7.3.08

Molt sospitós

M'assabento de l'atemptat criminal als estudis de Ràdio Arrels de Perpinyà (carrer dels Agustins). Joan Pere Sunyer m'ha convidat per enregistrar una lectura de poemes que seran emesos durant les dues properes setmanes dins l'espai Instants poètics. Hem passejat pel centre, però la insistent tramuntanada ens ha fet la guitza . Hem dinat al petit restaurant Le coq au riz (carrer de la Revolució Francesa) regentat per un iraquià cristià. Tajine amb sèmola, pastanaga, carbassó i mandonguilles. La Laura està mirant Vilaweb i veig la tràgica notícia. Mentre torno per l'autopista alterno la SER amb la COPE. Escolto i rumio...

En aquesta pseudodemocràcia espanyola (no hi ha res que empobreixi més la democràcia que el bipartidisme), resulta molt sospitós que l'acte final de les dues últimes campanyes electorals hagi estat un atemptat terrorista...

21 comentaris:

Roi ha dit...

molt sospitós? què? no ho pillo. Si vols dir alguna cosa digues-la clara...insinues conspiracions...?

Dessmond ha dit...

Certament és una tragèdia.

Jose R. ha dit...

Sospitòs? de què? ho ha organitzat el govern? el PSOE? el PP? hi ha un plà secret del Bilderberg club o com es digui per fer atemptats abans de les eleccions?

És que no ho "pillo" i això de deixar anar "sospitas" sense cap fonament o argumentació per a no dir res més que "el PSOE i el PP són molt dolents, millor vota CiU que no és sospitosa de fer-se atemptats", no ho sé, comença a ser "sospitòs" el teu post. Sospitòs de voler fer partidisme (de part, que no partit) amb un atemptat.

Pau ha dit...

Hosti Toni, que la teoria de la conspiració te els seus llimits, no creus?

Toni Ibañez ha dit...

Tot us ho dieu vosaltres...

Jose R. ha dit...

No... Toni, no us ho diem tots nosaltres. Si tú dius "sospitòs" jo et pregunto de què?, no et pots quedar amb l'insinuació oberta cap al no res per tant per a tot.

Sí, bé.. si et pots quedar, però els teus lectors no som oligofrènics i veiem una jugada sofista en quant la veiem. No pots dir que no dius "res" quan després deixes caure que ho dius "tot".

Noi, fas una insinuació que oberta s'adapta a dir que "darrera de l'atemptat hi ha quelcom que et fa sospitar del poder establert (entenguent-nos o del govern o del PP o de tots dos)" per tant fas insinuació de que l'atemptat va bé a algú. Per tant si no ho deixes clar... com que la idea escrita és una bajanada com la copa d'un pí, millor deixar-ho a la imaginació del lector ja que saps molt bé quin contingut simbòlic transmetrà aquest "sospitòs" (perquè ets escriptor i domines el llenguatje).

Altres de més totxos necessitem milers de bits, sobretot per desmantellar la teva jugada sofista. Però, Toni, no cola. Deixes anar una insinuació que de tant oberta és molt clara, i no pots concretar-le perquè no la pots sostenir.

Per tant fas anar una insinuació amb només l'intenció de deixar anar merdeta sobre les "opcions bipartidistes", merdeta que et recordo que es fa utilitzant un atemptat.. T'ho dic no com argument emotiu, sinò ètic...

Toni Ibañez ha dit...

Sóc lliure d'exposar la meva sospita sense explicitar-la...

El lector és lliure d'interpretar-la com li plagui...

Tu fas la teva particular lectura...

Altres faran la seva...

No m'agraden les unanimitats ni les univocitats...

Tot és molt més complicat del que sembla...

Per què t'has empipat tant????

Què t'amoïna?????

¿Què et feia més por, l'abstenció massiva diumenge o un atemptat d'ETA?

Jose R. ha dit...

Un altre sofisma Toni?

No saps si m'he empipat o no.. Em sembla greu que una persona inteligent i que considero honesta vulgui treure benefici (partidista) per la seva causa insinuant que a l'atemptat va haver-hi acció, omissió o instigació per a que es donès.

Les insinuacions són lliures, però la més provable és la que t'hem dit els teus comentaristes actuals.

