1.6.14

Cui prodest


Avui comença el mes de juny. Deixeu-me aprofitar la calma dominical per a fer unes reflexions a l'entorn del que ha succeït a BNA aquesta darrera setmana tràgica de maig. 

Fa sis mesos, l'exdiputat imputat ciutadà Cañas va profetitzar que ens muntaria un "Ulster que os vais a cagar". L'Ulster ja ha arribat mitjançant una decisió inexplicable de l'alcalde convergent Trias i la inestimable col·laboració dels "antisistema-okupes". La paradoxa inicial consisteix en aquesta sospitosa sintonia entre l'extrema dreta i l'extrema esquerra per tal de perjudicar els interessos de Catalunya. Perquè, no ens enganyem, la clau per entendre el que està passant és preguntar-se qui se'n beneficia (Cui prodest). La resposta a aquest interrogant ens ajudarà a esbrinar els fets i els objectius.

L'anomenat "Procés" (fa 100 anys que un jueu de Praga escrivia una obra titulada així, que potser ens convindria rellegir per tal de dilucidar els esdeveniments kafkians que ens han "caigut" a sobre) anava la mar de bé: la premsa internacional en parlava a bastament, totes ens ponien, el guió de l'ANC se seguia de forma impecablement pacífica i democràtica. Tot flors i violes fins a l'endemà de les eleccions europees. Els resultats del 25M van encendre totes les alarmes i es va activar un dels plans preparats pels serveis d'intel·ligència espanyols. Els tímids intents de promoure la violència a Catalunya (plantofada navarresa, crema de bandera espanyola a Terrassa, etc.) havien fracassat fins al punt de resultar irrisoris. Calia fer-la més grossa. Tot estava previst i era una qüestió de temps.   

Fins ara, els turistes em preguntaven sobre el tema de la independència i jo, amable i didàctic, els en feia deu cèntims. Aquest matí, un turista m'ha preguntat: Què està passant a BNA? Aleshores m'he adonat que l'objectiu de l'enemic havia reeixit. Miro els diaris internacionals, i els espais que abans s'omplien parlant del Procés ara són okupats pels avalots que pateixen els carrers de BNA. El mateix val per a les converses, tertúlies televisives o radiofòniques. És a dir, la cortina de fum de la violència ha tapat la llum diàfana del Procés. Aparentment, una cosa no té res a veure amb l'altra, atès que els okupes incendiaris no branden cap estelada, però no badeu, amics, no badeu. Anem amb el lliri a la mà i fem volar coloms massa de pressa. Diem blat abans d'hora i no som conscients que l'enemic no dubtarà a emprar els mètodes més sibil·lins i abjectes per tal de fer-nos encallar. Espanya es juga la supervivència econòmica.

Aprofitant l'avinentesa, les forces d'ocupació de l'estat han pres posicions a casa nostra. En el memorial que el Conde-Duque d'Olivares va escriure per a Felip IV (aviat tindrem Felip VI), diu: 
"Hacer que se ocasione algún tumulto popular grande y con este pretexto meter la gente..."
La gente que han metido són aquests: 1 - 2 - 3  Amb quin permís? Amb l'excusa de protegir a qui? Continuaran els avalots? Hi haurà més kale borroka? Seguiran desprestigiant els Mossos? Suspendran l'autonomia? A qui beneficia tot plegat? No cal tenir cap màster per a saber la resposta. A qui perjudica? Al Procés. Si la paraula VIOLÈNCIA queda associada a BNA i, de retruc, a Catalunya, cagada l'habemus. El món rebutja això. Em temo que el CNI està fent bé la seva feina, i el més calent és a l'aigüera. Abans del 11S la troca s'embolicarà i arribarem al 9N amb els pixats al ventre... Tot són "provocacions" gens innocents. Forces d'ocupació, violència de falsa ensenya, emmascarats sense identificar... Fa tanta pudor que es torna irrespirable. Els interessa emmerdar-ho encara més. Que hi hagi sang i morts. Llavors, l'estat podrà actuar per a "defensar-nos"... Pilleu? 

M'aturo aquí, que fa bon dia i vull menjar cireres Summit a Ceret. Espero que la tramuntaneta no vagi a més.

     

11 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

res que no hagi succeit abans tornarà a passar i tampoc ens hauria de sorprendre, el guió dels fets és vell i sabut.

Júlia ha dit...

Pillem, pillem...però ja pots bramar si l'ase no vol beure, que deia l'avi.

Toni Ibanez ha dit...

Júlia, no bramo, només intento comprendre. Paranoies? Conspiracions? M'han dit que els independentistes ho fem girar tot al voltant del Procés... Podria ser que Can Vies no tingués res a veure amb la Revolta dels Estels ||*|| Podria ser que fos una altra mena de revolta i nosaltres ens ho fem venir bé, se non é vero...

