8.11.07

Traficant d'ombres

El dimecres és el dia que em passo més hores a la feina. Entro a les vuit del matí i surto a les cinc de la tarda. Nou hores. Massa hores embotit entre les quatre parets d'un institut ple de púbers metropolitans (i. e. castellanoparlants). Massa hores perorant per al dimoni. Quan plego, camí de casa, redescobreixo el món exterior amb renovada admiració. Com aquell presoner platònic que va poder deseixir-se dels lligams que el confinaven a l'ombrívol fons de la caverna, així m'allibero jo de les obligacions professionals per a poder gaudir de la llum veritable. Però vet aquí que, de seguida, faig cap a la caverna internètica. I la llum esdevé entrellum. Ara la pissarra és una pantalla en la qual gargotejo ombres virtuals. Sóc un traficant d'ombres. Paraules per als alumnes. Paraules per al blog. Massa paraules. Ombres que entapissen les parets de l'antre. La llibertat de l'escriptor s'anomena silenci. Només el silenci és enlluernador.

A RANVESPRE

6 comentaris:

Jean Robur ha dit...

No deixa de ser paradoxal, que les escoles, instituts i universitats provoquin aquesta animadversió. Ja va passar quelcom semblant a Virginia, aquesta primavera. Aquests tirotejos no són tant frequents en el lloc de treball, ni en llocs de esvarjo multitudinari. En la meva modesta opinió caldira fer un exercici d'autocritica.

tonibanez ha dit...

Gràcies pels teus ànims, robur...

RY ha dit...

Lo del silenci enlluernador és una metàfora magnífica. Caldria parlar també del brogit silenciòs a que ens hem acostumat, en una altra caverna, els milers de rostres encabits a les andanes esperant que els trens arribin d'una punyetera vegada.

Pafiam ha dit...

(Jo a lo meu) No predicàveu l'existencialisme, el nihilisme, el relativisme de tot. No és descartable ni estrany que surtin aquests monstres.

Aquest era tot això,aquest ho era tot menys tonto.

Sani Girona Roig ha dit...

Hola Toni,
Ahir tard vaig enviar un comentari al post, pero veig que no va passar, per alguna raó o altra….

Deia unes quantes coses però ara ja sóc incapaç de repetir-ho exactament.
Ho resumeixo d’auesta manera:
1. Deia que, amb els anys, la sensació de feina estressant augmenta, em temo, o Aixa m’ho sembla.
Ves-te preparant per escapar-te’n o per mentalitzar-te que és una llarga carrera de fons (redundancia volguda) i prepara't per a una cursa molt llarga i extremadura.

2. La notícia del jove finlandès assessinant “argumentadament” d’altres joves estudiants dona per (exagerant-t'ho una mica) pensar que alguna cosa falla en un sistema escolar tan admirat que tanmateix cova serps d'aquesta mena. Éstà sobrevalorat el sistema escolar finlandés?
"Humanity is overrated" ...Fóra interessant llegir-ho e finès a la samarreta, encara que no ho entengués ningú i ho haguessin de traduir...
Coma "boutade" o frase de samarreta, val gairebé tot, però a tu no et toca estar-hi dacords ni de broma ;-) Em sembla, vaja ...
Cuida't

Sani Girona Roig ha dit...

Again ...el Sani...
El que no havia dit, però se m'acut afegir és que si aquí a Catalunya hi hagués permís d'armes, les matances d'alumnes a d'altres alumnes i d'algun professor a la classe (;-) sense aribar a ser habituals potser no serien només esporàdics ...
I potser no estarien ni pseudoargumentats.

Ves per on t'acabo de proposat un tema de reflexió filosòfica amb els de 2n de Batx.
Ep, si et sembla!
Segur que al temari oficial n'hi ha de molt menys interessants.
Ep, em sembla!