7.9.07

Zeitgeist

Costa entendre l'esperit del temps. Tant me fot Pepsi que Coca-Cola, Ballantines que J&B. Posa'm el que vulguis. Pujol predicant al desert:
Lo savi ancià, que des d’un cim l’obira,
sent estremir lo cor com una lira:
veu a l’Àngel d’Espanya, hermós i bell,
que ahir amb ses ales d’or cobrí a Granada,
eixamplar-les avui com l’estelada
i fer-ne l’ampla terra son mantell.
L'esperit del temps, confús, raquític, inert. Pujol no és Herder, ni tampoc Hegel. ¿Quin romanticisme ens queda en aquest cafarnaüm de franquícies i grans magatzems?

L'esperit del poble hauria de projectar-se sobre la història... ¿Som una nació o una amalgama de turistes, xarnegos, moros, negres, sudaques, independentistes, abstencionistes i panxacontents? Què collons som? Posa'm tres glaçons i calla, coi, que em desconcentro, ara que estic inspirat... ¿Saps quants mesos feia que no estava inspirat? Ni me'n recordo.

Costa entendre l'embull en el qual estem ficats. Ara va millor l'Explorer que el Firefox. Increïble. He reiniciat dos cops i passo de reiniciar més. Estic inspirat i vull escriure la puta veritat d'una puta vegada perquè tothom s'aclareixi. Posa-me'n un altre, sense llimona eh!

L'esperit del temps? Si punxeu els enllaços potser aprendreu alguna cosa. Em temo que aquest curs em tocarà ser tutor d'un cinquè d'ESO. He dit tres glaçons, no deu! Gràcies.

Esperit? Cossos posats a dieta, cossos que carden, que suen, que s'acomiaden, que s'apropen i s'allunyen amb una naturalitat esborronadora, cossos, res més. Vestits de marca. Maquillats. Operats. Cossos postmoderns. ¿Per què volem idees si tenim uns magnífics cossos saludables, pletòrics d'allò més? Una idea és una supuració del cervell. L'esperit és un ròssec medieval. Mate'm l'esperit! Elevem el cos a categoria divina! La idea: maleït invent platònic. Cossos en efectiu: cash bodies.

La política com l'art de la mentida, si més no l'art de traficar amb ficcions. Retòriques de campanya.

Haga clic aquí para ejecutar un control Activex en esta página web
Merda d'Explorer. El veí s'ha deixat la barba. El cap de l'oposició local se l'ha afaitada. Felip Puig depèn del dia. El meu director ahir la portava i avui ja no la porta. No te'n pots refiar. Les barbes són com les promeses electorals.

Voldria entendre alguna cosa. Veig una barba i penso: talibà. Catalunya no tornarà a ser rica i plena. Amb prou feines tindrem l'AVE l'any vinent. Fa 15 anys que van inaugurar l'AVE Madrid-Sevilla i, per contra, van trigar 17 anys a fer l'autovia de La Panadella. Amb això està TOT dit, si és que TOT pot ser dit.

L'esperit del temps? Temps de misèria. Qualsevol periodista passa per intel·lectual. Qualsevol illetrat pot ser President de la Generalitat. No et facis mala sang, Toni. Beu-te'n un altre, que aquest el pago jo. No vull beure més. No vull veure més.

Tenim el que ens mereixem. Calla, filldeputa!

15 comentaris:

tumbaito ha dit...

Le costó tres siglos salir de la decadencia y la sacó Felipe V. (Les dejó vender negros, sabe)

tonibanez ha dit...

Sé. Y luego fueron a Cuba e inventaron las habaneras. Tumbaito: a hacer de TROLL a tu pueblo.

Pedra Lletraferida ha dit...

Si saps on en venen, d'inspiració, em passes l'adreça, Toni!... Si és que no va massa cara, és clar!.

Salutacions cordials.

tonibanez ha dit...

La Inspi ni se compra ni se vende... Va y viene como el viento.

tumbaito ha dit...

¿No se hicieron inmensas fortunas catalanas vendiendo negros en cuba?

