7.1.08

Influències literàries

Avui faré una cosa que no he fet mai: escriuré una llista amb les meves principals influències literàries. Per influència literària entenc no solament els autors dels llibres que he llegit (perquè aleshores la llista seria quilomètrica), sinó sobretot els autors dels llibres que he viscut. [Algun dia explicaré la diferència entre un "llibre llegit" i un "llibre viscut", i què significa "viure un llibre"]

He limitat la llista a 16 escriptors (5 catalans, 4 alemanys, 2 francesos, 2 britànics, 2 castellans i 1 portuguès) tres dels quals encara són vius. Els escriptors vius afegeixen a la seva influència literària també una influència humana o biogràfica. Voilà:

[Avís per a despistats: això NO és un meme!]

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Toni acabo de veure una pelicula anomenada Idiocràcia. Tracta de com estarà el món al 2500. Està bé, per si vols una explicació: http://fmmeducacion.blogspot.com/2007/06/idiocracia-idiocracy-el-poder-de-los.html adeu.

Anònim ha dit...

Bon any, bones influencies.

Van Vila-Matas Morrison.

tonibanez ha dit...

Bon any, i gràcies pel comentari, Enric V-M!

Júlia ha dit...

Òndia, que feia temps que no sentia mencionar la Renada-Laura Portet!!!

Sani Girona Roig ha dit...

Bé això és el millor Toni Ibàñez...
aquell que tenia ganes de conèixer personalment quan des de sempre em va portat mig any de blogaire d'aventatge i tot un munt de coses més d'aventatges complementaris.

M'agrada llegir posts com aquests.
Toni,ves arrelant encara més i més.
Ja ets un arbre immens però tot porta a creure que ho seràs molt més gran encara...

Aprèn a mesurar els instints i el món serà teu: plana i muntanya, mars i cels blaus...
Endavant!
Sani