14.1.12

T-86Des que fa un mes va estrenar l'estufa catalítica ha exhaurit tres bombones (45,30 euros). El termòmetre exterior assenyala 5 graus sota zero, però el menjador està calent com un torró.

La boira ha escampat pels volts del migdia. Després ha estat bufant un vent del nord bastant empipador.

Té clar que el proper hivern no el passarà aquí. Encara no sap on anirà, segurament prop del mar, per a  gaudir d'un clima més agradable.

Arrelar-se i volar són coses incompatibles? No som ni arbres ni ocells, sinó persones humanes que, de vegades, ens enlairem i, de vegades, necessitem un cert caliu, una Ítaca on poder retornar. La veritable llar no és un territori ni un paisatge ni una casa, sinó l'espai interior on ens sentim arrecerats de les inclemències del món. Cap niu no ha d'impedir el vol de l'Home Ocell. La veritable llar viatja sempre amb tu.


Llegeix tota la sèrie T

6 comentaris:

Joana ha dit...

Josep Pla deia que si no es té la pau a dins no es pot viure en pau amb l'entorn...
Jo que no sé filosofar tant com tu només et diré que llegir-te em dóna pau , així que entro i n'agafo, ni que sigui de les lletres i de tantes sensacions que descrius.
I et diré que no, no som valents per agafar el sarró i volar. La seguretat tot i que ens la malvenen fa que ens hi anem arrelant i potser un dia direm prou...Ja ho veurem.
Vinga cuida't del fred!

Toni Ibañez ha dit...

Joana,

No saps com n'honores amb això de la pau. És el major elogi que m'ha fet mai un lector. Poder inspirar pau als altres mitjançant els mots... Es pot aspirar a res millor?

Lo del "volar" és molt personal. Cadascú sap lo seu i coneix el moment en el qual potser cal fer un cop de cap. No és dolent tenir arrels, el dolent és que aquestes arrels et limitin i no et deixin anar més enllà.

Gràcies!

Francesc Puigcarbó ha dit...

hi ha decisions difícils, i diria que vares prendre la correcte, hi ha molta pau interior en els teus escrits...

Toni Ibañez ha dit...

Francesc,

Com podem estar segurs que les nostres decisions són les correctes? Potser pels seus resultats? Si el resultat és la pau (la interior prové de l'exterior), ho dono per bo.

De vegades recordo els meus escrits de fa uns anys i m'esgarrifo... Tot era lluita i guerra (interior i exterior).

Voldria pensar que he madurat i que estic en el bon camí...

Gràcies!

Pais secret ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Toni Ibañez ha dit...

País secret,

I com sabem que hem arribat on havíem d'arribar? Per què hi ha d'haver una destinació?

Aviso que la resposta a aquests interrogants pot trobar-se en el proper post (T-87)

Gràcies!