1.2.08

La pàtria catosfèrica

Twitter1: Twitter2:

8 comentaris:

Llorenç ha dit...

Això ja ho sabíem: la nació catalana es fonamenta en la llengua, sense llengua no hi ha nació (tota la nació).

Anònim ha dit...

Bé, sí, d'acord, però... no creus que correm el seriós risc d'acabar falcant els fonaments d'un país virtualment lliure -si em permets l'expressió- però nacionalment, és a dir, empíricament, desdibuixat, descuidat, pobre? T'ho dic més que res perquè, per molt que la nostra llengua militi a la primera divisió de les llengües més utilitzades a internet (ei, i això és molt bo!), en el dia a dia, l'ús que en fem, del català, cada dia és més limitadet.

Anònim ha dit...

En "su" nación catalana hay unos cuantos millones que hablamos otras lenguas, y además pagamos impuestos para que algunos después nos quiten el derecho a elegir en que idioma educar a nuestros hijos. No seamos de pueblo, hombre, que internet y los blogs son algo sin idiomas vehiculares.

Toni Ibañez ha dit...

A l'anònim empirista:

Els territoris ens limiten, la política ens limita. Internet no ens limita pas. Catalunya serà catosfèrica o no serà.

A l'anònim xarnego:

És absolutament impossible fer un blog sense un idioma vehicular (a no ser que només pengis fotos o vídeos muts o música sense lletra). Si parles castellà és el teu problema perquè així t'autoexclous de la Catosfera. El "pueblerino" ets tu volent imposar el teu monolingüisme cateto. Planyo el teu fill.

Marali ha dit...

Amb el teu permís Toni, voldria contestar-li a aquest "senyor" anònim que diu que a la nostra "nació" són millions que parlen d'altres llengües. Quants millions? naturalment si ens hi compte a tots els catalans si sóm uns quants millions, no masses eh? perquè en quan està hara la població total de Catalunya? 7/8 millions? però be, tots els catalans o quasi tots parlem com a mínim dues llengües, molts 3 i molts més de 3, Quin problema hi ha senyor anònim? a vosté no li van dir "donde fueres haz lo que vieres" està en una autonomia on hi ha 2 llengües oficials, amb un estatut i unes normes i lleis que decideix el parlament català. En el cas de que no sigui català però hi visqui és vosté que s'ha d'adaptar i no nosaltres. Jo així ho he fet quan he viatjat. i recordi "el saber no ocupa lugar"

Anònim ha dit...

La persona anònima castellana es deu queda sorpresa que després de tantes guerres contra els catalans i haver-les guanyades, encara "a estos pueblerinos catalanes no les hemos borrado su lengua"
Tal com veieu, si poguessin, continuarien aplicant els mètodes primaris per aconseguir-ho.

moz ha dit...

I si admetem obertament que a Catalunya som uns nazis tribalistes hispanòfobs? Seria més fàcil així que no haver d'estar explicant les coses cada dos per tres.
Per cert que al País Vasc, la llengua vehicular de la nació no és pas el vasc. Només som llengua? No és extrapolable aquest exemple?

Miki ha dit...

Lo de la lengua sería discutible. Però no ens parlis de drets i d'impostos que d'això en tenim els ous pelats els catalans noi.