16.6.07

VALLROMANES 16.6.07


Primer fem una mica de memòria…

A les Municipals 2003 la forca “guanyadora” fou CiU (+ iVall) amb 386 vots (4 regidors), seguida d'ERC (3 regidors) i PSC (2 regidors). Aleshores, els "perdedors" es van ajuntar per a formar govern, i així és com Violant Mascaró esdevingué alcaldessa, efímera alcaldessa fins que fou censurada.

El mateix procés de formació de majories s’ha produït al Parlament de Catalunya on els tres partits “perdedors” (PSC+ERC+ICV) han pactat el Tripartit I i II deixant CiU a l’oposició malgrat ser la força “guanyadora” de les eleccions.

Legal, legítim i representatiu

Tot plegat, d’acord amb l'aritmètica dels sistema democràtic vigent, és ben legal i legítim. Si tu ho vas fer fa 4 anys en aquest mateix poble i ho segueixes fent a l’actual govern de la Generalitat, per què no ho podem fer els altres? A què ve tanta enrabiada i tants escarafalls? O és que només estàs a favor del sistema quan beneficia els teus interessos?

A més, en aquest cas, CiU + iVall sumen 474 vots (88 més que al 2003 i 127 més que ERC), és a dir, el 46,29% dels vots emesos. Per tant, la representativitat d’aquest nou govern està fora de qualsevol dubte atès que suposa un 12,4 % més que ERC (33,89%). El pacte entre CiU i iVall permet la governabilitat del nostre municipi i respon a la voluntat de la majoria dels vilatans.

Qui sembra vents, recull tempestats

MxV-ERC faria bé de reflexionar sobre les causes que l’han portat fins aquest atzucac. El seu característic modus operandi, la seva actitud sistemàticament agressiva carregada de crítica virulenta i destructiva, sovint basada en mentides i demagògia barata, entre el victimisme i el patetisme, només ha servit per atiar la crispació i dinamitar tots els ponts de diàleg amb la resta de formacions de manera que (talment el PP) s’han quedat aïllats políticament. Així no es pot anar pel món. S'ho han jugat al tot o res i els ha sortit RES (3+3=6 / 5+0=0). Aquest estil kamikaze de fer oposició és el que ara els condemna a seguir opositant 4 anys més. I no es tracta d'aspirar a la majoria absoluta, sinó de tenir menys rauxa i una mica més seny, perquè la política no és un show on tot s'hi val a qualsevol preu. Tanmateix sembla que no han après la lliçó i segueixen amb la seva dinàmica obtusa que els porta a escriure bajanades com aquesta: "iVall i CiU pacten prendre l’alcaldia a MésxVallromanes-Esquerra". Perquè et prenguin una cosa primer l'has de tenir!!

Estabilitat, honestedat, compromís i treball

Des de la seriositat i la moderació, el nou govern de Vallromanes garantitza l’estabilitat necessària per a poder desenvolupar un programa consensuat. L’anterior legislatura CiU+iVall ja van demostrar que les promeses electorals no són brindis al sol, sinó realitats tangibles: l’escola nova, el nou casal, l’ampliació de l’escola bressol, el web, la ràdio, el POUM, el carril bici, i un llarg etcètera. Aquest és i ha estat sempre el nostre compromís: treballar per a millorar la qualitat de vida de les vallromanines i els vallromanins, amb il·lusió i honestedat; perquè Vallromanes es mereix el millor.

ENTRELLUM us desitja una bona legislatura!

11 comentaris:

Albert ha dit...

Òstia, en Bautista va ser profe meu a l'Autònoma. Un malson.

Si fot currar als funcionaris com als alumnes, tindreu un ajuntament de primera.

tonibanez ha dit...

Albert: no només en Joan Bautista és un paio seriós i preparat, sinó els altres, per exemple la meva senyora, que em dóna quaranta voltes i de la qual estic molt orgullós (i que confirma aquell tòpic del darrere d'un gran blogger sempre hi ha una gran dona). Mai abans Vallromanes havia tingut un govern de tan nivell (Joan Bautista fot 1,95 m) i amb tantes ganes de fer el millor per al poble.

vpamies ha dit...

