24.5.08

Més reflexions catosfèriques

Marc, trobo molt encertat el teu post, sobretot per la càrrega d'autocrítica que inclou i per les ganes de superar una situació que és la que és, ens agradi o no.

Ets un idealista. Jo també. Voldríem que tot fos millor, però la Catosfera no és gaire diferent de la realitat analògica, i el nostre país es troba ara mateix en un estat catatònic des dels punts de vista econòmic, polític i cultural (per citar tres àmbits decisius).

Els catosfèrics (i els catalans en general) tenim un problema molt gros: no sabem què volem i ens barallem massa entre nosaltres. Mira aquest exemple: Ni maulets ni hòsties

Considero que els Premis Blocs Catalunya són una bona iniciativa. Estic d'acord amb què hem de sumar i "guanyar tots", però sóc partidari de premiar l'excel·lència i destacar els millors. El llibre de "La Catosfera Literària" és un model de col·laboració on 100 persones han sortit "guanyant" i el "premi" és compartit entre tots.

Es tracta de seguir inventant. Es tracta de buscar sinèrgies, complicitats, horitzons nous. Catalunya serà catosfèrica o no serà. La Catalunya 2.0 determinarà el nostre futur com a poble al bell mig del segle XXI. No val a badar. Jo no sóc tan pessimista com tu. El català a internet gaudeix de bona salut i d'una vitalitat envejable. Encara és massa d'hora per valorar la importància històrica del que estem fent.

2 comentaris:

moz ha dit...

No trobo gens malament iniciatives com la Catosfera, però cal vigilar amb un dels mals endèmics de la personalitat catalana: discutir per qüestions de nomenclatura. Tothom ens consideràvem una blogosfera lingüística, una comunitat idiomàtica amb una relativa consciència d'unitat.
Potser la clau és deixar que aquestes sinergies siguin totalment espontànies? Com de vegades diu mon pare: els homes són com els porcs, empeny-los des de darrere per a que vagin endavant i no hi aniran; estira'ls de la cua, i serà llavors quan avançaran.

Pedra Lletraferida ha dit...

Hi han formes i formes de fer i de dir les coses. Personalment crec que és bò aquest debat que s'ha generat amb la Catosfera. Perquè? Doncs perquè de cap de les maneres seria útil per a nosaltres el que ha passat, per exemple, amb el col.lectiu de cuiners (tots a una contra Santi Santamaría), mancats totalment del més mínim sentit de l'autocrítica, fent ús i abús d'un gremialisme fastigós. És bò el debat si és lliure, respectuós, argumentat, i amb idees que al cap i a la fi ens acaben beneficiant a tots, que és del que es tracta. La paraula correcte per definir-ho -i en això coincideixo amb en Toni- és SINERGIA. Som-hi?