12.6.07

PAU_07-1

9 h. Prova de català. Opció A: un text de Francesc Serés (De fems i de marbres, 2003) que parla de la solitud de l'adolescent, dels llibres com a refugi i escapatòria, de com el poble se'ns queda petit, de la necessitat d'eixamplar horitzons mitjançant viatges i lectures. Opció B: un article de Jordi Camps (El Punt, 3.1.07) que és una crítica de l'última pel·lícula de Clint Eastwood. Em fa gràcia trobar això al revers del quadern de preguntes:

Així rai. Estem salvats!

37 alumnes escrivint alhora. No hi ha dues cal·ligrafies iguals. La majoria són noies que pertanyen a centres de Terrassa, Canovelles i Polinyà. Des de la finestra albiro el Tibidabo i la torre de Collserola. Les orenetes sobrevolen els edificis del campus. Les busques avancen molt a poc a poc.

A l'hora del descans he sortit a fer un volt i m'he trobat un exalumne (J. R. Ariza) que estudia Art. M'ha ensenyat una exposició d'obres seves que es troba en un dels passadissos de la facultat. Fa dibuixos amb bolígraf on apareixen una infinitat de figures oníriques. Li he dit que em recorda molt Bosch. Ell anomena el seu estil automatisme figuratiu. Com que estaven penjats de la paret amb un simple fil, li han furtat un dels quadres, el que tenia més valor sentimental perquè estava dedicat a la seva xicota. S'ho ha pres amb optimisme. Segons ell, algú ha valorat tant la seva obra que ha decidit endur-se-la a casa.

11 h. Prova de castellà. Opció A: un text de Torcuato Luca de Tena que defineix l'art com tot allò que va més enllà de l'estricta necessitat. Opció B: Un fragment del BOE, en concret de la llei orgànica de protecció integral contra la violència de gènere (28.12.04). Quan he llegit "JUAN CARLOS I, REY DE ESPAÑA" m'he quedat garratibat. Temes a escollir: la utilitat de l'art, els maltractaments i Blas de Otero.

La companya d'aula és diu Carme i és professora de biologia al Pau Vila de Sabadell en el qual també desenvolupa la seva tasca docent l'Antoni Dalmases.

13 h. Prova d'anglès. Audició: un programa de ràdio on entrevisten Donna Black, autora del best seller The Gioconda Connection. El text del Reading és molt sweet: parla de la mel i les abelles. El Writing et deixa triar entre fer un diàleg amb un shepherd (or farmer) o bé escriure una carta a un amic tot explicant-li l'argument d'un llibre que acabes de llegir titulat Death of Beekeeper. Oficis perduts. Moren les abelles i els apicultors. Té nassos això d'improvisar en anglès un diàleg amb un pastor!

Demà més.

10 comentaris:

subal ha dit...

senyor de les llums, li vull demanar un favor. No seria vostè tan amable, i si fos possible, de penjar el text del Fontserés? M'agradaria intentar fer el comentari de text al meu putu blog. Riuríem.

O si no el de Fontserés, l'altre. El del Punt. També riuríem.

salut.

tonibanez ha dit...

Uffff. No el penso picar, però li puc escanejar...

subal ha dit...

Perdó; he dit Fontserés? Estic burro o què? Serés. Serés. Ja estaria suspès.

subal ha dit...

si té a bé escanejar-lo ja m'està bé.

gràcies.

tonibanez ha dit...

Aquí té vostè escanejat el text se Serés:

part 1
part 2

subal ha dit...

quedo summament agraït. S'hi val utilitzar google i el corrector ortogràfic?

subal ha dit...

Però, aviam, expliqui'm bé com va això; no diu que he de respondre unes preguntes? Què cony s'ha de fer, profe?

[els nervis augmenten]

tonibanez ha dit...

També t'he d'escanejar les preguntes? !!!!

subal ha dit...

Home, seria un detall

subal ha dit...

Senyor de les llums, li agraeixo els escàners de les preguntes. No m'he vist en cor de contestar-les, així que només he fet un miserable comentari de text. Li agraeixo l'esforç, i li demano que em disculpi, tant pel comentari de text lamentable com per fer-lo anar de cul escanejant coses que no he fet servir.

Gràcies.