24.5.07

Diari de campanya (III)

S'acaba la campanya, s'acaba maig, s'acaba el curs... L'estiu ja és aquí. Al matí plovisquejava i ara fa una calor enganxifosa. Juntes d'avaluació de 2n. de BTX. Últim examen amb els de 1r. Pregunta número 3:
Explica què significa aquesta frase del Manifesto (113) d'Unabomber: "La llibertat i el progrés tecnològic són incompatibles"
Piulen els ocells. Badallo. Intento relativitzar. La política pot ser una activitat apassionant sempre que no te la prenguis gaire seriosament. Més que d'un joc, es tracta d'un art: l'art d'aconseguir caure bé al màxim número de persones sense deixar de ser tu mateix. Seducció. Identificació. Projecció. La veritable política és quelcom més que quatre pancartes i quatre fulletons plens de demagògia barata; la veritable política és (o hauria de ser) un compromís personal de servei públic on el bé comú passa per davant de l'interès particular. Plató parla del sacrifici que s'exigeix al governant el qual renuncia a la seva privacitat i viu solament per la República. L'idealisme platònic sovint resulta entendridor.

A VALLROMANES VOTA CiU

2 comentaris:

Sani Girona Roig ha dit...

La pregunta és bonica i sembla intel·ligent.
Se m'acut però dir-te que no estaria malament que primer, o paralel·lament, la passessis als teus col·legues professors d'Institut i tindries on comparar eventuals respostes. Fins i tot a d'altres col·legues de matèria.

Jo darrerament em pregunto (retòricament) si ensenyem als nostres alumnes a redactar, a resumir, a comentarar textos, a expressar-se oralment de manera eficaç...

Pregunta als teus col·legues si hi ha algú que doni mai als seus alumnes un exemple de la resposta que espera veure escrita.
Si algun pofessor de català o de castellà o de francès o d'anglès redacta mai els temes de redaccions que proposa als seus alumnes ...

I en el teu cas...
Mira et proposo una mena de meme amistós.
Quan ja t'hagin fet l'examen, dona'ls a ells i posteja aquí la teva resposta.
Serà un bon exemple i probablement l'excepció que confirma la regla : em temo que posem massa èmfasi en els exàmens i massa poc en ensenyar als nostres alumnes les estratègies i els continguts necessaris perquè que els puguin superar.

(Si no fos vero ... no n'hi falta gaire).

tonibanez ha dit...

Gràcies, amic Sani, per proposar-me la idea d'un futur post... Unabomber també "semblava" intel·ligent, o no?