28.12.11

T-78

Ser súbdit d'un estat que té com a icones mediàtiques la Belén Esteban i el Kiko Rivera, un estat que manté una monarquia parasitària que ens costa 60 milions d'euros anuals, et fan venir ganes d'exiliar-te. No és el glamour que desprenen l'ex del torero i el fill de la tonadillera, ni el tuf de romanalla medieval i antidemocràtica que envolta la prosàpia borbònica, sinó el denominador comú que caracteritza aquesta reconsagrada pell de brau; terra de picaresca, mística, inquisitorial. Si no fem res, en som còmplices. Ens hauríem d'avergonyir de pertànyer a un estat tan cutre i cazurro. Espanya no mereix ser salvada, i menys amb els calés dels catalans. Esperem que no la rescatin i se'n vagi a fer punyetes aviat. Una bona manera d'exiliar-se seria la independència política de Catalunya, però per tal d'aconseguir-la caldria posar d'acord moltes persones. Complicat. L'única independència plausible és la individual. Agafar el portant. Hi ha exilis interiors i exilis exteriors. Ell és partidari dels dos alhora. No n'hi ha prou amb ficar terra o aigua pel mig, sinó que cal desvincular-se íntimament d'allò que ens reté i no ens deixa avançar. 

3 comentaris:

Criteri ha dit...

T'he d'agrair que amb l'escomesa antimonàrquica que has escrit m'he decidit a confirmar quelcom que sabia: el cost descomunal de la rep. francesa.

"El jefe de Estado francés gasta al año más de 90 millones de euros y no espeficica los costes. El coste oficial de la Monarquía es de 8 millones, pero en la práctica se eleva a unos 25 millones."

Sabia per ex. que -a França-tenen no sé quants rellotgers dedicats a donar corda a la col.l. de rellotges i mecànics per cuidar la col.l. de cotxed d'època del Palais. Senzillament demolidor ,i és estrany que no se sàpiga més.

Toni Ibañez ha dit...

Diguem que, com a innocentada, ha estat bé que precisament avui hagin fet pública la despesa dels borbons. Jo no me la crec. Segur que és molt més elevada.

Per desgràcia, no sóc ciutadà francès, sinó espanyol "por derecho de conquista". El que passi a l'altra banda dels Pirineus no afecta la meva butxaca.

Ideològicament m'estimo més pagar el que costa una República que el que costa una Monarquia Bananera com l'espanyola.

No és curiós que el iot del borbó es digui "Bribón"?

Criteri ha dit...

"m'estimo més pagar el que costa una República " hmmm.,. Entre zapateros, Gals, i Aznars prefereixo els reis. i entre Jaume I i Pujol o Companys...triem. Res ideològic, pura assertivitat.


No és curiós que el iot del borbó es digui "Bribón"? Sí, i que el iot d'unes vacances del Felipe Glez es digués Azor també:)
Sense ànim de polemitzar, que això no es ventila tan depressa.