29.9.07

Vallesfera

La nova actualització del rànquing de blogs en català d'Alianzo m'ha situat en 5è. lloc (abans ocupava la 10a. posició):


Crida l'atenció que dels 5 primers blogs 3 siguin del Vallès Oriental: Marc Vidal de Granollers, Joan Ramon de Llinars i servidor de Vallromanes. Dins la Catosfera, per tant, s'imposa la Vallesfera. Així l'han batejada en Marc i en Joan Ramon. Em sembla una bona iniciativa, això d'aplegar en un metablog tots els blogs d'un territori concret. Un bon precedent en aquest sentit és, per exemple, Ebresfera.

Una altra cosa que em crida l'atenció és que dels 5 primers blogs classificats 4 tenen una capçalera on apareix la cara del seu autor...

Considero que el fet que els bloguers donin la cara és una garantia de credibilitat. L'anonimat ha caigut en el desprestigi. Hi ha alguna cosa de "marca" en aquesta presentació a cara descoberta (en Marc en sap més, de branding, i ho explicaria millor). També podríem analitzar els fons (per què hem escollit aquesta foto i no una altra), el tipus de lletra, els colors predominants, la ubicació (esquerra, centre, dreta) del blogger dins la capçalera. De tot plegat se'n podrien extreure moltes conclusions...

12 comentaris:

Marc Vidal ha dit...

amic Toni, com saps de tant en tant coincideixo en algun "sarao 2.0" amb el juan antonio del moral, CEO de Alianzo, i, "curiosament" varem estar parlant del nou aparell que han posat en marxa i em va comentar alguns errors d'actualització en les llistes.

Concretament hi ha classificats que no es corresponen amb la realitat. Sembla ser que un error a l'algoritme ha provocat un salt en varius blocaires a totes les classificacions. Van introduir una variable que han de modificar en un futur, perquè multiplicava la classificacions pel valor d'increment percentual en technorati, es a dir, si tens un autority de 4 i passes a 14 per exemple es un increment d'un 350% mentre que si tens 100 d'autoritat i passes a 130 només et multipliquen per 30%. En lloc de fer servir l'increment brut utilitzen el percentual i és un error. M'han dit que ho estan arreglant. Hi ha uns problemes afegits en el tema d'actualització de les bases de dades després de les migracions que han fet a servidors nous. Per exemple, en el meu cas se'm penalitza molt el fet que a l'agost el meu bloc no va enviar cap dada al feed de l'Alianzo amb el que la meva posició general espanyola va baixar per error al ¡6875 lloc!, quan el meu era entre 195 i el 247. La mitjana em castiga i durant uns mesos serà una llosa, com també el fet de tenir un technorati flexible per tenir 455 autority fa que em vagi o em pugi en funció de molta gent. Tornaran als valors antics els de visites alexa i enllaços. Per cert, tranquil, entre els blocs erronis no hi és el teu ... :-)


respecte a la Vallesfera, estic en contacte amb en Joan Ramon (un tiu amb molta empenta amb qui està clar que hem connectat, a més la seva dona, la Marina és una magnifica blocaire) i hem de fer dues coses, un llistat i una trobada, després ja veurem...

Respecte a donar la cara, òbviament és el primer requisit per generar fidelitat i un dels condicionants que remarquen un concepte de marca anomenant JO S.A. Segons diem els gestors de marca, és fonamental que el "client" tingui alguna manera d'enfocar vers una imatge els seus neguits, dubtes i insults.

