5.5.12

Badant

Fa dies que bado més del compte. Hauria d'estudiar anglès i no m'hi acabo de posar. Quan m'assec a la terrassa amb els llibres davant, la magnificència del paisatge és tan aclaparadora que no puc evitar quedar-me embadalit contemplant-lo. Els cims nevats, els núvols irreals, la placidesa del llac, el verd acabat d'estrenar de les fulles dels roures, la piuladissa dels ocells (destaquen els rossinyols i el cucut), els esquirols entremaliats, el sol que juga a fet i amagar, l'horitzó que -com tu- em sedueix de lluny estant... 

Bado massa. Aquesta primavera va arribar abans d'hora i, al pas que anem, sembla que no s'acabarà mai. El meu cor atrotinat, després del darrer ensurt, va ser guarit per mans expertes. Ara el maseguen les emocions, sovint contradictòries. El cor és un objecte fràgil i inflamable. 


Avui la lluna fa el ple, però el cel està ben tapat. M'hauré de conformar amb imaginar la seva pell blanca, talment la teva. Ella -com tu- resplendeix en la distància, inaccessible, voluble, àvida. 

Queden poques setmanes per a la mudança. Una altra mudança. Viure és mudar-se (en el triple sentit de la paraula). Ja fa dies que m'acomiado de Terradets. Per això bado tant.

Jo també menjo dàtils. 

 

Dietari de Terradets

Felicitat

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Toni, podries concretar els 3 sentits de la paraula mudar-se? Gràcies.

N.

Tangata Manu ha dit...

Mudar-se:

1- Canviar o reemplaçar una cosa per una altra. En aquest cas, la residència, anar a viure a un altre lloc.

2- Renovació exterior i interior. Com la serp que muda la pell o l'ocell les plomes. Nova etapa vital, evolució, creixement.

3- Posar-se roba de mudar, endiumenjar-se. Si no et mudes, si t'abandones, perds el to vital, et deprimeixes.

"Viure és mudar-se" en tots aquests sentits: assumir el canvi per tal d'avançar, no aturar-se, lliurar-se a noves dimensions i noves experiències...

Àlex N. Everett ha dit...

El cor representa tot allò que no podem domar. Es quelcom salvatge. I justament això, crec, és el que ens fa humans.

Tangata Manu ha dit...

El cor rai, ell no s'equivoca mai. Salvatge? Potser en el sentit d'espontani i natural, autèntic i pur... El cor no necessita paraules com la ment. El cor batega i el seu caliu ens fa sentir a prop dels altres cors. La ment i les paraules, en canvi, ens aïllen, ens separen, esdevenen miratges. El cor ho sap tot. Escoltem-lo.