22.12.06

L'últim rebut

Una de les satisfaccions més grans que conec és deixar de pagar un crèdit que fa anys que pagues religiosament mes rere mes. Quan veus que només et queda un rebut, sents una alegria indescriptible. Aquest últim rebut esdevé un símbol d'alliberament. Els usurers ja no et munyiran més. Et costa de creure: a partir d'ara seré més ric! És com si, de sobte, t'apugessin el sou. ¿Què faré amb aquests diners sobrers? Jo ho tinc molt clar: gastar-me'ls. Els diners no serveixen per a res més.

Ens agradi o no, en aquesta maleïda societat capitalista només pots ser lliure si tens diners, tants diners que no hagis de dependre dels usurers, tants diners que no et calgui treballar, tants diners que ja no hi pensis, en els diners.

No m'ha tocat la loteria. Mai en compro. No compro ni la de l'insti. Des del punt de vista de la probabilitat matemàtica, la possibilitat de què et toqui és pràcticament zero. A més, no crec en l'atzar. La loteria (i qualsevol joc d'atzar) és una engalipada monumental. És tan fàcil manipular les il·lusions humanes...

3 comentaris:

plleixa ha dit...

Potser debades t'has oblidat de fer esment de totes aquelles coses que ens son tan importants en les nostres vides i que no es compren ni es venen, Toni...
L'atzar és un altre dels déus consagrats per la societat, un ídol a qui adorar i a qui suplicar les desgràcies, la vedella d'or que els ha de redimir.
Fa uns quants anys que em va tocar un altre tipus de "grossa", i per tant, els calerons de la loteria prefereixo rebentar-me'ls en llibres.

BONES FESTES!!!

P.D.: Has arribat a pensar que tens rebuts perquè tens feina?.

Anònim ha dit...

Toni: d'on has tret aquesta imatge? és una passada. si la coneixes, me la podries presentar?

Dessmond ha dit...

No estic gens d'acord amb el que dius de que "només pots ser lliure si tens diners". Això no és cert. En aquesta societat capitalista només és pot ser lluire si ho vols ser. Això significa haver de dedicar-hi esforços. Però és la història de la humanitat que sempre ha anat així, abans que existit el capitalisme. És més des que coneixem el capitalisme que vivim millor. Això si que no ho hauríam d'oblidar.
Els diners ni et fan més lliure ni més feliç.
Bon Nadal, en companyia dels teus. Ells si que et proporcionan el millor que pots somiar, a més dels canalons!.