23.7.08

El mar és un mirall


El mar és un mirall que et retorna la mirada. Les ones replecs de l'ànima. El veler trenca la línia de l'horitzó. El llampurneig de l'aigua. Un altre tren que passa. El matí com un regal acabat de desembolicar. El mar és un mirall que coneix els teus neguits. La senyora parla pel mòbil i diu que està jubilada mentre camina sense esma cap a enlloc. Suren boies grogues. Sorra sense trepitjar. Gavines. Tot un silenci possible que mai no arriba. Un altre tren. Cabrera de Mar.

Il mare è uno specchio

Il mare è uno specchio che ti ritorna lo sguardo. Le onde pieghe dell'anima. Il veliero rompe la linea dell'orizzonte. Lo sfavillio dell'acqua. Un altro treno che passa. Il mattino come un regalo finito di scartare. Il mare è uno specchio che conosce le tue ansie. La signora parla al cellulare e dice che è andata in pensione mentre cammina senza animo e senza meta. Galleggiano bòe gialle. Sabbia non calpestata. Gabbiani. Tutto un silenzio possibile che non arriva mai. Un altro treno. Cabrera di mare.

[versió d'Anna Cinzia Paolucci]

3 comentaris:

nerinossa ha dit...

Les ones replecs de l'ànima

el amor no mueve el mundo. ha dit...

Bona la caricatura, però s'han passat amb el nas.
Cuida't!

Rosa ha dit...

Cabrera de Mar, aquest vespre he pujat a la Creu després d´un refrescant berenar-sopar que la meva mare m´havia preperat amb tota la seva tendresa i dedicació. He d´anar més sovint a visitar als meus pares. Avui me n´he adonat que ja són vells...
M´entristeix profundament l´estat en el que ha quedat la muntanya després de l´incendi de fa un any i mig. Però des de dalt de la Creu el mar s´intueix d´una manera especial. Hi he pujat en poc menys de deu minuts: a tota màquina com diria algú que conec! Des dels 12 anys que no hi pujava tan depressa! Avui ja he fet el cim, i he aconseguit la pau justa per seguir un parell de dies més.
Cabrera de Mar, aquest vespre,casa meva: el mar, la muntanya i la meva pau. Mataró, ara, el lloc on només dormo: el poble que volia ésser ciutat i que em xucla la pau vampíricament!