2.5.07

El joc literari

Juguen els nens i juguen els grans. L'home és un animal ludopàtic. La vida sense joc és quelcom malaltís, avorrit, intolerable. El joc ens redimeix de la penosa seriositat, ens allibera de les cadenes de la trista i crua realitat, ens enlaira fent-nos sobrevolar totes les coses. És aquesta necessitat de jugar la que ens empeny cap a l'art. L'art és un producte cultural de primera magnitud perquè demostra que la necessitat lúdica de l'home pot sublimar-se de manera certament sublim. La literatura és el joc de les lletres, el ball de les ombres, l'afecció ficcionadora d'un jo que s'emparaula multiplicant arguments i personatges més o menys versemblants. La literatura és veritat perquè pot ser-ho TOT sense ser RES tret d'un tempteig, una recerca, un aguait. La literatura ens salva, per tant, de la definició definitiva. La definició definitiva és letal. Viure és jugar. Escriure és jugar. L'escriptor és un ludòpata inofensiu. La ciberliteratura permet anar encara més lluny: el joc literari es digitalitza i esdevé virtualment infinit...


Canviant de tema: a mitja tarda ha deixat de ploure, ha quedat un cel limpidíssim, he pujat a la Roca Foradada, he plegat caragols, hi ha una lluna plena preciosa i el rossinyol de Can Brotau no para de cantar.

Fons musical: Le Parapluie (Yann Tiersen & Carla Bruni)

6 comentaris:

Josep Sagarra ha dit...

No es un cant meravellós el del rossinyol de Can Brutau.?
Quina sort poder sentir-ho.
Recordo les nits a Barcelona on els sorolls eren ben diferents.

tonibanez ha dit...

Al 25 de desembre, POUM, POUM, POUM!!!

imma ha dit...

m'ha agradat molt :)

Anònim ha dit...

A mi, no!! :-p

Jesús M. Tibau ha dit...

Parlant de jocs literaris, et convido a visitar el meu bloc Tens un racó dalt del món, d'adreça http://jmtibau.blogspot.com on ja he proposat tres jocs amb premi inclòs.
Anima't a participar

Jesús M. Tibau ha dit...

A més de convidar-te a visitar el meu bloc Tens un racó dalt del món, on hi proposo jocs literaris, et comunico que he creat un ellaç al teu bloc, i et convido a fer el mateix.

Salutacions