14.11.07

Auditories

Les auditories han arribat a l'escola pública. Enguany al meu institut estan auditant alguns professors i alguns departaments. Aquesta auditoria forma part del Projecte de Qualitat del centre. Al capdavall, es tracta d'aprovar el major número possible d'alumnes. Si aproven molts alumnes és que la qualitat del centre és bona. Tant se val com es comportin o si aprenen alguna cosa; n'hi ha prou amb aprovar-los per tal d'eliminar el fantasma del fracàs escolar. El meu dubte és què passarà amb els professors que no superin l'auditoria. També seran aprovats?

[En castellano]

9 comentaris:

Anònim ha dit...

I com auditen als professors? Examinant-los de la matèria que imparteixen?

tonibanez ha dit...

No, no pas. Tot és qüestió de paperassa: programacions ben fetes, projectes, resultats, etc. Els interessa la paperassa, molta paperassa, que tot estigui "correcte". I que l'alumnat APROVI. La matèria que facis se'ls refot.

David Montilla ha dit...

La veritat es que molts professors si l'auditoria fos ben feta... Però l'interesant del tema, seria veure si les dades del professors no aprovats es fan públiques, i que es fa amb ells. Ara bé, dubto que aquesta informació surti a la llum. Per cert Toni, ara tens el bloc també en castellà? Com és això?

tonibanez ha dit...

David, diguem que ENTRELUZ és la resposta a una llarga demanda feta per lectors castellanoparlants d'aquesta banda i de l'altra de l'Atlàntic. M'he resistit fins ara, i potser me'n penediré demà. Una cosa no treu l'altra.

Francesco ha dit...

I els professors que no superen l'auditoria, podrien anomenar-se fracassats docents?

Júlia ha dit...

Ja fa molt, molt de temps, que, a escoles i instituts, el de menys és el que es faci a l'aula 'en directe'. L'important és la paperassa, ço és; planificacions, projectes, programacions, valoracions, memòries, avaluacions internes i externes, propostes, recursos metodològics temporalitzats i d'altres variants que puguin inventar-se tots els experts que viuen de la qüestió. Com deia un general, no hi ha batalla perduda que una pàgina d'un llibre d'història no pugui arranjar. De fet, el paper i els cds duraran més que l'efímer acte educatiu del present. Es fa necessari, imprescindible, un cos d'avaluadors de les avaluacions.

Anònim ha dit...

Tan bonica que quedava la bandereta española en un bloc sobiranista.

del que som capaços per quatre llenties (visites)!!!

Josep Maria ha dit...

Que lluny esteu d'una auditoria de veritat. Sabeu que és una auditoria?
paperassa?...............
No, una auditoria porta conseqüències

Manel Ferran ha dit...

Com voleu que vagin bé les coses, si ni el President del Parlament de Catalunya, ni el President de la Genialitat no van poder aprovar el batxillerat? Algú espera alguna cosa bona sobre ensenyament? Algú creu que l'esquerreta farà alguna cosa per fer de Catalunya allò que varen somiar els noucentistes?