8.10.06

Hans Bellmer censurat

A la pàgina 49 de La Vanguardia d'avui apareix un nou cas d'autocensura (que s'afegeix a la llarga llista):

La gal·leria Whitechapel de Londres ha retirat una sèrie de dibuixos eròtics (nines joves nues) de Hans Bellmer. El director ha declarat:
Al web de la gal·leria apareix la següent declaració de l'artista:
If the origin of my work is a scandal, it is because, for me, the world is a scandal
L'escàndol que ja passa de mida és que no hi hagi dia que no apareguin mostres cada cop més vergonyoses d'aquest acolloniment occidental que ens està conduint a la genuflexió mental, artística i social, és a dir, al suïcidi cultural. Bellmer va ser reclòs pels nazis en el camp de concentració de Les Milles. Els nous nazis del segle XXI tapen les seves dones i branden l'Alcorà com a martell percussor d'infidels (o cafres, en la seva llengua). Aquesta és la veritable "degeneració", i no les obres de Bellmer o de Sade.

L'escàndol és que Die Puppe de Bellmer pugui ser censurada i, en canvi, haguem de suportar la visió d'aquestes dones musulmanes tapades de dalt a baix que, amb prou feines, hi poden veure a dos pams del nas perquè només deixen els ulls al descobert (sense parlar de les que porten burka). A mi m'ofèn la visió d'aquestes dones pels carrers d'Europa, d'aquesta Europa caganera que, al pas que anem -i com deia la Fallaci- sembla ja més Euràbia que una altra cosa.

Islamofòbia?

9 comentaris:

Paopao Wang ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
El veí de dalt ha dit...

Tens raó (o gran part de raó). Ahir mateix parlava del tema amb la meva dona. Ja és dur saber com tracten les dones en països islàmistes (però pensa que en els occidentals, no parem de matar-les a garrotades per un malentès dret de cuixa masclista); però és més trist veure-les cobertes de cap a peus en països europeus, on, en principi, les llibertats individuals estan reconegudes. És certament un problema cultural, no estrictament religiós, i el que cal és que elles (i ells) s'adonin de la seva submissió servil al masclisme que, per mor de la religió, se'ls imposa. Que vagin amb el cabell cobert, o vesteixen shadars, no és cap problema. El problema és que si volen anar vestides d'alta manera no ho puguin fer. I si podem opinar sobre les actituds religioses de l'Islam, el catolicisme o el budisme (no les creences espirituals), anem fotuts. Extripar el clitorís també és una salvatjada ací i arreu; però a certs indrets de l'Àfrica es veu com una tradició cultural. Cal fer molta sensibilització i tranmissió de valors per corregir actituds masclistes i dictatorials. Però aquí, la religió catòlica no es queda curta amb les seves manifestacions homòfobes. Mira ahir mateix: un restaurant madrileny, amb relacin amb una entitat privada de caire religiós, va declinar fer el banquet d'una boda entre gais. Mentre no ens alliberem del jou de les religions que volen tenir la posessió de la veritat, no avançarem. Visca la laicitat! I l'atesime!

Gregorio Luri ha dit...

Comparar el catolicisme actual amb l'actual Islam és com comparar el xicle i la gastronomia; o el paisatge dels nostres pobles amb les seves torres d’església i els de Turquia amb els seus minarets. Tonibañez: o tot això serveix perquè d’una punyetera vegada Europa es decideixi a creure en ella mateixa o, si no és així, llavors la seva desaparició serà ben merescuda.

moz ha dit...

Completament d'acord amb el veí de dalt... Si elles volen anar cobertes, no deixa de ser un dret que forma part de la seva llibertat, però quan en el fet d'anar cobertes no hi intervé la llibertat individual, cal posar-se seriós.
Però si les mateixes lleis protegeixen la llibertat d'expressió i la societat reconeix el nu com quelcom habitual en l'art des de fa segles, l'autocensura, com l'anomena, vosté, sr Ibàñez en una ofensiva frontal, si que es quelcom despreciable.
Salut!

tonibanez ha dit...

GL: ¿Com ha de creure Europa en si mateixa? ¿Quina Europa: la postmoderna, la nihilista, la menjacapellans, l'esquerranosa...?

Gregorio Luri ha dit...

Ergo...

El decadentisme té un punt i final: la desaparició. En l’ecologia humana les creences més fortes sempre substitueixen les més febles. És una llei de la natura (humana).

Anònim ha dit...

Ibàñez, no tens por que t'assassinin? Ets molt valent!

tonibanez ha dit...

Si m'assassinen, ja tindreu un altre màrtir als altars. Com la periodista russa que Putin ha eliminat.

¿Consideres que és millor CALLAR I ABAIXAR-SE ELS PANTALONS?

A mi em fa por la gent que té por de la llibertat

júlia ha dit...

Ja portem, malauradament, molts anys cedint en aquestes coses i en moltes d'altres, com, per exemple, en un altre ordre de coses, en les actuacions de les mal anomenades 'guerrilles urbanes' o en la poca autoritat de què es disposa a escoles i instituts per part del professorat. La tolerància mal entesa porta al desastre.

En determinades coses de la nostra societat es pot fer tot i quan hi ha por no es pot fer res. No hi ha idees clares ni un debat seriós i valent sobre els valors occidentals, la llibertat i com defensar-la.