16.12.07

Lourdes

Us podeu imaginar en quin estat comatós i catatònic es troba la literatura catalana (em refereixo a la de paper) que, quan no deixen els premis deserts (i últimament n'han deixat uns quants), concedeixen els guardons a obres realment curioses. Pep Coll s'ha endut el Sant Jordi amb una novel·la sobre la vida de Bernadeta Soubirous, la nena a qui se li va aparèixer la Mare de Déu a Lourdes... ¿Voleu res més destrempador?! I després alguns es queixen de què la joventut no llegeix! Aquests jurats i aquests editors farien bé d'anar a Lourdes, a veure si també se'ls apareix la Verge. ¿O és que ja només llegeixen novel·les de paper les velles beates de missa de dotze? Aleshores res, no he dit res. Vosaltres aneu fent... que ja arribarà Sant Jordi. (Suggeriment: amb el llibre podeu regalar un rosari, una estampeta del Papa o una ampolleta d'aigua beneita).


CAPVESPRE 14.12.07 Poema d'Agustí Bartra: Quan de mi, finalment... Tangos amb lletra de Juan Gelman. Recordem Josep Guinovart, Stockhausen i Sebastià Sorribas. Més tangos. Recitem poemes de Jordi Sarsanedas. Parlem de coses vàries: TV3 a València, el compromís del creador amb la societat, l'actual mediocràcia... Avui sense la Mariluz.CAPVESPRE

4 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

bon dia: fins on jo sé,aquesta novel·la de Lurdes tracta tota la manipulació de la història de na bernadette Sobirous per part de l'esglessia, titllant-lo de parc temàtic. NO és molt engrescador, però tampoc son les pàgines viscudes.
Apasiau.

Jean Robur ha dit...

Tens raó, amb la frase que poses entre parentesi. Perquè ara mateix, s'escriu més que mai. També en tens amb aixó dels premis deserts, ho considero vergonyant, i no sempre són criteris de qualitat el que pesen, més aviat criteris d'interès. Però, qui jutja els jutges?

Anònim ha dit...

Parleu de TV3 al País Valencià... M’agradaria molt saber-ne les conclusions de la vostra discussió (ara per tafaner em quede amb les ganes...).

tonibanez ha dit...

Es troba a la segona part del programa. Vam dir que això de tallar un canal era lliberticidi, que cal deixar totes les possibilitats i que la gent esculli què vol veure...