29.1.07

Lletres eròtiques

La Laura, del gabinet de premsa del II Saló Sexe en Català, m'envia un mail en el qual em demana unes declaracions per a la nota de premsa que estan preparant. Li responc això:

Què opina sobre l’estat de les lletres eròtiques en català?

Considero que tota bona literatura ha de ser "eròtica", tot bon llibre ha de seduir el lector. El gènere eròtic en concret es troba difuminat episòdicament dins la majoria de novel·les que es fan avui dia. Llibres que abordin l'erotisme de cara n'hi ha molt pocs; i encara menys són els que proven de fer una reflexió profunda sobre el tema. És simptomàtic que només existeixi un premi de literatura eròtica en català (Vall d'Albaida). En castellà n'hi havia un (La sonrisa vertical) que, malauradament, ha desaparegut. En el meu cas, volia arriscar-me en aquest gènere, volia superar el repte de fer literatura eròtica. El resultat és prou satisfactori: vam guanyar el premi i el llibre està publicat. A més, les noves tecnologies ens ofereixen un horitzó inèdit en aquest aspecte. Nosaltres vam voler fer literatura del segle XXI via mails, messenger, mòbil... Internet ens ha servit com a mitjà per a crear la nostra obra. Les lletres que ara estan impreses en paper abans van ser digitals: cibersexe. El futur va per aquí.

Com influeixen certàmens com el Saló Sexe en Català i el concurs de relats eròtics en el sector?

Iniciatives com aquestes són una molt bona plataforma per a donar a conèixer la literatura eròtica. Que se subratlli el fet de la catalanitat afegeix un plus de promoció per a la nostra llengua i la nostra cultura, que bona falta li fa. Cal que la literatura surti dels cercles tancats, elitistes, i arribi al màxim de persones. Tant el Saló com el concurs ajuden a popularitzar els llibres a través d'un gènere atractiu com és l'eròtic. Us felicito per aquestes iniciatives i us encoratjo a continuar-les en les successives edicions.

SALÓ SEXE CATALÀ

M'arriba un mail d'Ontinyent amb un PDF que conté les bases del XIV Premi de Literatura Eròtica La Vall d'Albaida 2007. Termini de presentació: 18 de maig. Veredicte: pels volts de Sant Joan. Com que el vam guanyar l'edició passada, enguany ens toca fer de jurat.

6 comentaris:

Plam ha dit...

Hom està llegint les teves ximpleries quan tot d'una un senyor estrany apareix cantant al meu ordinador. Qui l'ha convidat? Per què s'interposa en el meu silenci, o entre el meu Winamp i jo? Tots sabem la importància que et dónes a tu mateix, al teu criteri sublim que no erra, per això deus pensar que només molestarà la teva música als idiotes (idiotes?) indocumentats que no mereixen entrar-hi ni llegir-te. Fet i fet, la música és una altra forma de comunicar coses, tot i que pugui ser interpretada com a contaminació acústica.

En tot cas, si tan important és per tu el tema de les visites, pensa que aquesta mena de coses en pot reduir el nombre.

tonibanez ha dit...

Gràcies, Plam. Podria dir-te que a mi plim, plam, plum. Que jo al meu blog hi poso el que vull, música inclosa. Però com que t'has pre la molèstia, et faré cas i ara mateix la trec. Gràcies per llegir-me.

Rosa ha dit...

Visca plam! Et felicito!!! Per a mi era tot un plaer escoltar la música! I el dia que no m´agradava, treia el so i punt! Fins i tot un dia que no estava per gaire música,i volia el meu silenci, directament vaig treure el so del meu ordinador. I els dies que jo ja tenia la meva música posada i no en volia saber res de la música d´aquest blog, treia el so i llestos!!!
Voilà! Si ja saps que aquest blog porta música inclosa i t´hi vols passejar, per què no treus el volum del teu ordinador i gaudeixes del silenci? Ara, els que volem sentir la música del blog ens hem de fer fotre, quan tu l´única cosa que havies de fer era treure el volum de l´ordinador!!!!

tonibanez ha dit...

Ben dit, Rosa! Ara torno a posar la música de fons.

El veí de dalt ha dit...

L'any passat vam ser-hi al I Saló a Manresa. I en la secció literària, els companys de PROGULA, vam llegir un parell dels nostres relats a quatre mans. Va ser divertit.

Plam ha dit...

No pots posar-la apagada per defecte, i que les roses que vulguin l'engeguin?

Bé, a mi també me la bufa, de fet només hi entro dos cops per setmana