16.1.07

Terrorisme

Amb els terroristes no s’ha de negociar. Als terroristes ni pa ni aigua. Quan deixin les armes incondicionalment i hagin pagat pels delictes comesos, aleshores podem començar a parlar. Cap reivindicació política no justifica l’ús de la violència. Cap idea o ideal no pot posar-se per damunt de la vida d’una sola persona. La base de la democràcia és el diàleg, el consens dins la legalitat. El terrorista s’autoexclou del diàleg, del consens, de la democràcia, de la legalitat, del sistema… El terrorista és una animàlia que cal exterminar.
Al tigre no hay que acariciarle (Iñaki Anasagasti)
En el supòsit d'un futur escenari sense terrorisme, la viabilitat política de qualsevol opció depèn del número de vots que obtingui. Ens podríem trobar que aquests que ara maten i demanen qui-sap-lo fossin una minoritària minoria, simples representants del més recalcitrant somiatruitisme.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Què en penses de l'articulat de la Declaració universal dels drets col.lectius dels pobles?????
Podriem presentar estat del pais basc com una guerra camuflada?

tonibanez ha dit...

Anònim:

Primer hauríem de definir què és "el poble basc".

Segon: demanar-nos si aquest "poble basc" està representat per aquesta minoria d'assassins.

Tercer: acceptar que en democràcia sempre s'imposa la majoria pacíficament...

Anònim ha dit...

Ja , clar! I així portem 48 anys. Ho sento no ho comparteixo.
Paguem a la policia i als jutges per que facin la seva feina. Durant 48 anys l'han anant fent, però continuem igual. Ara toca que els polítics treballin , que tambè els paguem, i es mullin i evitin pèrdues humanes.
Tant costa?
Et recordo que a aquesta minoria l'han votat pel capbaix 150000 vascos sempre que s'han presentat a les eleccions.

Anònim ha dit...

Massa fe cega en la democràcia hi poses. T'has deixat de parlar dels altres terrorismes, del d'Estat, per exemple.

bacus ha dit...

em sembla que Anasagasti i el PNV estan en una altra lluita i és perdre la poltrona autonòmica.

http://www.lahaine.org/index.php?p=19800

AnLg ha dit...

I per què he de confiar en la democràcia¿¿ I en la "democràcia espanyola"??
Aquest sistema fa pena. Potser sigui el menys dolent dels sistemes, però la democràcia espanyola no té remei. La situació no s'aguanta. El que em sorpren és que no hi hagi més grups terroristes.
És probable que no es publiqui aquest comentari, però de veritat penso que els vencedors de tot això són els Etarres que veuen amb possible sorpresa, com alguns actes seus fan que ningú s'avingui.
Amb els terroristes no s'ha de negociar, primer s'ha de parlar. Un cop es parli, i com el señor Erkoreka va dir ahir, "con discreción imprescindible", es podrà parlar, decidir i negociar. Però tancar-se en banda tampoc penso que sigui gaire productiu.

Jesús Cardona ha dit...

Si canviem la suposada ideologia d'Eta per la ultradreta i el preu de la pau fos la desaparicio de les autonomies, on estarien tots aquells que esgargamellen dialeg? No fotem.

Anònim ha dit...

Si estiguessim d'acord en que tots els pobles tenen el dret a l'autodeterminacio o independencia, tot seria mes facil, no?
Tu que hi dius? hi estasa d'acord o no?
L'alternativa, com sempre al llarg de tota l'historia , es una guerra?
No sera que anomenem terrorisme al que en realitat es una guerra?

Josep, el poeta de Sants ha dit...

El procés de pau té un únic camí
http://www.piradosalpoder.com/pirados/21/03/2006/308

AntoniPuigSole ha dit...

ETA ha reaparegut i ha matat de nou. Posar una carrega explosiva en un aparcament públic, és una operació encaminada a ocasionar terror, i una de cada dues, tres o quatre vegades, inevitablement acaba produint morts.
Ara no n’hi ha prou amb les condemnes ni amb les lamentacions, encara que les condemnes són necessàries . Cal cridar a la mobilització, no per debilitar el govern, com han volgut fer, i encara ho fan, PP i "La Asociación de Víctimas del Terrorismo (AVT)". Ens hem de mobilitzar contra l’activitat assassina. Cap grup terrorista, independentment de la coartada reivindicativa que utilitzi , pot fer-se la il·lusió de que aconseguirà els seus objectius, quan té la població en contra .
És poc probable que la repressió, per si sola, pugui desmantellar ETA, ja que compta amb una base social important concentrada en un territori reduït. Impedir que aquesta base social, es pugui expressar políticament, és anti-democràtic. Ara bé, una negociació política amb ETA no té cap sentit. Això no invalida altres tipus de negociació.
La Constitució tan sols va reconèixer d’una manera parcial, els drets de les nacionalitats minoritàries, i la majoria del poble basc no va votar-la o va votar no. És el Parlament qui ha de dur a terme mides polítiques per donar solució a aquest problema.
http://apuigsole.blogspot.com/2006/12/eta-torna-i-mata-de-nou.html