Home, Toni, titllar el meu article d'escarafalls, ho trobo, si més no, sorprenent, si ambdós entenem el mateix per escarafalls.

No hi veig la insinceritat ni l'exageració per enlloc, però bé, no sempre tots trobem l'adjectiu adequat per a cada cosa o persona.

I ja posats, trobo que el meu collage reflectia millor la situació del pacte que el que has fet tu, però, vaja, no ens barallarem pas ara per això, oi? ;-)

Salutacions cordials

Víctor Pàmies
[Raons que rimen]

moz ha dit...

El fet no és que el govern actual o el passat fos legítim o no. EL fet és que CiU desacrediti un pacte de govern democràtic entre forces no majoritàries i ara dugui a terme quelcom similar.
Innocent incongruència o descarada hipocresia?
Que consti per endavant que jo faig d'advocat del diable, tant malament em sembla ERC com CiU o com PSC. Salut!

Anònim ha dit...

Huai, huai, huai!!! que sí, que sí, legítim ho és, ara només esperem que et mengis amb patates tot allò que abans vas dir. efectivament, si és bo ara per a tu, també ho és que el monty sigui el president dels catalans.

tonibanez ha dit...

Donde las dan las toman... diuen en castellà. Pàmies: ¿quina és l'equivalència catalana del refrany?

vpamies ha dit...

Tal faràs, tal trobaràs. Però pensa que és un peix que es menja la cua. Avui per tu, demà per mi. I qui més, qui riu el darrer.

Misèries de la democràcia. I saps? El més trist és que ens haguem d'assabentar del que va passar dissabte pels blogs personals dels veïns de Vallromanes. Perquè és clar, dissabte era festa i els funcionaris vallromanins no treballen. Sic.

Hi podíem haver anat. Si hi capiguéssim bé. Ja no penso només amb gent amb mobilitat reduïda. Pares amb nens... però potser millor que els nens no vegin aquests espectacles, veritat?

Salutacions cordials, veí, i felicitats per la part que et toca.

Víctor Pàmies
[Raons que rimen]

tonibanez ha dit...

Hi cabíem bé. Van posar cadires extres (en total n'hi havia 70) i encara en van sobrar dues o tres. L'espectacle (de mala educació) el van donar un parell o tres de "senyores" (no cal dir noms ni afiliació política). Bé, t'honora ser un dels primers que em felicita... El Barça ha perdut la lliga. No es pot guanyar tot en aquesta vida.

Josep Maria ha dit...

És veritat que s’hi cabia bé,sort tambe que vam obrir les finestres, però era Dissabte, gent a la platja, gent amb diferents prioritats etc.. Jo si més no, soc de l’opinió que tenint un casal com el que tenim, podríem estar un xic més còmodes allà, independentment de si hi van 1 o 200 persones.

Espero que en un futur el ple es pugui fer al Casal, i no hi haura discussions de mobilitat, acces, cabuda etc.. Seria un punt per evitar crispació. Un acte d’elegància i lògica.

Com diu en Víctor felicitats.

Sr. Sans ha dit...

"...Si els perdedors es tornen a ajuntar per a fer fora la força guanyadora (en escons i vots a totes les circumscripcions) perpetraran un acte de difícil justificació, una acte legal però del tot il·legítim. Allà ells."
(Sr. Ibáñez-Eleccions Parlament de Catalunya 2006)

"Tot plegat, d’acord amb l'aritmètica dels sistema democràtic vigent, és ben legal i legítim."
(Un altre Sr. Ibáñez-Eleccions municipals 2007)

És que només estàs a favor del sistema quan beneficia els teus interessos?

tonibanez ha dit...

Sr. Sans: li agraeixo de tot cor la feina de blogoteca que vostè ha fet, però em sap greu comunicar-li que el Sr. Ibàñez que escrigué la primera citació NO ÉS el Sr. Ibàñez que escrigué la segona, simplement perquè el temps ha passat i, amb el temps, muden opinions i circumstàncies. A més, si vostè és seguidor dels meus escrits hauria de saber que sovint em declaro contradictori. En fi, gràcies per participar. Bona nit i tapi's.