17.1.08

La política no és un circ


M'havia proposat no parlar de política. M'havia proposat, sobretot, no parlar de la política del meu poble, però avui no ho puc evitar. Davant de certes coses, un no pot quedar-se callat.

L'oposició (ERC-MxV) ha penjat a l'aparador del seu local el cartell que encapçala aquest post. Curiós cartell segons el qual l'oposició considera que la política és un circ, un espectacle, una atracció de fira, un divertiment... com ara els episodis cada cop més penosos del Polònia. Els que es deuen "avorrir" de debò són ells, per això han de muntar numerets, penjar pancartetes, fer denúncies absurdes, repartir fulletons i adhesius... convertint la política municipal en una xarlotada vergonyosa. ¿Ja n'estan al cas, els dirigents d'ERC, del ridícul sistemàtic que perpetren els seus representants a Vallromanes?

El que resulta més "sorprenent" és que algú amb dos dits de front pugui fer confiança a aquesta genteta tan poc seriosa. Amb les formes i les maneres que gasten ja queden desqualificats. Quina mala educació! Van als plens a insultar l'alcaldessa quan són una colla d'indocumentats que no saben distingir un prec d'una moció i, a sobre, tenen la barra de dir que és el Govern el que provoca la crispació. Que no pateixin, que tenen tres anys per a seguir "avorrint-se" a l'oposició, tres anys més per a bufonejar i muntar pallassades, la seva especialitat.

Per sort, després hi ha els que treballen, els que es prenen la política seriosament i amb responsabilitat. Mentre l'oposició continua amb els seus numerets patètics, l'equip de Govern aprofita per a fer feina de la bona i demostrar que la política és quelcom que val la pena, una activitat digna en benefici dels ciutadans.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Toni, és normal, que vols que facin, els pobres? Necessiten cridar l'atenció com sigui, fer veure que "treballen" pel poble. Per cert, el Ricard aquet, ¿de què treballa? Jo és el que veig tot el dia parlant amb el mòbil. ¿Viu del xanxullo dels cavalls o del partit?

Mar-i-mon ha dit...

Però al ple què ha passat? Hi havia molt de públic? Quina ha sigut la sorpresa? Han fet un stríptis? S'han fet l'harakiri?

jordi ha dit...

Està comprovadíssim (vaja, almenys per mi) que sigui quin sigui el partit que és a l'oposició, sempre acaba fent el mateix; i sobretot en l'àmbit municipal (però tenim clars exemples a nivell estatal...).
Calafell fa anys que té un ajuntament dels que mareja (ara s'ha calmat una mica), i tot per culpa de fos qui fos que hi hagués a l'oposició (psc, ciu, erc o pp, tots s'han anat tornant). Provocaven vergonya aliena.
No és cosa dels partits, ni dels polítics. És cosa de les persones, i se'n diu enveja...

Anònim ha dit...

Doncs a mi el Polònia m'agrada. D'ERC qualsevol cosa que m'expliquis me la crec.

Salut!

A. M.

okupa ha dit...

¿David Ricard no era el que posava bombes amb el Vendrell? Podeu estar contents si ara l'únic que fa és muntar a cavall i muntar numerets als plens.

tonibanez ha dit...

Anònim1: Ni idea de què viu. Seria interessant saber-ho.

Mar-i-mon: al ple no va passar res. Quatre gats. ¿La sorpresa? El discurs de Ricard contra l'alcaldessa, insultant-la, demanant-li la dimissió. El de sempre.

Jordi: en todos los pueblos cuecen habas.

Anònim2: A mi ja m'avorreix. Se'ls veu massa el plomall. Clar, si els kapos d'ERC són com són, imagina't els pringats dels pobles...

Okupa: em consta que és amic del Vendrell, però això de les bombes ho trobo massa fort. En va parlar la premsa, però considero que no es poden fer acusacions sense proves. Ara va donant lliçons de democràcia a tothom.

anita ha dit...

Em jugo el que vulguis que si CiU estigués a l'oposició també faria el que fa ERC. ¿O creus que és fàcil passar-se 4 anys out? Es nota que defenses els teus. Jo també sóc partidària de la política divertida. A més, tot és teatre. Al ple s'insulten i, després, sopen junts.

Núria ha dit...

Insultar i buscar raons per "oposició" no és fer política és fer "el pallasso", amb perdó per als pallassos. Per què hi ha tanta gent que vol destacar mitjançant l'insult?

tonibanez ha dit...

Anita: CiU va estar 8 mesos a l'oposició mentre ERC "governava" (governar és un dir) Vallromanes. En cap moment va arribar al nivell al qual ha arribar ERC fent oposició. No es pot caure més baix.

Núria: a mi el pallassos em mereixen tot el respecte, però aquests políticastres de pa sucat amb oli que volen imitar-los em repugnen. El que insulta no destaca, sinó que es retrata.