21.2.14

Who Is Controlling US?


Ara que Facebook ha comprat Whatsapp (Instagram també és seu), sembla que serem una mica menys lliures. La concentració de poder mai és bona. Vade retro monopolis. En la nostra societat el poder és la informació (comprada amb diners).

El Big Brother (BB) disposa cada dia de més informació sobre nosaltres. Mr. Google coneix els nostres correus, les nostres cerques, les pàgines que visitem... Si afegim el contingut del nostre smartphone (missatges, fotografies, música, ubicació GPS, etc.), tot plegat esdevé una immensa base de dades que pot servir, en el millor dels casos, per a fins comercials o, en el pitjor, per a fins d'espionatge i de control...

Quan Mr. Zuckerberg diu que la seva missió és "fer que el món sigui més obert i connectat" heu de llegir "més controlat". No oblideu mai aquella memorable frase d'Orwell a 1984: “He who controls the past controls the future. He who controls the present controls the past.” D'això es tracta.

Quan lo privat esdevé públic, el BB ho té molt fàcil. No cal que ens implantin un xip al cervell, atès que el "xip" el portem entre les mans a totes hores o a les butxaques, no ens en podem separar ni un minut, ni quan dormim. És com si el presoner acceptés de bon grat les manilles, com si s'hagués posat de moda portar manilles, viure encadenats.

Ja fa temps que m'encanta descobrir racons de món sense cobertura, desconnectar el GPS, "perdre'm" sense mòbil i sense internet... Potser, al pas que anem, caldrà desactivar els perfils de FB, de Twitter, prescindir de Google, apagar el telèfon.... Ser outsiders autèntics, dissidents, fugitius d'un sistema que cada cop ens té més collats amb el nostre absolut beneplàcit. Hem de fugir de la societat de la vigilància.

Ni el CaraLlibre ni la MuntanyaDeSucre han de saber tantes coses de tu.     

Pensa-hi.

23-2-14: La caiguda del WhatsApp ahir confirma el que dic en aquest post

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Últimamente no hago búsquedas por Google,, primero porque un consultor informático me dijo que no eran seguras y que te hacen un perfil de consumo en función de las páginas que visitas, por eso te llegan determinadas ofertas a tu correo, a tu ordenador, móvil, etc. Así, si visitamos páginas guarronas, no nos faltarán ofertas de contenido pornográfico. Y tendremos un perfil de consumidor de sexo onanista.

Coincido en que somos esclavos de esa red, que no olvidemos que a pesar de ser un instrumento útil, no es más que un gran negocio.

Y es obvio, que si queremos ser coherentes tendríamos que desconectarnos, dejar de consumir. Pero, ¿de verdad queremos o podemos hacerlo? Digo podemos porque somos adictos, es un vínculo inconsciente, y responde a una necesidad de origen vario según quien seamos. En conclusión, ¿Por qué continuamos enganchados.? ¿ por qué no la abandonamos? ¿ qué buscamos en la red que no encontramos en nuestra vida no virtual? Ya es tarde, somos second life.


Un abrazo,


Javier

Anònim ha dit...

La guerra es La Paz.
La esclavitud es la libertad.
La ignorancia es la fuerza.

1984 George Orwell

Da igual si estamos descontentos, en lucha o no, más o menos listos y libres, nos quieren consumidores.

Un abrazo,


Javier

pons007 ha dit...

Bon moment per passar-se a Telegram ;)

Toni Ibanez ha dit...

Telegram és més del mateix, canviem el collar però no pas el gos...