¿Y no fue las finanzas de Felipe V la que sacaron el principado de una crisis causada por la estupidez monetaria del General?

tonibanez ha dit...

Y dale!

subal ha dit...

Història de l'expoli.

Que algú li expliqui al Tumbaíto qui va ser qui va explotar totes les riqueses materials i humanes d'aquell continent llunyà, Amèrica, li diem. De quin port sortíen i quins altres ports ho tenien vetat.

Gestió de l'expoli

Que algú li expliqui al Tumbaíto què se'n va fer de tot l'or i la plata, sinó malvendre-se'l als holandesos, que inventaven una cosa nova, la borsa, llavor del capitalisme modern.

Això treu cap per la hipicresia històrica del senyor Tortet.

Gràcies.

tumbaito ha dit...

Yo no he negado dicha explotación. He dicho que las grandes fortunas catalanas post-decadencia se constituyeron gracias a la venta de negros.

Y después se mantuvieron, reinvertidas en la industria téxtil, gracias al proteccionismo del gobierno de España. Proteccionismo este que obligaba a la ya depauperada España a comprar telas caras y malas a los industriales catalanes.

Btx_gallecs ha dit...

Hola Toni, com estàs?
Veig que encara hi ha gent anclada en el passat(tumbaito) i ens fa responsable de fets que van succeïr fa dos segles.
En fi veig que continues escrivint i removent la consciència dels teus lectors.
Només volia saludar-te i espero que et vagi bé durant aquest curs. Jo començo a la UPC de Barcelona però trobaré en falta la filo, segur.
Bé, salutacion d'un ja ex-alumne teu.
Sort.
Héctor

tonibanez ha dit...

Ei Hèctor! Ja veus, aquí seguim... Espero que et vagi bé per la Uni. Molt bona sort! I ja saps on som, si algun dia vols passar a saludar...

subal ha dit...

Oh, esto es muy injusto... es como decir que Catalunya aceptaba a andaluces vagos en las fábricas en lugar de poder contratar a chinos sin papeles por culpa del proteccionismo de la época. Es una memez.

Pero es que no sé que intenta explicar con sus memeces históricas. ¿Que el progreso de Catalunya se debe a acciones ilícitas o inmorales del pasado remoto?

Creo que es la conversación más estúpida que he mantenido por internet en meses, o años.

En fin.

tumbaito ha dit...

El otro día fui a Lérida. Me resultó curioso que en Barcelona muestren tanta indignación moral ante el dizque "vago andaluz". Viendo lo aceptado que está el pagés inútil avellanero. ¿Nunca tienen la menor autocrítica por estas tierras?

Escucho constantemente esa expresión despectiva hacia los andaluces. Es muy triste.

subal ha dit...

Oiga, usted es bastante necio. le felicito, ahora ya es un nuevo mártir, víctima del extremismo catalán. Le felicito. Imprímase este comentario.

¿A la gente como usted les enseñan a tergiversar en el cole o es que nacen aprendidos?

Es fantástico lo de la autocrítica. Tanto, que mire,. ahora se acerca el 11-S, i ustedes tienen la mierda de día 12-O. Dígame qué cosa quería que le contara sobre la autocrítica.

moz ha dit...

Animi's, Sr Ibàñez, que a 5è d'ESO no la lien pas tant com vostè es pensa... No s'han queixat gaire de mi, aquest any xD...
Per cert, aquí parla un de Lleida: crec que val la pena matissar que molta gent que ve a fer collites concretes venen de forma temporal i no pas definitiva com molts andalusos de l'àrea metropolitana (amb la qual cosa aporten un bé a l'economia, tot i no integrar-se, mentre que segons a on, es pot parlar directament de guetos d'andalusos). A més, no tots els andalusos són detestables. M'hi jugo deu duros a que ningú diria que la meva família és andalusa en la seva majoria...

tumbaito ha dit...

¿Felicita la necedad? Es usted un individuo muy degradado.

Yo no soy víctima del extremismo catalán. La verdad es que me tratan muy muy bien.

Los catalanes siempre pierden el culo por los vascos. Llegan a ser cansinos.