9.2.11

Dieta (2)

"Hem guanyat realitats i hem perdut somnis. Un ja no s'ajeu sota un arbre i mira el cel entre el dit gros i el segon dit del peu, sinó que treballa; tampoc no es pot estar dejú o somiant, si es vol ser algú com cal: hom ha de menjar bistecs i bellugar-se."

Robert Musil, L'home sense qualitats, Edicions 62, 1993, p. 41 (traducció Ramon Monton)

Aquest fragment de la coneguda obra de Musil resumeix molt bé el que seria l'antítesi de la meva filosofia vital. L'excés de realitat és el que ha convertit el nostre món en inhabitable. Aquesta societat unidimensional on ja ningú no mira el cel. Sovint m'assec sota els arbres. Així va ser com Buda va assolir la il·luminació. Per què treballar tant? Hi ha dies que dejuno i fa anys que no menjo un bistec. No vull ser "algú com cal". Vade retro. Com cal... segons què o segons qui? Deixeu-me ser un outsider. Adaptar-se a una societat malalta només demostra que estem profundament malalts. Bellugar-se? Sí. Cada dia camino almenys dues hores.

En comptes de bistecs... fruits secs, soia, seitan, formatge, arròs integral, llegums, etc. Menjar animals és un crim que diu molt poc a favor de la nostra espècie, sobretot quan tenim a l'abast tantes proteïnes alternatives. Pietat. No cal vessar sang per tal d'aconseguir els aminoàcids essencials.3 comentaris:

Anònim ha dit...

Great song.

Òscar P.

Arcangelo ha dit...

Desafortunadament, l'evolució ens va posar un sistema digestiu capaç d'absorbir nutrients tant d'orígen vegetal com d'orígen animal. I això, va ser molt abans que la capacitat empàtica empàtica i encara més llunyà a l'adquisició d'una moralitat.

Si els lleons s'haguessin posat tant triquis-miquis com els humans ja s'haurien extingit.

Què cal menjar molts més vegetals? Cert! Ara bé, parlem de les proteïnes alternatives i de si és realment fàcil alimentar-se aprofitant només un 60% de les nostres possibilitats. Conec uns quants casos de vegetarians anèmics i jo mateix vaig tenir un principi d'anèmia en una època especialment destructiva en que vaig arraconar bistecs, lloms i cuixes perquè m'hi trobava ossets i tendrums.

Toni Ibañez ha dit...

Òscar,

Sabia que t'agradaria ;)

Arcangelo,

A aquestes altures de la pel·lícula, l'argument de l'anèmia sona a tronat, igual que això de comparar-nos amb els lleons. Una mica de seriositat, sisplau.

La llet de vaca és per a les vedelles i la carn sangonosa per als caníbals.

Per cert, els últims anàlisis de sang que m'han fet mostren paràmetres òptims en tots els ítems i aquest hivern no he agafat ni un miserable catarro.