4.11.06

Resultats IV

Suposant que es reedités el Tripartit, tindríem -per segon cop- una coalició de perdedors al Govern, però ara encara més perdedors: el PSC que ha perdut 5 escons (241,687 vots) i ERC que n'ha perdut 2 (130.257 vots)... L'únic que ha salvat els mobles és ICV-EUiA, que ha guanyat 3 escons (40.311 vots) gràcies als quals -pels pèls- el Tripartit sumaria la majoria absoluta necessària. Comptat i debatut, la ciutadania ha restat 331.633 vots al Tripartit que ha malgovernat aquesta avortada legislatura la qual cosa significa que aquest malgovern no ha estat ratificat en absolut pels votants, ans tot el contrari.

L'aritmètica parlamentària permitiria un nou Tripartit que seria de molt mal justificar per tres motius fonamentals:

1- El partit guanyador (CiU) avantatja en 11 escons el segon (PSC)

2- Les xifres esmentades demostren, sens dubte, la important davallada del recolzament popular a l'experiment tripartític.

3- ¿Com s'entén que ara pugui tornar al Govern un partit (ERC) que fou expulsat per estar en contra de l'Estatut?

Per tant, si els perdedors es tornen a ajuntar per a fer fora la força guanyadora (en escons i vots a totes les circumscripcions) perpetraran un acte de difícil justificació, una acte legal però del tot il·legítim. Allà ells.

Montilla President és quelcom vergonyant, la consagració més fefaent de la descatalanització de Catalunya... D'aquesta manera s'acomplirien els pitjors pronòstics, l'horitzó més fosc i més incert. Quatre anys decisius la malvestat dels quals podria ser irreparable.

Tot plegat tufeja. L'afany de poltrona pesa massa. Els perdedors s'apleguen en el mateix interès: l'odi al guanyador i l'avidesa de poder. Es repartiran els càrrecs, investiran un President indigne no escollit pel poble i, en el súmmum del cinisme, els més catalanistes de tots justificaran la descatalanització del país en nom de qui-sap-lo: en nom de la menjadora, el cotxe oficial i el tiberi en helicòpter a Can Bulli. Amén.

¿Odes a la Pàtria? Que les foti ta mare.

6 comentaris:

Pedro ha dit...

Doncs ja et pots anar fent la idea...veig en Mas i els seus bastant resignats, vull dir que ho tenen com assumit.

Anònim ha dit...

si el mas hagués deixat a part la seva arrogància i el seu mal joc, 'otro gallo cantaría'...

Dessmond ha dit...

Ves-te mentalitzant, a menys que en ZP ensenyi la clau. Però ara tot just ha fotut el camp a l'estranger.
Mentalitzat a sobreviure amb els magnífics canalons de ta mare, que serà l'únic consol que podràs tenir en els propers quatre anys.

O que CiU es decideixi a donar la presidència a en Carod.

tonibanez ha dit...

Ens dedicarem a la poesia.

Mira que et dic: m'estimaria més Carod president que Montilla. Fixa't fins a on he arribat.

mazda ha dit...

El mes segur es que l'erri dient això. Començo a estar-ne tipa de tanta i tanta palla mental. Em dona la sensacio que mai ens treurem de sobre l'esquema mental " nosaltres tenim rao i ells van errats". La necessitat de dos bandols en conflicte( de nacions, races, tribus, religions ..), que s'identifiquen cadascun amb la seva perspectiva, amb la seva historia, amb els seus pensaments. Cada bandol es creu en possessio de la veritat. Tots dos bandols es veuen com a victimes i veuen l'altre com el botxi. Es conceptualitzen les raons i es converteix l'altre en un enemic,arribant fins i tot en cas de guerra a sentir-nos posseidors de la rao....i ja el podem matar o infligir violencia.
N'estic tipa de debo.
A sobre, la major part de violencia que els humans han perpetrat no ha estat en mans de criminals o malalts mentals ( o , si , tot depen) sino de ciutadants " normals" i " respectables"
N'estic tipa de debo.
La politica potser es un joc mental, i com a joc mental l'unic que fa es enterboli la conciencia.

mazda ha dit...

Ei! No seria millor dedicar-se al Tsú, per dir alguna cosa?