18.9.09

طائفة لاردة


Impressiona veure centenars d'homes (només homes, res de dones), la majoria joves, negres i moros, musulmans tots, ajupits a terra resant en àrab... Eren tres quarts de dues del migdia als Camps Elisis de Lleida. He aturat el cotxe i m'he apropat per tal de veure l'espectacle. Dirigia l'oració un mestre de cerimònies vestit amb una túnica blanca. Avui divendres és el seu dia sagrat i, a més, estan de Ramadà fins al diumenge. Es veu que ja fa temps que tenen problemes d'espai. Llavors la imaginació se m'ha disparat. ¿Què seria capaç de fer aquest exèrcit tan obedient i tan ben organitzat? Una cosa és veure'ls pel carrer un per un, i una altra molt distinta trobar-te'ls tots aplegats. Fa respecte, la veritat. Lleida va ser ocupada pels àrabs l'any 714 i va ser musulmana (Larida) 450 anys fins que Ramon Berenguer IV la va reconquerir per als cristians. Com a testimoni en queda la Suda, al costat de la Seu Vella.


2 comentaris:

Arcangelo ha dit...

L'Islam és una de les religions que més reprimeix l'individu, però tampoc en traurem res de censurar-la. Amb els catòlics també passa: com més els busques, més els trobes (véase foro de la família i coses així).

A qualsevol persona que sigui capaç d'acceptar que la fe és precisament creure coses que no ha vist, millor tenir-la lluny.

Carb0 ha dit...

Islamofòbia, conquesta musulmana de la península, renconquesta cristiana...Crec sincerament que el problema de tot això que has comentat resideix en aquest abisme existent entre veritat subjectiva i objectva que tant porta a la perdició a l'home modern. Creiem que ho sabem tot i no tenim ni idea, ni de lo que és, ha set ni serà l'Islam ni els musulmans, ni de la política, economia o filosofia andalusí, aragonesa, castellana, navarresa...que ha donat peu a lo que avui tenim i som. Només em cal dir amb tota seguretat que no és l'Islam, ni el judaisme, ni el cristianisme, ni el monoteisme bíblic el que reprimeix l'individu i el converteix en una mera eina al servei "d'una comunitat específica", sino que son els líders i classes dominants d'aquesta comunitat els culpables; lo que avui en dia coneixem com Islam, o lo que veiem pels carrers del barri de l'estació i als Camps Elisis no es més que el resultat d'infinits processos de fundamententalització de les classes altes dels paísos del golf i Aràbia. Aquestes classes son desgraciadament el referent social i econòmic de la població més empobrida de la resta de paisos islàmics, que és bàsicament els que tenim aquí, igual que el Michael Jordan i altres multimilionaris negres estadounidenses són els ídols dels crios de les faveles, només pel fet de ser negres formen una falsa unitat ètnica basada en la publicitat capitalista i els prejudicis fruit del colonialisme, l'esclavisme i el domini occidental dels bens naturals. En definitiva, de què seran capaços aquest exèrcit? Possiblement ni de sortir de la seua pròpia misèria individual.