Sobre el que em preocupa, mira que em peguin un tret, a mí o a un conegut. Em preocupa que algú sigui assasinat per les seves idees. Em preocupa que hi hagi qui vulgui amb això ganar quelcom: els terroristes i els que no ho són i volen fer el paper del "franctirador" de base insinuant coses sense mullar-se perquè no hi tens la posibilitat de defensar el que insinues amb arguments.

Clar que tens el teu dret de dir tot el que no sigui delicte, i clar que ho pots fer des del punt que tú hi creguis o amb la forma que hi creguis.

Altre cosa és que això sigui ètic o sigui un ús honest de l'argumentació.

Sofismes, deixant afirmacions qeu poden dir lo propi i lo contrari que et permetin amagar-te però deixar anar el que tú vols dir però no t'atreveixes (perquè saps que no ho pots sostenir argumentativament), ho pots fer.. i més a "casa teva", però t'ho puc dir i apuntar amb el dit el que per mí no deixa de ser un joc dialèctic una mica frívol.

Ah.. i si vols em tornes a fer l'ad-hominem. Apostes molt fort perquè no saps si coneixia l'assasinat, o el que jo he sentit per fer un altre cop un joc sofista.. t'ho dic perquè la teva rèplica serà un altre pas en el mateix sentit.

Queda clar que el que em preocupa més és l'atemptat per les seves consecuències humanes... Però això és caure en el joc típic de segons quins personatjes de l'extrema dreta que diu "que si no ho repeteixes cent cops que ETA=malos ets amic d'ETA".

Jo no t'he preguntat si condemnes l'atemptat, resulta obvi, per tant no em facis preguntes que et farien vergonya al·liena si te les fesin a tú.

Perquè que jo sàpiga no he dit res del resultat electoral de l'atemptat sinò del que tú vols insinuar.

Jose R. ha dit...

Per cert... jo no aprofitaré per fer electoralisme. La resposta a aquest post la faré després de les eleccions.

Toni Ibañez ha dit...

Amic meu: escrius massa.

Escrius massa i massa atabalat.

Et recordo que aquesta nit vetllem un cadàver i caldria guardar silenci i respecte.

Dilluns podem seguir parlant...

Potser dilluns se t'han passat tots aquests nervis.

Toni Ibañez ha dit...

Sofismes? Partidisme? Electoralisme? De què més sóc culpable?

Jo només he escrit que el bipartidisme empobreix la democràcia i que trobo sospitosa aquesta "coincidència" terrorista al final de la campanya.

¿Et sap greu que no digui el que diu tothom a tot arreu? ¿Et sap greu no trobar-te un llacet negre o un ETA EZ en aquest blog?

¿I si et digués que la teva irada reacció referma encara més la meva sospita?

Bona nit. Descansa en pau, Isaies.

Dessmond ha dit...

Em sembla molt valenta la teva reacció. Em sembla una tragèdia l'assassinat, tan gratuït. Em sembla una xacra el terrorisme i el condemno sense que això doni ombres a cap dubte de quin és el meu punt de vista.
Em sembla una tragèdia aquesta campanya electoral, buida de contingut i només apel·lant a les emocions. Cap programa, cap bri de política en majúscules. Em sembla molt valenta la teva reacció. Em sembla molt humana la teva reacció. I em sembla prou intel·ligent.

Toni Ibañez ha dit...

L'assassinat d'ahir no és gratuït. En absolut. No és gratuït que fos l'últim dia de campanya. No és gratuït que fos un exeregidor socialista. No és gratuït res de res.

La pena és que la política espanyola s'hagi reduït a aquest espectacle macabre sense idees, intercanvi d'insults i de cadàvers, escorxador filotaurí... LA FIESTA NACIONAL.

Francesc Puigcarbó ha dit...

vaig pensar el mateix, però Gara aquest matí ha parlat ja d'ETA. Fins aquest matí, però!

MEZQUETILLASVK ha dit...

Un saludo toni.

En muchas ocasiones te he leido en la blog de Marc, pero al parecer el laberinto de la catosfera me había impedido entrar.

