12.12.17

Exili 40


Si voleu fer la botifarra a l'estat espanyol voteu Puigdemont o Junqueras. Això és simbòlic i els faria enrabiar. Però si voleu avançar seriosament cap a la República voteu CUP. Sense la CUP no haguéssim arribat mai tan lluny, i cal anar encara més lluny, unilateralment, per descomptat.

El meu vot per a la CUP el vaig posar fa uns dies dins un sobre certificat a Correos. Espero que el 21-D sigui contabilitzat i no es perdi pel camí. Aleshores jo estaré molt lluny, a l'altra banda de l'oceà, gaudint d'un Nadal estiuenc. 

De la CUP m'agrada el seu anticapitalisme, la seva lluita contra el sistema, que són la nota discordant i radical enmig d'una partitocràcia que es gronxa indolent en aquest status quo vomitiu. La CUP està arrrelada a la terra, als pobles, a la gent, mentre els altres només coneixen els despatxos i els consells d'administració de les empreses de l'IBEX. 

El President Puigdemont m'inspira tendresa. És l'heroi de la tribu que lluita pels seus. El votaria també, seria la meva segona opció. Junqueras seria la tercera. Alguna cosa em grinyola amb ERC, no sé ben bé què és. La Marta Rovira és fluixeta; bona noia, però flonja. Prefereixo Mundó o Romeva. Turull tampoc em desagrada... 

En realitat, són una generació de polítics valents que han arriscat llibertat i patrimoni (o sigui, benestar personal) per la causa catalana, només per això mereixen tots els respectes, més enllà de les seves diferències. 

Guanyi qui guanyi el 21-D (i em temo que no guanyarà ningú), la solució del conflicte no la veig propera. L'estat espanyol és un Leviatan-Minotaure-Goliat disposat a esclafar-nos. L'amenaça de la presó és com la targeta vermella del futbol. El problema és que l'arbitre el tenen comprat, és dels seus. 

Pere Quart finia les seves memorables Corrandes d'exili amb aquests versos: 

"Una esperança desfeta, una recança infinita. I una pàtria tan petita que la somio completa."

Doncs això. A continuar somiant. 


2 comentaris:

Anònim ha dit...

La foto es una pasada, ya me diras como la has hecho y si has utilizado filtros. Representa muy bien el momento en el cual vivimos. Viget inter nubilia. Buen viaje a Brasil. Disfruta.

Un abrazo,


Javier

Toni Ros ha dit...

La hice ayer al atardecer con el iPhone7. No tiene filtros. Disfrutaremos ;)