24.8.08

Versos d'amor i de mort

Versos d'amor i de mort davant la teva sepultura, testimoni d'una lluita que encara resta intacta. ¿Què saben de tu els turistes que es passegen amb banyador i xancletes? ¿Què se n'ha fet d'aquella llibertat que et va costar la vida? Versos d'amor i de mort, llibres a la mar com missatges entaforats dins una ampolla...

[La foto me l'ha fet la Christine Arnaud]


3 comentaris:

Anònim ha dit...

UN DIA FES UNA PASEJADA PER L´ANTIC CAMP DE LA BOTA.ES MOLT MES TREPANT.FINS EL NOSTRE IMPRESENTABLE AJUNTAMENT,LI VA ENDILGAR LA "FERIA DE ABRIL"COM SI RES. JUGANT AMB BCN....

Ramon Aladern ha dit...

.../... Si aneu al seu cementiri, doncs, escompixeu (manifestar rebuig) la tomba d' Antonio Machado: no a la del magnífic poeta i col.laborador d' "Alma Española", sinó a la del ciutadà espanyol catalanofòbic que es va oposar agressivament, l'any 1932, a l' Estatut de Catalunya i la seva llengua, al costat d'Unamuno i Ortega y Gasset tot dient, entre d’altres frases i accions agressives contra la llengua i el poble català::

"En lo referente a Hacienda es un verdadero atraco y en lo tocante a la Enseñanza es algo verdaderamente intolerable".

Reclamem que les seves restes retornin a la seva pàtria, Espanya i per tant que els Països Catalans quedin lliures d’ algú que els menyspreava!..

Malgrat tot, com Pere Quart, admirem el gran Antonio Machado poeta!

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/103338

Toni Ibañez ha dit...

Benvolgut Ramon,

Amb tots els respectes, crec que fas un exercici "trampós" de memòria històrica citant aquestes dues frases fora de context i reduint l'home A. Machado a un Manifest probablement desafortunat. Recorda, per exemple, que Unamuno va aprendre català per llegir Maragall i Ortega parlava de la "España inertebrada"... No tot és tan blanc ni tan negre. Recorda també (i això també ho deia Machado) que hi ha dues espanyes. Ell pertanyia a una de les dues, no precisament la més anticatalana, i per això a morir i està enterrat on està enterrat. Hi hauria molt a discutir. Estic d'acord que, fora de politiqueries, Machado poeta (i filòsof, no oblidis el Mairena) és gran, molt gran.