25.2.14

Walkabout in the Outback


Avanço en la lectura d'En la barrera. Sovint les citacions que intercala Gabi Martínez solen ser més interessants que el seu relat. Al meu parer, n'abusa. És un estil peculiar, el seu estil. 

El capítol Vivir, viajar, escribir (p. 110) és un text de Claudio Magris segons el qual la narrativa més autèntica que es pot fer avui no és pas la de ficció, sinó la que es basa en la descripció directa de fets reals, copsant fragmentàriament les coses. Per això cal viatjar, per a escriure, per a viure. 

A la p. 160 hi ha una citació de Laurens Van der Post que ve a dir que entre la vida i tu hi ha d'haver una re-conciliació (re-ligió?) que la comunitat no pot proporcionar-te. No t'adormis, obre els ulls, coneix-te a tu mateix, perquè la natura exigeix ser viscuda de forma individual si vols esdevenir un home lliure de pors. 

Entenc el que vol dir perquè ho visc.  

Fa uns dies que, al migdia, el sol entra de ple dins el menjador, il·luminant el sofà on m'assec per a llegir. No tinc cortines. La nevera fa soroll.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Creemos y queremos...luego la vida se nos complica y poco a poco vamos cambiando . Al final solo quedan atisbos de lo que un día fuimos.

Un abrazo,


Javier

Toni Ibanez ha dit...

Vive como piensas o acabarás pensado como vives?

pons007 ha dit...

comprat una nevera amb silenciador...

Toni Ibanez ha dit...

esperaré que peti...

Isabel H. T. ha dit...

Permíteme rescatar...

Hace unos días,que al mediodía, entra el sol de lleno en el comedor, iluminando el sofá donde me siento para leer. No tengo cortinas.La nevera hace ruido.
Es un relato real.Encantador...
Paz a tí