Francesc, el figuerenc Deulofeu afirmava que la història és cíclica, que els imperis duren uns anys determinats matemàticament i que, per tant, el futur és gairebé previsible. Qui escriu el guió? Qui el desxifra? Qui el pateix? Qui se n'escapa?

Només intento comprendre...

Xavi ha dit...

La boira s'acosta als marges, i ni la llum la pot travessar...Pobres de nosaltres?

Toni Ibanez ha dit...

Dins la boira vaig nàixer, no em fa por la boira... There's a light that never goes out (The Smiths)

iSABEL h. t. ha dit...

SÉ QUE LO QUE TE VOY A DECIR, NO TE GUSTARÁ, PERO NO ME IMPORTA, SÉ QUE SERÁ LO MEJOR PARA TU ESPÍRITU:SAL A CAMINAR QUE EL DÍA ESTÁ MUY LINDO. COME MUCHAS CEREZAS Y DISFRUTA DE LO QUE TE TOCA DE VIDA, QUE LA "TRAMUNTANERA" SERÁ BENÉVOLA CONTIGO.
EL MUNDO SIGUE SIN NOSOTROS, PERO NOSOTROS NO SEGUIMOS "SIN NOSOTROS".

Toni Ibanez ha dit...

¿POR QUÉ NO ME TIENE QUE GUSTAR LO QUE DICES SI ES PRECISAMENTE LO QUE HE HECHO? :)

isabel H. T. ha dit...

...:) porque últimamente te veo demasiado apasionado ( desesperado) por la política, y pienso que ese es un desgaste inútil para cualquier persona que tenga tu sensibilidad.Por qué, porque tú tienes otro lugar en la vida que es privilegiado y valioso el de la palabra.Como dije antes y alguien más te lo dice mas arriba, desde que el mundo existe siempre ha sido igual, el ser humano siempre ha estado peleando. Justamente porque la mayoría no tiene (o sí tiene pero prefiere las armas)lo que tienen pocos, como tú;LA PALABRA.La mayoría prefieren salir encapuchados agrediendo a todo lo que se le ponga delante, no importa si mueren niños...Si sacan a los gobiernos y suben ellos,al poco tiempo serán iguales y empezarán otros la misma historia de violencia e injusticia.Nadie se detiene a pensar si hay otro camino Y sí, lo hay, es ese que tú buscas, la simpleza de la vida lo sano, lo sereno, la generosidad y el amor hacia todo lo que existe, y la Gratitud.La ambición es el motor de todo el desastre y en eso no tiene sentido colaborar.La sociedad está cada vez más enferma, pero no se detiene a pensar, y si lo mandan va empuñando un arma a una guerra que no eligió , mandado por un puñado de "gobernantes"...pero ellos no van...se quedan detrás de sus escritorios jugando al poder.En fin que cada uno de nosotros tiene un lugar en la vida y si logra apartarse de los antivalores,vivirá serenamente,lo que no quiere decir egoístamente,al contrario,seremos el contrapeso del odio y la violencia.
Siempre hemos tenido un conflicto o una guerra en todos los almanaques y en este momento creo que con muy poquito, tendríamos más de una. Sí, siempre ha sido igual...Elije el camino,el cielo,el agua corriendo (por poco tiempo más) ve las puestas de sol. aspira los perfumes del campo, habla con la gente sencilla y sabia, disfruta de todo lo que te fue dado sólo a cambio de amor, y deja que los que no valoran más que dinero y poder obtengan su recompensa. El amor es el lenguaje universal lo podemos hablar en cualquier lugar y con todo lo que nos rodea. Cualquiera entiende una sonrisa, una caricia,una mirada sin odio, y eso es luchar por la paz...Sigue saboreando cerezas y si puedes canta y si no silba ...Paz a tí...y a todos

Anònim ha dit...

La pasividad frente a las injusticias, implica la aceptación de las situaciones injustas. No podemos permanecer quietos ni callados cuando la libertad y la dignidad de un solo hombre es atacada. El mantenerse impasible es ser cómplice. Nadie puede juzgar a otro por defender lo que siente, aunque creyera que estuviera equivocado, porque todos podemos estar equivocados. Y no hay nada más grande que vivir conforme a tus pensamientos y sentimientos, el ahora, aunque luego la vida te lleve a modificarlos. La integridad pasa por ser honesto consigo mismo y con lo que uno hace, y en eso Toni es un muy buen ejemplo.


Javier, 3 de junio.

Toni Ibanez ha dit...

Amén, Isabelita, Amén. Prometo que el pròximo post será menos político y más poético.

Javier, exageras :)

Isabel H. T. ha dit...

Ahórrate la irinía...y sabes, yo no uso el AMEN.
A Javier, ni me molesto.
Desde hoy dejo lugar a otros, evidentemente he estado entre "iluminados"y no me daba cuenta, ahora sí entiendo y realmente n es mi lugar.100