Ara posem exemples: la lourdes ha buscat identificar clarament on estava (EUA, NY) perquè tot en la seva bitàcola va començar allà i el seu brillant relat del katrina, tu també mostres clarament on ets, com destacant el vostre fet viatger (de vacances) però en el teu cas, com jo, no ens interessa tan el que es veu darrera, sinó nosaltres mateixos, la lourdes es fa petita i es posa en la part inferior tot buscant no entorpir la visió de l'skyline. En el meu cas no vull demostrar on soc (Funchal), ja surten al flikr alguns viatges meus. El Saül, com jo, mostra clarament un primer pla que, fins i tot, ens talla el cap. És una manera d'apropament i compromís. La lourdes està mol lluny de la pantalla i sembla més expositiva, de fet el seu bloc es més noticia que opinió. Em sorprèn la teva llunyania del focus, encara que apareixes força equilibrat a la imatge. En tot cas, seguim parlant...

rafael ha dit...

I es que com el Vallès (Oriental) no hi ha res ;)

Bona festa major!

elliot ha dit...

i en Vallès Occidental !!

això de posar el careto a la capçalera del bloc ho trobo molt bé... però ara m'has deixat amb la mosca al nas. què vol dir de que es podria extreure'n conclusions per la ubicació de la cara segons estigui al centre, la dreta o l'esquerra ;-) ostres així vol dir que sóc més de dretes que l'acebes !! mare meva hauré d'anar al psiconalista.

Francesc Puigcarbó ha dit...

vols dir que aixó funciona, na Mireia es rere teu, i jo he passat de cop del lloc 98 al 21. En el teu cas ho entenc, estàs on et pertoca, però en el meu?

Dessmond ha dit...

Jo no crec que sigui tan important això de l'anonimat, sinó el fet de tenir un blog que sigui capaç de ser interessant.

Sani Girona Roig ha dit...

Ja es de fiar, aquest ranking???? ;-)))

Si és de fiar, això de la coïnciència dels 5 magnífics deu ser per la brama que assegura que "Com el Vallès no hi ha res" !!!

Francesc, tu també, home, tu també...La FE ha de ser completa o no ser.

Jo, com que no surto enlloc, tant de rànkins com d'enquestes. ME'N MALFIO, Però reconec que fa bonic i es terapèutic per l'ego.

He d'estudiar la manera de dir-ne o fer-ne una de grossa per sortir ni que sigui al 666 o al 999.... ;-)
Bon cap de setmana a tutti Alianzo.

Jesús M. Tibau ha dit...

Felicitats per la classificació, guanyada a pols.

musicbcn ha dit...

Tal i com ha dit el Marc, i tal i com m'imaginava, hi havia d'haver algun error en la classificació d'Alianzo, ja que un bloc/g com el meu no podia ser tant amunt en tant poc temps i amb les visites que tinc, de moment. Però, com es diu en castellà i com dic al meu bloc, que me quiten lo bailao!
En canvi el teu blog si que mereix ser a la posició on és (i si el meu desapareix, imagina!). Felicitats per la feina feta i ja parlarem de la Vallesfera. De moment, com ja has vist, hi ha un petit espai a blogspot, aturat, només per assegurar-nos tenir el nom... A partir d'aquí ha de ser 2.0 al 100%.

Benjamí ha dit...

Perquè no crec ni en rànquings ni en estadístiques, estic content que el 6è no tregui el cap a la capçalera ni sigui del Vallès, sinó de l'oposat a una vall: el Pla. Au! ;))

Toni, permet (o no) un suggeriment de fotoferit: que l'edifici del fons estigui recte. Sol passar que torçam un poc la càmera en tocar el botó de disparar, generalment a la dreta.

tonibanez ha dit...

Benjamí: cara de tomata! T'informo que el Partenó està tort des que el van fer...

Benjamí ha dit...

Toni: gràcies per la informació, no coneixia aquesta connexió entre el Partenó i Pisa ;))

Marc: la foto de la Lourdes no és a NY ni als EUA, sinó a Vancouver, Canadà.

Marc Vidal ha dit...

Osties! de fet ja m'ho va idr que anava a los Candales... això passa per anar de cosmopolita i no haver estat mai a Canadà... :-)) "buenu", em passe com en Montilla i ell ha estat president...

Es que veig quatre gratacels sense torres bessones i em penso que és el nou skyline de NY.

Gràcies Benjamí!!