28.1.14

Desesperadament petons

La irracionalitat no és gestionable perquè qui hauria de gestionar-la (la racionalitat) ha sortit a fer un tomb. Ja tornarà. De fet, és com una “absència” del cervell, un fos a negre. Sabem que, tard o d'hora, la llum (de la lucidesa) es tornarà a encendre, però mentrestant estem a les fosques i patim. S'han creuat els cables, han saltat els ploms, hi ha hagut un curtcircuit... Són metàfores apropiades. Gestionar és controlar. ¿Com puc controlar (el que penso, dic o faig) quan estic des-controlat? ¿Com podria fer-ho una altra persona des de fora? ¿Qui podria introduir-se a la black-box del meu cervell i tocar aquella tecla crucial? ¿Què cal fer? ¿Medicació? ¿Anestesiem el cervell? ¿Fem una intoxicació preventiva de les neurones per si de cas? És com posar el morrió al gos perquè no mossegui... Cal que el porti les 24 hores, no només quan surti al carrer. Pensar la irracionalitat és una tasca absurda, com pretendre controlar-la o planejar una estratègia per a sufocar-la.¿La irracionalitat mental podria ser "controlada" per la irracionalitat senti-mental? ¿Cap versus cor? ¿Química versus emocions? ¿Podria més una carícia, una abraçada o un petó que una paranoia en flames o que un deliri al·lucinatori? Hi ha problemes que no tenen solució, però sempre ens podem empescar la manera d'amorosir-los, de fer-los més tous malgrat que no puguin ser resolts. Petons. Petons. Petons. Desesperadament petons. No hi ha cap altre camí.

  3 comentaris:

  Isabel H.T. ha dit...

  Leí, dejé por un rato.Volví a´leer, respiré hondo...y acá estoy, tratando de seguir tu razonamiento.Es verdad,
  la irracionalidad es como un apagón en un lugar que no conoces. No sabes dónde están los tapones (plomos)que regresen la corriente eléctrica, y ni siquiera sabes dónde hay una puerta por la que asomarte a pedir ayuda.
  Lo mejor creo que es quedarse quietos ,salvar algún pensamiento agradable, positivo y acomodarse como en un edredón de plumas.
  Y qué es ese edredón de plumas? El amor, sólo el amor en todas sus manifetaciones. Una mano en la tuya, alguien que canta suavecito una canción que te gusta, un abrazo y un beso, y otro beso, y otro...
  Y ya pasó, otra vez el sol se asoma entre las nubes y tu mente es clara
  y lúcida . Tienes paz

  Isabel H. T. ha dit...  Qué mala traducción!!!
  De seguir así, estaremos diciendo lo contrario de lo que escribimos...

  Anònim ha dit...

  Lost in translation