5.6.07

Assemblearisme

Un partit assembleari és com una família on els fills decideixen a quina hora han de tornar a casa o com una escola on els alumnes voten quines preguntes han de sortir a l'examen. Confondre la democràcia representativa amb l'assemblearisme és la liquidació automàtica de la política. Aleshores, per què ens calen pares, professors i polítics? Un partit assembleari no és un partit, sinó Can Pixa.

15 comentaris:

sònia ha dit...

Ja sabem que ets profesor, però venint d'un partit que ha passat de 386 vots a 214, i de primera a tercera força no hauries de donar lliçons. Potser el que us haurieu de plantejar és escoltar una mica a la gent.

Anònim ha dit...

Et segueixo i llegeixo ara farà un any... prefereixo els dies en que la poesia reina al blog i no els temes polítics... tot i així mai comento, però avui més que comentar, firmaria el teu text... gràcies.

tonibanez ha dit...

Benvolguda Sònia: fas el números malament. Els 386 vots que esmentes (municipals 2003) no eren solament de CiU, sinó de la coalició iVall + CiU (com ara és coalició MxV + ERC). Per tant, els hauries de dividir entre dos. O, si vols, aleshores vam treure 4 regidors (2 + 2) i ara n'hem tret 6 (3 + 3). Em segueixes?

Per cert, estàs al cas del que passarà a Cabrera de Mar o a Falset?

tonibanez ha dit...

Estimada Sònia, segueixo: si el 2003 la coalició CiU + iVall sumaven 386 vots i ara en sumen 474 vol dir que n'han guanyat 88. Si la coalició MxV + ERC aleshores en van tenir 262 i ara en tenen 347 vol dir que n'han guanyat 85. Qui n'ha guanyat més, doncs? T'has perdut, criatura? És una simple qüestió de sumes i restes. Agafa la calculadora si et cal. Oi que tot es pot tergiversar al gust del tergiversador?

Sònia ha dit...

Això és trampa i ho saps. No pots comparar MxV-Esquerra que té un candidat i un programa amb CiU i Ivall que tenen dues candidates i dos programes. el 2003 els d'Ivall anaven a la llista de CiU, no era cap coalició, i després de les eleccions es van separar i van constituir el partit polític Ivall. Sumar CiU i Ivall és fer demagògia per justificar un pacte que apartaría del govern a la llista més votada, vaja com li va passar al Mas i tu tantes vegades has criticat. Els 260 que van votar Ivall volen un canvi, no votàven CiU.
347+260+68+62+50=787 que no volen CiU i 214 que volen CiU. Ara qui guanya?

tonibanez ha dit...

Adorada Sònia: el teu comentari és un perfecte exemple de la tergiversació que esmentava més amunt. Jo no "justifico" res perquè ENCARA no he donat la meva opinió (me la reservo per després del dia 16). Jo només he aportat les xifres objectives. T'agradi o no, CiU+iVall han guanyat 88 vots en aquestes eleccions i MxV+ERC 85. Dóna-li les voltes que vulguis, però és el que hi ha, xiqueta.

pafiam ha dit...

Hauríem d'afinar una mica més:

El que guanya no és el que treu més vots sinó el que ho fa més bé, o sigui que allò important, allò meritori no és el quedar primer en un comici, l'èxit és administrar bé. És clar que això no és el que pensen els partits ni els polítics, ni massa gent.

Uribetty ha dit...

No crec que un partit assambleari sigui un punt dolent fins al punt de no considerar-lo partit.
En certa manera, el militant te veu i vot a l'hora d'escollir i no pas els dirigent, així s'eviten ( o s'intenta ) els arguments aquests famosos de poder...
Ara que millor assambleari que horitzontal.
Salutacions!

Francesc Puigcarbó ha dit...

M'he proposat no parlar d'esquerra, entre d'altres coses perquè m'hi va una questiò molt personal i profesional, i perquè em sap greu per molta de la gent que hi al al darrere, pero s'ha de reconeixer dues coses, en el teu cas, un partit que te per presidenciable un paò, no hi te res a fer (cau fatal a molta gent, mes de la que et pugui semblar) i un partit assambleari es una casa de putes sense mestressa. I en aquest interin mana en Montilla, que maravilla, nocilla, merendilla,

Francesc Puigcarbó ha dit...

ah!et vaig escoltar a Radio Sabadell. Moderat,diria jo, o contingut.

David Montilla ha dit...

Es millor Conveniència i Desunió? Allò no es Can Pixa? En Mas diu una cosa, i per darrera en Duran que en diu una de més grossa...i que jo sapiga, no son pas assemblearis.

Us en recordeu? ha dit...

Certament, uns versos que resumeixen l'assemblearisme són els següents:

crec en la bondat humana
en la cultura assembleària
però en el meu pis d'estudiants
això no funciona gaireEn fi, assemblearisme ≠ democràcia participativa.

Marylight ha dit...

Definició assemblea informativa:

ASSEMBLEA f.
Reunió de persones per tractar alguna qüestió; cast. asamblea.

Acte pre-campanya del Candidat Josep Trias - Assemblea CIU - 22/02/07
23.02.2007
recomanar recomanar | imprimir imprimir


Assemblea de Convergència i Unió.

Acte de pre-campanya del candidat Josep Trias.

El passat dijous dia 22 de febrer, es van reunir a la Seu de Convergència i Unió de Blanes una cinquantena de militants del partit per a escoltar la nova informació general de CIU i de la política municipal.

http://www.ciu.info/minisite_fitxa_noticies.php?entities=96&type=AL&news_ID=8570

Assemblea CiU
13 de febrer de 2007
Assemblea CiU
Esteve Orriols

http://www.ciu.cat/microsite_veurefoto.php?ms_ID=12&foto_id=128&categoria=&pageID=1

tonibanez ha dit...

T'has deixat aquesta... Veig que tens temps i necessites entretenir-te, criatura.

Anònim ha dit...

home deu tenir temps, pero no tant com tu, encara no és funcionaria.