14.6.07

PAU_07-3

9 h. Geografia. Hi ha 17 alumnes de Terrassa que han arribat 10 minuts tard per culpa d'un embús monumental a l'autopista. L'opció A és un article de LV (22.10.05) que parla de la desforestació amazònica. La dada més esgarrifosa és que cada any desapareix la superfície equivalent a Catalunya (30.000 km²). Faig números i comprovo que, si la selva amazònica ocupa una extensió d'uns 6 milions de km², encara trigarà 200 anys a desaparèixer. L'opció B és un text que parla de la urbanització de baixa intensitat a Catalunya, és a dir, habitatges unifamiliars i adossades amb jardí, un model de creixement que implica tota una sèrie de problemes. A l'última plana de l'examen hi ha un mapa d'Àfrica que representa els diferents conflictes (internacionals, fronterers, guerres civils, independentismes armats...)

11 h. Història de l'art. Economia. Literatura castellana. Grec. Hi ha més matèries optatives, però a la meva aula han tocat aquestes. Obres que apareixen a la prova d'art: Palau de la Música Catalana (Domènech i Montaner), Discòbol (Miró), Jardí de les delícies (Bosch), Vil·la Capra (Palladio), La llibertat guiant al poble (Delacroix), Columna trajana, Tapís de la Creació i Columnata de Sant Pere del Vaticà (Bernini). Quina casualitat que hagin sortit dos dels meus quadres predilectes: Jardí de les delícies i La llibertat guiant al poble. He tingut l'ocasió de contemplar-los en directe, el primer al Prado i el segon al Louvre. A l'examen de literatura castellana han posat un fragment del Quijote (II, 64):
Dulcinea del Toboso es la más hermosa mujer en el mundo y yo el más desdichado caballero de la tierra, y no es bien que mi flaqueza defraude esta verdad.
13 h. Queden 9 alumnes a l'aula. Cares de cansament. Això s'acaba. Ara ve quan lo maten... Que les muses inspirin els correctors!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Toni.

Hem pots treure una petita duda que tinc sobre l'examen de filo?

Veuras, tinc un amic que diu que el text de Plató parlava basicamant del carro alat, això es veritat?? Si es així, malament rai, vaig posar el mite de la caverna.

Bona tarda

tonibanez ha dit...

Ni carro alat ni llets. Mite de la caverna i punt.

Anònim ha dit...

Ohhh gracies!!! M'havia espantat!

Rosa ha dit...

Ja torno a ser al món del vius, o potser no?
avui he descobert una veu preciosa i una dona preciosa.
No sé si la coneixies, però de totes maneres t´envio el link a la seva web. Si visites la pestanya on diu fotos, podràs veure la seva bellesa. A mi m´impressiona.

http://www.yidneth.com/?

M´ha agradat tornar-te a trobar.

Anònim ha dit...

adossades??????


Deu ser aparellades! Potser sí que l'IEC no és tan dolent...

tonibanez ha dit...

Sr. IEC: Jo només he reproduït la paraula que sortia al text de l'examen: miri. Si és cert això: miri A mi que me registren!!!