en surts socarrimat i apedregat, no pas filosòficament, sinó psicològicament. Cada fracàs sentimental et fa sentir més culpable. Val la pena reincidir? Sabeu què els passa als exfumadors quan tornen a fumar? Que se'ls fumen de dos en dos o de tres en tres. Hi ha un instint suïcida en cada cigarreta que encens i en cada desig d'aparellar-te. És aquella il·lusió de la primera flama, de la combustió inicial que promet paradisos insospitats al final dels quals, rere el miratge, només hi trobaràs un altre infern domèstic, ridícul i inútil com tots els inferns humans.

2 comentaris:

Anònima ha dit...

Set notes
set colors
set mars
set dies
set virtuts
set pecats
set lletres

"Una parella hauria de ser un procés alquímic de fusió dels elements inferiors amb el resultat superior de l'or o la pedra filosofal."

Quins són els elements inferiors, els quatre que coneixem o també n´hi ha set?

Tangata Manu ha dit...

T'has deixat alguns sets: els sagraments, els dons de l'Esperit Sant, les colines de Roma, les vides dels gats, les arts, les meravelles del món, els llibres de Harry Potter...

Els elements inferiors serien la terra, la fusta, el metall i l'aigua, que són els més pesants. Els superiors serien el foc, l'aire i l'èter, que tendeixen a elevar-se...

L'alquímia de la parella mística seria l'elevació amorosa des del nivell inferior-somàtic-terrenal cap al nivell superior-espiritual-celestial.

Si la parella no ens ajuda a créixer cap amunt, a ser millors, a superar-nos com a éssers humans, ja podem plegar o divorciar-nos.

Això és ni més ni menys el que vol dir la frase.