25.8.07

Pessoa revisitat

Fa dies que no parlo del Mestre portuguès. M'arriba un mail de Jean Robur amb un parell d'enllaços que us recomano, a un article i a un video. L'article clou així:
Pessoa, no lo parece, pero es el mayor escritor de terror de la historia. El Libro del desasosiego produce miedo. Y no el miedo doméstico de ir a perder la vida sino el miedo metafísico de haber perdido el alma. Pessoa, que no tiene alma, se alimenta de las almas que se pierden con su lectura. No rinde culto a Satán sino que es su socio, proveedor de desencantados. Los envuelve y los factura al infierno, que resulta ser el lugar en el que ya estaban, sin saberlo.

En la entrada del infierno clásico se advertía a los que llegaban: olvidad toda esperanza. Pessoa es el infierno, es el estado de desesperanza terminal y convincente.
El video és aquest:

Més videos: O Amor quando se revela, Maria Bethânia recitant Ultimatum

3 comentaris:

Jean Robur ha dit...

Hola Toni, després de molts anys he trobat a la xarxa el mític programa L'Aleph on parla del genial portugues. Espero que t'agradi. Que estiguis bé siguis on siguis. Una forta abraçada des de les comarques gironines!

http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=3586&p_ex=Fernando%20Pessoa

Tangata Manu ha dit...

GRàcies per l'enllaç! Doncs ara habito també en terres gironines: 17480

Jean Robur ha dit...

Ah. Lloc interesant. No hi ha res més plaent que fer un apertiu a Cap de Creus, amb una suau tramuntana.