28.10.11

T-44


De bon matí li han descarregat 1.180 kg. de llenya d'alzina davant de casa. L'ha pagat a 12 cèntims el kg. Ha estat dues hores traslladant els troncs, la meitat al garatge i l'altra meitat sota el porxo que té a la terrassa. El problema d'aquesta segona ubicació és que cal pujar els 28 esglaons de l'escala amb el cabàs carregat. Una feina feixuga. L'avantatge és que tindrà la llenya més a mà, només li caldrà obrir la porta. S'ha fotut una bona suada i ha quedat ben esllomat. Els braços s'han endut la pitjor part. Però no hi ha res que no es pugui arreglar amb una dutxa d'aigua calenta, un bon dinar i una migdiada. A partir d'ara cremarà llenya de qualitat. La fusta que tenia era sobretot pi i roure, que es consumeix de seguida. A voltes plovisquejava. La bromallada no ha escampat. La boira s'arrapava a les valls mentre els cims pirinencs sobresortien altívols i emblanquinats. La pregunta del milió és quant de temps durarà una tona de llenya. És el primer hivern i no ho pot saber. Duri el que duri, de ben segur que li sortirà més ecònomic que l'electricitat, el gas o el gasoil. Mentre traginava la llenya ha arribat el carter amb una factura d'Endesa. Aquest darrer mes ha reduït dues terceres parts el consum de kWh. La llenya s'ha de cercar, tallar i carregar, però ben mirat també t'estalvies la quota del gimnàs.

3 comentaris:

Joana ha dit...

I amb la llar encesa pots contemplar les flames, llegir o meditar.
L'escalfor fa de bàlsam i sovint la sensació és més narcotitzant que qualsevol substància química.
Espero amb deler asseure'm vora el foc...un plaer que no pot disfrutar tothom.

Anònim ha dit...

Avui anant cap els Masos he tornat a passar per sota casa teva. He pensat en l'hort i en la llenya. Si la llar crema tots els dies i moltes hores, els 1100 kg seran insuficients per a tota la resta de tardor i l'hivern. Per altra banda, assegura't de comprar llenya ben seca bàsicament per dos motiu. Si està humida o mullada el pes augmenta, i tot el bon preu, acabes comprant una part d'aigua. A més, si està una mica humida, la combustió és dolenta i costa fer un foc viu. És bo tenir llenya prop de la llar encesa perquè es vagi assecant, preparant. Dir-te que em fas molta enveja, el paisatge d'aquest matí era esplèndid!

Toni Ros ha dit...

Encara t'espero.... Crec que em posaré a baix a la carretera i identificaré als cotxes que passin... a veure si t'enxampo "in fraganti" :D