16.1.09

La justa llunyania


La imatge del Montseny nevat és una imatge poderosa. De lluny estant sembla una muntanya perfecta. De lluny estant moltes coses semblen perfectes. Com ara Déu, l'ésser més llunyà que mai ha concebut l'home; el més llunyà i el més proper, quina paradoxa no? Regnum meum non est de hoc mundo (Jo 18, 36) o Regnum meum intra vos est (Lc 17, 21)? En què quedem? El problema és quan t'hi acostes. Tot depèn de la distància. Com ara l'amor, que no suporta ni massa presència ni massa absència, perquè creix i s'intensifica en la justa llunyania...

4 comentaris:

El Criteri ha dit...

Sobre la qüestio bíblica és possible que hi hagi una qüestio de traducció, o del mateix concepte de regnum: reialme, morada, etc. Algún exègeta ens ho diria.Bona observació però.

He recordat que l'article de l'Enric Vila parlava avui de la distància. Algú ha copiat?:)

"Les relacions amb les idees, com les relacions amb les persones i amb el món, i fins i tot amb un mateix, són més un problema de distància que de penetració. És un dir, però sempre que algú m’ha perseguit amb un gran fal·lus (i no parlo necessàriament d’homes), m’ha col·lapsat el sistema. Potser no hi ha una distància perfecta amb cada cosa, però sí que hi ha una distància perfecte per a cada moment."
És un escrit una mica espès però suggerent.Crec que és un personatge interessant. En tens opinió formada? -si vols dir-la-

Toni Ibañez ha dit...

Vaig escriure aquest text ahir al vespre i el vaig publicar a les 00:01. El text de l'EV l'acabo de llegir ara mateix. ¿Per què no li preguntes a ell el que m'has preguntat a mi?

Opinió sobre EV? Cap ni una, ni formada ni sense formar. No el conec personalment. Escriu llarg i embolicat.

Victòria ha dit...

La justa llunyania, la distància, permeten que les nostres projeccions anímiques no s'ofeguin només néixer i puguin crèixer i fer camí. Avui he penjat un post que parla de desaparèixer.

Jesús M. Tibau ha dit...

la llunyania ens dóna la perspectiva necessària, però som animals que necessitem el contacte.
Bona foto.