En mis 44 años no recuerdo ni un solo día haber tenido la " emoción " de vivir en una democracia plena, jamás. Y en los últimos ocho la emoción de indignación ha ido creciendo hasta transformarse en una constatación personal de vivir en un sistema muerto.

Sospitòs ? sin duda.

don-aire ha dit...

Hi ha una cosa que oblides en els teus comentaris. L'ETA o el terrorisme jihaidista no és un problema d'ells. És un problema nostre. I no només perquè l'ETA ha atemptat a Catalunya (Lluch, Vic, Hipercor) i els jihaidistes estan preparant un atemptat a casa nostra. No només per això.

També perquè jo aspiro a viure en un país en el que no tractem els problemes amb l'estigma de "nosaltres i ells". Aspiro a viure en un país on els problemes dels altres són també meus. Un país que no mira sempre per sobre del nas als espanyols, amb aquest aire de superioritat que segurament no ens mereixem.

Anònim ha dit...

Te indignabas hace unos dias por ciertas pintadas en las que se equiparaba al PP y a CiU en Vallromanes. Hasta ahora la política de satanización y exclusión de la vida política del PP en Catalunya no sólo no te parecía antidemocrática sino que era estimulada y legitimada una y otra vez en Entrellum. Demostrabas desconocer los mecanismos del juego de la exclusión tan propia de cualquier forma de radicalismo, un radicalismo que también actua en Vallromanes (¿o es que pensabais haber creado la comunidad perfecta?). Sólo que ahora los ecluidos eran los "tuyos". La exclusión (como la violencia o la delación) tienen su propia lógica, una lógica en la que resultan irrelevantes las razones esgrimidas o los objetos elegidos sobre los que proyectarse. Lo que se busca con ella es la propagación y el control del miedo y la cohesión de la "comunidad". Mientras sean los "otros" los excluidos no se reacciona sino que los "unos" se sienten protegidos en el interior de la caverna y participan de los rituales sacrificiales. Ahora bien el radicalismo totalitario necesita alimentarse una y otra vez de nuevos "otros", las víctimas nunca son suficientes, porque el Dios-Nación es voraz. La historia está llena de ejemplos de este mecanismo tan simple pero eficaz. Y esta lógica, la de la exclusión, lo es también del "infundio" o la sospecha interesada. Un saludo.

Toni Ibañez ha dit...

Querido anónimo: lo que me atribuyes ("era estimulada y legitimada una y otra vez en Entrellum") merecería al menos una prueba, un enlace, una frase en la que poder fundamentarse. ¿Exclusión y radicalismo? Si el PP no saca votos en Catalunya no es culpa mía. El bipartidismo españolista basado en la irracionalidad del miedo terrorista me parece algo muy repugnante des del punto de vista democrático. Tu comentario no hace más que confirmar mis sospechas. De hecho, es una confesión de ellas. Gracias por ser tab claro.

Anònim ha dit...

¿Ya has olvidado tu propuesta de un FNC (Front Nacional Català) contra el PP? (24.10.07) ¿No te parece una propuesta "excluyente"?No hay que indagar demasiado en tu Blogg para encontrar fórmulas parecidas. Un saludo.

Toni Ibañez ha dit...

La proposta d'unió de totes les forces catalanistes no és una proposta excloent. Sóc partidari del pluralisme i mai no il·legalitzaria cap formació política. Que consideri que un front nacional català seria el millor per a Catalunya no significa queb "exclogui" la resta de partits.

Anònim ha dit...

La ilegalización no es la única forma de exclusión existente. Hay formas mucho más sutiles, como las que, en otro contexto, conducen al llamado "exilio interior" o "muerte civil". Por ejemplo, cuando un partido político democrático es sistemáticamente vilipendiado a través de las institucíones "culturales", el resto de las fuerzas políticas o los medios de comunicación de un pais. Por ejemplo, cuando se ofrece una imagen distorsionada de sus presupuestos ideológicos y se los asocia perversamente a movimientos totalitarios ya desaparecidos. Por ejemplo cuando se prejuzgan sus iniciativas y no se les permite participar de la vida política más allá del ámbito estrictamente parlamentario. Por ejemplo, cuando se educa a las generaciones más jóvenes en el odio y el rechazo a los "otros". Un saludo.