17.9.08

TdR sobre Harry Potter

de Rubén Bandrés Martín
per a tonibanyes@gmail.com
data 17 / setembre / 2008
assumpte: Opinió sobre els llibres de Harry Potter
Hola Toni! Em dic Rubén, sóc alumne de 2n de batxillerat de l'IES L'Arboç. T'escric per demanar-te opinió sobre els llibres de Harry Potter, ja que jo estic fen el treball de recerca sobre el boom que han generat els llibres de la J.K. Rowling. Estic enviant mails a diferents escriptors perquè vull comparar els diferents punts de vista sobre el que opinen del fenòmen Harry Potter. Per suposat, espero amb moltíssimes ganes el que em puguis comentar sobre la repercussió que ha tingut la saga de la J.K.Rowling. Moltes gràcies! Desitjo tenir una resposta teva molt aviat! T'ho agraeixo!
Resposta:

Hola Rubén,

T'agraeixo que hagis pensat en mi per al teu TdR, però no et puc ajudar gaire perquè et confesso que no n'he llegit cap de la sèrie HP. De totes maneres, puc opinar sobre "el fenomen HP i la seva repercussió"...

Crec que es tracta d'un fet sense precedents atès que ha enganxat tota una generació de lectots joves que almenys han llegit alguna cosa, que ja té el seu mèrit, atès que es tracta de patracols considerables. Estem parlant de la generació de la TV, les videoconsoles, el messenger... Que agafin un llibre i se'l llegeixin considero que és important. Val a dir que hi ha ajudat molt el màrqueting, la versió cinematogràfia i el mimetisme que genera la publicitat. No entro a valorar el contingut o l'argument dels llibres. HP és un heroi clàssic, envoltat d'una aura màgica, que viu enmig de la tòpica lluita entre el bé i el mal. Tot plegat demostra que la literatura (i la cultura en general) ha estat engolida per la indústria, que es poden vendre llibres com qui ven xurros o roba o qualsevol altre objecte consumible... HP és un producte que s'ha venut i ha generat MOLTS beneficis, sobretot a l'editorial. La resta és secundari. Està per veure si la Rowling sortirà en els manuals d'història de la literatura de segle XXII.

Podeu afegir els vostres comentaris que de ben segur també l'ajudaran...

6 comentaris:

Adri ha dit...

Jo sí que me'ls he llegit -tot i ser de la generació del Messenger!- una mitjana de 3 o 4 vegades cada un.
Vaig començar quan tenia 12 anys, i fins fa un parell d'anys els vaig estar llegint, quan va sortir l'últim volum.

Només puc dir que la gràcia d'aquests llibres és l'intriga que creen en el lector, i la manera amb què l'autora utilitza la separació per capítols, que sembla una tonteria però té seva importància.

Apa Rubén, que vagi bé el TdR, jo el vaig fer l'any passat i quan l'acabes et treus un bon pes de sobre ;)

Anònim ha dit...

Bones! sóc el Rubén moltes gràcies per ajudar-me!
us ho agraeixo!!

SM ha dit...

Home, jo també he rebut la pregunta i, curiosament, la meva resposta ha estat per l'estil. Rubén, hauràs d'ampliar el teu camp de caça i captura d'escriptors perquè aquí tots pensem coses semblants!

Toni Ibañez ha dit...

Home, Mr. Macip, quin honor veure'l per aquí! D'ençà que se'ns ha tornat mediàtic, pensava que s'havia oblidat dels humils blogaires...

Que consti que vaig estar temptat d'anar a Blanes l'altre dia per a poder "desvirtualitzar-lo", però em vaig reprimir. Més endavant serà. Enhorabona pel nou llibre!!

SM ha dit...

Gràcies! Passejar-se pels mitjans fa que tinguis menys temps per a tot, però no oblido res ni ningú, no pateixis. Encara no sóc tan famós ;-)

Un moment o altre ens desvirtualitzarem mútuament. Està escrit.

moz ha dit...

Jo sóc superfan del Harry Potter. Val a dir que no són llibres gaire ben escrits, ja que l'única cosa que la seva autora treballa a consciència és que les diferents entregues siguin de fàcil digestió.
En la meva opinió, el que més fascina de Harry Potter, és la capacitat de crear un univers que reinterpreti el mite de la màgia a quasi tots els nivells i, que, en certa manera també sigui una sàtira apta per a nens de la nostra pròpia societat.
I per cert, senyor Ibàñez, ben cert que no són la hòstia amb patinet, però jo crec que almenys un parell n'haurien de caure, que al cap i a la fi, fins i tot tenen una certa interpretació filosòfica (ciència/màgia vs. fe/amor, petits debats sobre la moral i el destí...).
Salut!