27.9.07

Filosoficidi

L'educació en aquest país està tan malament que cada cop que sento que canviaran alguna cosa em poso a tremolar perquè sóc conscient de què encara és susceptible d'empitjorament. L'última genialitat del govern ZP és la següent:
Quina mania amb la Ciutadania! Si no en tenien prou amb L'educació per la ciutadania a l'ESO, ara es volen carregar la filosofia del BTX.
El Ministerio está jugando con el profesorado de filosofía y probablemente también con las asociaciones de filósofía. Está claro que su intención es que los profesores de filosofía nos “reconvirtamos” en profesores de “Educación para la Ciudadanía” en 4º de la ESO y 1º de Bachiller. ¿Qué ocurrirá cuándo llegue un nuevo partido que considere que la Educación para la Ciudadanía carece de sentido en un bachillerato? ¿O si hubiera cambios en el actual gobierno y los nuevos responsables de educación piensan que la EpC no debe impartirse? ¿Se acordará alguien para entonces de la palabra “filosofía” o “ética? Debemos seguir manteniendo las movilizaciones, escribiendo a medios de comunicación, políticos y cualquier tipo de representante. Debemos luchar contra la ambigüedad del acuerdo, y reivindicar un nuevo acuerdo que mantenga la denominación “filosofía”.

¿Filoqué? Pa qué. Pues no semo siudadano, ¿pa que pretendé cosa otra? Toos eso tios raros, con raros nombre como er Kan o er NIche, o el heidegggg¡? solo sirvían -cuando la filoqué se enseñaba en los colegios- pa liar a lo bueno siudadano, y así salían: terrorista y to lo demás. Bueno, os dejo que me voy al tajo y aluego a ver el gran hermano. Ese si que enseña, lo desía el instructó: como la filosoqué de la vida no hay na. Arrivederchi roma que decían los atlantes en el comic que leí. Bueno, también es que es lo único que he leío. Jo, qué pesao me pongo cuando me apongo intelestuá. Alé adió.
Escolto Montilla al Parlament. Diu que "a Frankfurt van els escriptors que volen anar" (sic). Fa un moment ha dit "plaços" (en comptes de terminis). Acaba el seu discurs dient que "per sort Catalunya no és un cuarté (?)" Una pregunta indiscreta: ¿Ha cursat (el bachiller) Montilla alguna vegada l'assignatura de filosofia?

8 comentaris:

Roi ha dit...

Jo crec que l'assignatura de la ciutadania és, no només súper necessària, sinó que també súper urgent!
Em sap greu però per mi és més important que un ciutadà respecti els demés, recicli o deixi seure a una velleta al Metro abans que saber què collons deia Aris-tòtil.

migbufó ha dit...

Només el rei dels tòtils pot signar un comentari com aquest, de tanta baixa estofa. De ben segur que si el monarca llegira filosofia, la matèria de les seues glosses seria força més sòlida. A veure, reiet, millor informa't abans sobre què diuen alguns pensadors, i entendràs 'què/que mouen'. Una recomanació? Per (tòpic) exemple: 'Walden' de Thoreau.

d ha dit...

dd

Jean Robur ha dit...

Bé, no sé si l'Aristòtil o l'Epicur varen anar a batxiller, pero jo de vosaltres em relaxaria una mica i veuria aquest interesant partit de futbol, entre gent coneguda per vosaltres

http://www.youtube.com/watch?v=i8ov2oNbkvo

Roi ha dit...

Migbufó, me l'imagino a vostè dient aquestes paraules amb els ulls sortits i amb la boca regalimant, envoltat d'una aurèola blava brillant davant un paisatge desolador de foc i destrucció. La veu amb eco, és clar! MALEÏT JOVENT INCULTE!!! eco eco eco ecooo

No recordo que donessin Thoreau a les classes de filosofia, potser haurien de fer llegir la seva obra, ...el jovent seria més educat i deixarien seure les velletes al Metro...?
bua.

manel Ferran ha dit...

Toni, és que Montilla només va estudiar el batxiller elemental, no va ser apte per estudiar i aprovar el batxiller superior, l'equivalent de l'actual batxillerat. Per tant aquest senyor no ha vist mai res de res de Filosofia. Però encara és més patètic el nivell cultural de l'altre, del Sr. Benach, ja que aquest ni batxiller elemental té. Això és el que ens mana, això és el que vetlla per la nostra educació. Això deu ser el que ens mereixem.

Francesc Puigcarbó ha dit...

Suposo que si i segurament amb millors notes que tu o jo. Et pasa com al pobre paó Arturu, tens una obsessió malaltissa amb en Montilla,i aixó tampoc es bó.

Miki ha dit...

Com a persona externa al món de l'ensenyament només puc dir que això de que una assignatura es digui Ciutadania sona a assignatura per programar robots. Potser coneixent-ne els continguts i com s'enfoquen canviaria d'idea, o potser no...