5.10.06

Benzina und Biel Mesquida

L'últim número de Benzina ja està al carrer. Us recordo que dins (pp. 68-70) hi podreu trobar el meu relat Nona (PDF) que opta al Premi Literari. Si voleu saber com comença, aneu aquí. Si el voleu llegir sencer, haureu de comprar la revista: 3 € i és vostra.
Der Schriftsteller, vor allem in Minderheitssprachen, ist das ethische, das kritische Bewusstsein. Wir katalanischen Schriftsteller wissen viel über den Kampf bei der Verteidigung der nationalen Sprache, Literatur und Kultur, eine Konstante während des ganzen 20. Jahrhunderts. (...) So kommt es, dass wir Schriftsteller uns in Doppelagenten der katalanischen Sprache verwandeln: Zum einen arbeiten wir mit ihr, wir bereichern sie, mit unserem Werk helfen wir bei der nationalen Erschaffung eines imaginären Kollektivs, und zum anderen kämpfen wir um ihre Aufrechterhaltung, ihre Würde und ihren öffentlichen Gebrauch in allen Bereichen.

Biel Mesquida, Ein europäischer Schriftsteller in katalanischer Sprache


traducció al català

9 comentaris:

tonibanez ha dit...

L'escriptor, sobretot en llengües minoritàries, és una consciència ètica, una consciència crítica. Els escriptors catalans en sabem molt, de la lluita per defensar la llengua, la literatura i la cultura nacionals, que ha estat una constant al llarg de tot el segle XX. (...) Aquí és quan els escriptors ens convertim en uns agents dobles de la llengua catalana: per un cantó treballam, enriquim i ajudam a la construcció nacional gràcies a la creació, amb la nostra obra, d'un imaginari col·lectiu i, per altra banda, lluitam pel seu manteniment, la seva dignitat i el seu ús públic en tots els àmbits.

BM, Un escriptor europeu en lengua catalana

Romaní de Mata ha dit...

fas propaganda del Biel o teva?

...si la narració és del caire que usaves a trosdequianiam, no gràcies!

tonibanez ha dit...

Romaní: A l'aparador bloguer hi cap tot. Biel avui ha fet un recital important. Biel és un Mahatma, una Ànima Gran, tan Gran que ens ha fet un regal en forma de Postludi.

Parla del meu relat quan l'hagis llegit. Mentrestant, calla.

Pedro ha dit...

Jo suposo que Mesquida ha rebut tots aquests premis perquè és amic de la consellera que no sabia dir el títol de cap llibre, no és culpa seva si coneix la Mieras.

tonibanez ha dit...

Pedro: No puc admetre de cap de les maneres que es desqualifiqui BM en el meu blog, i menys amb arguments de P-3 com el teu. Biel és un gran escriptor al qual avala la seva Obra. ¿Has llegit res seu? ¿Quants títols seus coneixes tu? Clar que té amics i amigues pertot arreu la qual cosa només fa que engrandir-lo com a persona.

Pedro ha dit...

És que em dedico a recitar bàsicament com un lloro tot el que diuen els imparables, m'ho empollo de memòria, ho faig bé eh.
De fet havia confós en Biel Mesquida amb en Biel Majoral, un lapsus lingüe, massa Biels a Mallorca.

tonibanez ha dit...

Sense comentaris

la padrina ha dit...

Surto corrents a comprar la revistaaaa!!!!!!

Anònim ha dit...

Corre, corre, padrina, que te'n quedaràs sense!