12.4.08

Ridiculesa

Sr. Boix, amb tot el respecte (i ara em posaré seriós), RIDICULESA és fer un programa de llibres que es veu d'una hora lluny que respon a les exigències dels grans lobbies editorials que li envien els seus productes perquè els publiciti descaradament, és a dir, un programa que incideix en el patumatge més tòpic tot reiterant l'endogàmia oficialista de la nostra cultureta de fireta; sense parlar de la promoció de llibres i autors en llengua castellana (com si ells no tinguessin programes a les seves teles) quan ens trobem en un canal català...

Sr. Boix, ara sense respecte (i encara més seriosament): No sé l'audiència que té vostè. La meva la conec perfectament. EL SEU PROBLEMA és que ha topat amb un blogaire LLIURE que escriu i opina el que li passa pels dallonses, sense obeir interessos comercials ni polítics de cap mena. EL SEU PROBLEMA, Sr. Boix, LA SEVA RIDICULESA, és que prentén fer un programeta pretensiós quan tots sabem què hi ha al darrere: el negoci del llibre de paper, el producte comercial i santjordinesc, la gallina dels ous podrits que se'n va en orris... Sí, en orris.

Ara citaré Philip Roth (no pas Unamuno, quin mal gust!): “les pantalles han guanyat la batalla sobre les pàgines” (Entrevista a La Vanguardia 23.2.08)

El nou ciberlector... Lector 2.0

El futur de la lectura és inseparable d’internet. A la xarxa es concentren les eines i materials més llegits de la societat de la informació. Internet ha canviat la manera de llegir. El potencial actual de lectura desborda els límits del text imprès. El canon tradicional esdevé inoperant. La globalizació dels nostres processos socials, polítics, econòmics, i la mobilitat que caracteritza la nostra societat, requereixen que hom disposi del text sense limitacions d’espai o temps. Canvien igualment les raons que motiven la lectura, alhora que sorgeix un lector actiu que demanda que el text s’escrigui en funció del lector. El ciberlector tria com vol llegir l’obra i com vol comunicar-se amb l'autor, i ho pot fer directament, sense intermediaris, per exemple deixant comentaris al blog. Que és el que he fet jo, li agradi o no.

El seu PROBLEMA, Sr. Boix, és que encara viu al segle XIX. Això sí, que resulta certament RIDÍCUL. Però el temps (i no el C33) posarà cadascú al seu lloc.

Passi-ho bé.

NB: Al blog del Sr. Boix m'han censurat almenys 4 comentaris... Ara sí, que han quedat ben retratats!

3 comentaris:

moz ha dit...

[mode capelleta 2.0:on"] És clar home! No sé en que pensa la camarilla d'aquest Sr Boix, però no es pot respondre airadament a un home capaç d'establir un diàleg entre la més alta cultura (com la que descobreix críptics símbols fàŀlics en edificis sacres) i un simple i taujà fotolog... Vigili'n amb ell![mode capelleta 2.0: off]
Sembla una discussió de pijes al Messenger, amb tot el respecte, eh?

Jean Robur ha dit...

Toni, no he vist els comentaris censurats i no puc saver perquè els han censuarat. El que si que cert que sempre que he vist aquest programa, sempre m'ha semblat que eren una colla que estavent tots amorrats al breguer. L'altre dia els vaig enganxar i semblava una conversa d'intelectuals de poca volada passats de Ballantine's i riguen fins el vomit. Especialment la habitual que té nom de dona publica especialista en frances. Que insoportable, idiota i creguda! Trucaré al Doctor Lecter i que faci un bon apat de greixons.

Toni Ibañez ha dit...

Me n'han censurat un fotimer. Per què? perquè els senyorets no estan acostumats a la ktítika. No saben amb qui han topat. La catosfera por ser molt salvatge. Jo mateix m'he vist obligat a censurar-ne uns quants aquí a ENTRELLUM... No em perdonen el que he fet. Si fossin prou intel·ligents, em convidarien al proper programa.