12.3.08

Delenda est?

[Avís: aquest post pot ferir seriosament la seva sensibilitat]

Aquests darrers comicis el sociatisme espanyolista que viu i treballa a Catalunya ha votat massivament Zapatero (1.672.777 vots), però quan arriben les eleccions autonòmiques i ha de votar PSC la cosa canvia (796.173 vots), perquè a la majoria d'aquests votants sociates els sobra la C de Catalunya. Llavors s'abstenen o vés a saber. La paradoxa apareix quan, a sobre, ens volen vendre que els 25 diputats del PSC representen el "catalanisme" a Madrid. Es que me troncho de risa.

Per a treure tots aquests vots, la Chaconeta ha hagut de declarar-se "filla de Zapatero" i -oh, caputxeta prenyadeta-, míting rere míting, apel·lar a la por més atàvica: "¡¡¡Que vuelve el lobo, que vuelve el lobo!!!" [Llop = Rajoy = PP = la dreta neofranquista = els requetedolents]. Sense cap altra proposta en positiu...

El sociatisme espanyolista (ara s'ha posat de moda dir-ne "unionista"), que viu i treballa a l'Andaluña profunda, ho té claríssim: vota en clau espanyola. Són els okupes que no senten seva la casa que els acull ("me siento antes español que catalán" "Esto es España"). (Antoni Puigverd parla d'"el acatalanismo de Estopa o la Juani").

I que consti que, amb tot això, no vull dir que el "llop" sigui millor ni més desitjable que la "caputxeta". El que vull dir és que o bastim aviat "La Casa Gran del Catalanisme" o ja podem anar resant les absoltes. Com diu el refrany: "De fora vingueren i Montilla ens foteren (amb l'inestimable ajut dels botiflers de Ca l'Avellana -289.927 vots-)

Viure per a veure. (O era per a beure?). Catalonia delenda est?

8 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

jo diria que ja pots començar a resar les absoltes.-

Anònim ha dit...

És un post valent i clar. No fereix , atia, que és ben necessari. No serem anihilats.

Anònim ha dit...

I què volies, que guanyés el PP?

Toni Ibañez ha dit...

Anònim últim: tu és que no saps llegir o què?

I que consti que, amb tot això, no vull dir que el "llop" sigui millor ni més desitjable que la "caputxeta".

Miquel Saumell ha dit...

El llop i la caputxeta s'assemblen molt més del que sembla, però hi ha diferències. Una és que el primer ataca de cara i no sol enganyar mentre que la caputxeta mostra una falsa docilitat però no ha parat de mentir de manera compulsiva durant els darrers quatre anys. I així ens va.

Marali ha dit...

Realment aneu "forts" i tenies raó Toni, aquest post pot ferir sensibilitats, sobre tot pel que fa, ja no el que puguis pensar políticament, si no pel despreci que demostres sentir per molta gent "castallufa" com jo. Però com que ja començo a coneixer com escrius algunes vegades (malgrat ser poeta, escriptor, excursionista, mestre, )No passa res. tothom escrivim el que pensem i el que volem als nostres blogs.
`pa, bona nit, fins un altre.

Anònim ha dit...

'Són els okupes que no senten seva la casa que els acull ("me siento antes español que catalán" "Esto es España").'

¿Quiénes son los "okupas"? Un ciudadano que vive en su país, ¿es un "okupa"?

España es un país reconocido internacionalmente, con una Constitución aprobada democráticamente, con un Estado de derecho, con procesos democráticos de alternancia en el poder, con una estructura legal de varios niveles desplegada por su territorio, con garantías jurídicas. Los ciudadanos españoles son libres de fijar su residencia en cualquier punto del país. No se les puede considerar "okupas", porque no necesitan permiso de residencia para moverse por su país.

Yo respeto a quienes apoyan las propuestas políticas de los nacionalistas. Yo no estoy de acuerdo con esas propuestas, pero entiendo que les asiste el derecho de presentarlas. Pero para decidir sobre esas propuestas existen reglas, basadas naturalmente en las leyes y en los procedimientos democráticos. Por el momento, las propuestas máximas de los nacionalistas, como por ejemplo la constitución de la Comunidad Autónoma de Cataluña en Estado independiente de España, aún no han logrado los consensos ni las mayorías necesarias para llevarse a cabo. Por lo tanto, la Comunidad Autónoma de Cataluña sigue siendo legalmente una parte de España. De ese modo, sigue siendo cierto que ningún ciudadano español puede considerarse "okupa" por vivir en Cataluña, ni por pensar que viviendo en Cataluña está viviendo en un trozo de España.

Si se llega a producir la independencia de Cataluña, el nuevo Estado otorgará la nacionalidad a quien estime oportuno, y fijará las normas de residencia de los extranjeros en su territorio. Si entonces algún ciudadano español reside sin permiso en la Cataluña independiente, sin duda podrá decirse que es un "okupa". Pero mientras no se produzca esa situación, no veo cómo se podría decir eso.

Yo suplicaría a los nacionalistas que trabajen sin descanso por sus propuestas políticas, pero que por favor sean conscientes de que, por el momento, son solamente eso: propuestas. Son propuestas extraordinariamente respetables, pero propuestas sólo, no realidades. Les ruego que no vivan en sus propuestas, sino en la realidad.

Muchas gracias por su atención.

JOAN CALSAPEU ha dit...

Gràcies, Toni. Els catalans que som catalans i europeus, i no altra cosa, tenim tant de call a la pell que ningú es preocupa per la nostra susceptibilitat: està extingida. En canvi, els espanyols residents a Catalunya tenen la pell finíssima i tots patim per ells, no fos cas que s'incomodessin! És, com si diguéssim, una mena de desequilibri emocional a favor dels espanyols que ens empeny a la renúncia constant, tant en l'àmbit privat i personal com en el públic i polític. Una tomba simbòlica que ens cavem nosaltres mateixos mentre els espanyols aplaudeixen. Necessitem un psicòleg -o potser un psiquiatre.