29.9.08

Noves possibilitats

Després de 5 anys i 2.000 posts (700 a TdQ i 1.300 a ENTRELLUM), m'estic plantejant seriosament la possibilitat de deixar els blogs... De la mateixa manera que, després de 3 anys i mig, he plegat del programa de ràdio Capvespre, també podria plegar de bloguejar...

Estic content de tot el que he fet. El balanç no podria ser millor:
  1. Un número respectable de visites
  2. Bones posicions en els rànquings
  3. El blog més votat tres anys consecutius
  4. Un premi important (el llibre sortirà publicat aviat)
  5. Una paraula inventada
  6. Una antologia amb 100 blogaires
  7. Manifestos, taules rodones, entrevistes, recitals, bolos...
  8. I totes les persones que he conegut (perquè al final sempre hi ha persones rere la pantalla)
Vaig ser un dels pioners i he treballat dia a dia, post a post, per la promoció de la llengua i de la cultura catalanes a internet. Hi vaig creure des d'un bon principi i, amb el temps, no he fet més que reafirmar-me en la convicció de què els blogs són una eina extraordinària.

La vida està feta de cicles, d'etapes successives que cal apamar amb plena consciència. Sento que ara s'acaba una època i que he d'estar en disposició d'encetar-ne una altra, un nou horitzó que encara no sóc capaç de discernir amb claredat.

El blog m'ha ocupat molt temps i moltes energies, massa. Si vols fer-ho bé, t'hi has de deixar la pell, dedicar-t'hi amb cos i ànima. Sé que podria continuar així tota la vida, però ara mateix dubto, rumio la possibilitat de provar altres camins...

El dia 21 de desembre (3r. aniversari d' aquest blog) prendré una decisió.

15 comentaris:

Adri ha dit...

Seria una llàstima que un dels promotors (per no dir EL promotor) de la catosfera plegués!

Anònim ha dit...

si el deixes de fer el trobaré molt a faltar, el miro sovint. Això dels cicles hi estic d'acord, ara, el que costa és saber quan plegar, quan tancar un cicle.

Aurora ha dit...

Gràcies a tu la nostra segona visita Corfú es va fer mes plaent. Encara que sigui una mica menys segueix escrivint. Ara que en X. Mir fa vaga, només faltaries tu.......
Una abraçada
Aurora
Arenys de Mar

SM ha dit...

Toni, no fotis, home. Primer la crisi econòmica i ara això... La catosfera no estarà completa sense tu!

josepmanel ha dit...

Sent com ets el meu blog de referència (a partir de tu em vaig plantejar obrir el meu propi blog) et trobaria a faltar. Supose que ens deixaràs altres maneres de poder llegir-te.

Josep ha dit...

Doncs sí, jo crec que hauries de fer un descans: http://descans.blogspot.com/

Al cap i a la fi, no podràs fer-ho millor que jo. Has vist quins 23 posts més bons?

Francesc Puigcarbó ha dit...

Se sol dir que de totes les coses que no tenen importància, la que més en té, és el fúbtol, i hom afegiria que la segona deuen ser els blocs. Després de dinar i fer la becaina cada dia dono una ullada als meus blocs de referència i aquest d’Entrellum, n’és un d’ells, pel que has fet, pel que fas i per moltes altres coses que no cal explicar ara i aquí. No m’ho crec que vulguis plegar, ni que estiguis cansat, ni que hagis ja assolit els objectius que t’havies marcat, hi ha molta feina a fer encara i els blocs en català serveixen entre moltes altres coses per mantenir viva la llengua, tan maltractada arreu del principat, amb un ús social cada vegada més escadusser. El blocaires que ho fem en català mantenim viva la llengua i quan més ni hagi millor. Encara que jo en sóc el primer, no cal publicar cada dia, però si mantenir el bloc en actiu, en certa manera aquest seria l’encàrrec, mantenir viva la llengua i anar guanyant el màxim d’adeptes perquè continuï viva., Tens molt a dir encara, “jo que tu no ho deixaria foraster”, i per acabar, recorda les paraules d’en Joan Fuster:

Escriure, es tot açó que vostés diuen i de més a més una certa forma de venjança, i reblava amb un aforisme....i morir, deu ser deixar d’escriure.

novesflors ha dit...

Caram, ara que t'acabe d'enllaçar...

Victoria ha dit...

Ja t'ho vaig dir...romandre és la questió. No facis l'hivern més gelat

RY ha dit...

Espero que no ho facis i que simplement donis temps al temps. Tens una pila de gent que et llegeix cada dia i tenir un munt de lectors és el que vol i aspira tot bon escriptor i tu ho ets. Tal vegada la teva hiperactivitat et deixi esgotat però pels qui hem tingut el gust de compartir estones culturals i cibernètiques, trobaríem a faltar els teus apunts perquè ja ens hem acostumat al teu pòsit i no voldríem quedar-nos només amb el teu llegat del que ací ens has descrit. Una abraçada.

sergi m. ha dit...

No fotis!
Encara que hi escriguis molt de tant en tant, ningú no t'ho tindrà en compte -almenys per part meva.
Has deixat la teva petjada a la sorra, no deixis que s'esborri com si res...
O potser és un morir per tornar a renéixer?
Facis el que facis, estarà bé i no sóc qui per jutjar-te, encara no fa ni un any que navego per aquestes aigües.
Salut i empenta!

J.D. ha dit...

Agafa dies festius... però, plegar? Desitjo que no hehe.

Anònim ha dit...

Jo crec que ja toca plegar.
Desde fa un temps s´ha vist com el nivell ha anat baixant fins ser avorrit.
Millor que plegar, demana una excedencia.
Bruder

El veí de dalt ha dit...

Quatre dies abans del Fum, Fum,Fum!? Menja els torrons i després ho penses...Salut, company!

mazda ha dit...

No m'ho puc creure. Només queda una possibilitat viable. LA POLITICA-Enlluernar al públic amb discursos politicopoetics. Quin partit t'ha fitxat???