24.9.06

Comentaris i visites

Efectivament, com havia previst, el fet de permetre els comentaris ha incrementat el número de visites. ENTRELLUM ja ha ultrapassat les 40.000 visites des del dia 8.1.06 que vaig instal·lar el comptador.

Segons una analogia molt ben trobada d'un dels comentadors, ara ENTRELLUM té les portes obertes i resulta més acollidor. Crec que els lectors fidels (que jo anomeno entrellumaires) us ho mereixeu. Aquest ciberdietari serà comentable tot el trimestre que resta fins a la seva caducitat: 31.12.06. Espero que ho sapiguem aprofitar. Sempre que pugui, intentaré respondre els vostres comentaris. Esborraré els comentaris que consideri que no s'ajusten a la mínima exigència d'educació i de respecte.

La tardor es presenta molt bé: els comentaris d'ENTRELLUM, el relat de Benzina a l'octubre, la publicació del L_OI al novembre (amb postludi de Biel Mesquida), un poemari nou que no para de créixer... i un projecte molt ambiciós sobre el qual encara no puc dir res. Mutis.

Molt bona tardor a tothom!

A FRANKFURT EN CATALÀ = NACH FRANKFURT AUF DEUTSCH

8 comentaris:

Pedra Filosofant ha dit...

Ja veurem amb quin "talante" ens hi presentem a Franckfurt, Toni. La post-Castanyada ens ho revelarà, però pel que es beslluma, els socialistes volen que les diferències culturals i idiomàtiques del país no els barrin el pas, "por muy lindo que sea".
Aquesta i no un altra és l'excusa que branda el "neosocialismo español" per tal d'anorrear-nos en tots els sentits i àmbits.
Mai hauria arribat a pensar que l'ideari polític del govern socialista arribés tan lluny per tal tocar-se les vores amb el nacionalisme espanyolista més esclafant.
Som i serem.

tonibanez ha dit...

Sí, amic, som i serem... el que ens deixin ser. El que jo no acabo d'entendre és que ERC pugui tornar a posar aquests sociates al poder. De veritat que no ho entenc.

Incrèdul ha dit...

No entenc com és que no en parlen els diaris, no t'entrevisten a la ràdio i no han obert el telenotícies amb aquesta notícia, cafeter.

No em puc creure que no t'hagin trucat ja els del Tomate-tomate per entrevistar-te. No goso pensar que encara no t'has querellat amb el Tros.

Tan bé que escrius, tants lectors que tens, tanta sensibilitat que desprèns... i que guanyi un premi poètic un ésser insensible i illetrat com el Tros.

Vols dir que no és tot enveja, senyor cafeter? Tot Déu plagia, i no se'n diu plagiar, se'n diu citar o bé inspirar-se, cafeter.

Hi falta la nota al peu, oi? La referència al teu blog, les desitjades visites, oi? Si ningú llegeix poesia en aquest país d'envejosos, cafeter.
incrèdul | 11.21.05 - 6:00 pm | #

Anònim ha dit...

Propongo más: que unicamente vayan los escritores en catalán cuyo nombre empiece por ton y acabe por bañez.
Que tengais mentalidad de paniaguados vale, pero tendríais que disimular un poco. Los mercados cautivos no se llevan. Los aranceles y el nivel C van de baja. Lo siento. Habrá que empezar a escribir bien, en el idioma que sea.

tonibanez ha dit...

Ya tardabas, anónimo cobarde, en aparecer por estos parajes... "Paniaguado" tu padre. Se te nota un tufo de perdonavidas que te cagas, como si el dialecto catalán tuviera la horas contadas y tú te alegraras de lo lindo... Ya ves que me defiendo también en la lengua del imperio cervantino (ahora dicen que era catalán y no manchego, hay que joderse). No borro tu cagadita porque luce en medio de este páramo. De todo tiene que haber en la viña del señor. Bye.

Anònim ha dit...

Soy el anónimo de antes.
Me permito precisarle los puntos siguientes:
1. si figuro anónimo es a) un derecho que confiere el blogger b) porque mi nombre no le diría nada. Si de verdad le interesa, ahí tiene Usted mi e mail. c)porque no me aclaro con el sistema de registo: cada vez que lo hago, se me borra en el siguiente envío (deben ser los años).
2. Soy catalanohablante de nacimiento. Por haberlo hecho en 1952 domino mejor el castellano escrito que el catalán y por eso lo uso para dirigirme a Usted.
3. No creo haber usado ningún tono insultante en mi anterior escrito.He intentado, quizá con poca gracia, ser algo irónico.No creo merecer ser llamado cobarde, ni mi escrito cagadita. Cosas peores se publican (subvencionadas, claro).
4. Si hemos de hablar del tema en serio, habría que aclarar primero:
a) ¿realmente sirven las ayudas públicas a la literatura?
b) aunque así fuese, ¿deben existir?
c) si se usan impuestos de los catalanes para ir a una feria, ¿no es mejor que se promocione al máximo el potencial del país, en beneficio del mayor número de contribuyentes?
5. Mi preferencia personal es, resignándome a que se dé dinero a un sector económico (yo he exportado mis productos durante 30 años y he ido a ferias de todo el mundo sin ayudas), que prefiero que el criterio sea la literatura y no el idioma. Es mi opinión como pagano del evento.
6. ¿Seguro que no ve Usted algo de corporativismo y eliminación de competencia cuando se dice: el pregón para nosotros, la feria para nosotros, las oposiciones para nosotros, etc.?
7. si va a publicar en alemán, un consejo: búsquese un antiguo carnet de la SS. Es lo que ahora se lleva allí en cuanto a promoción se refiere.
8. Gracias por dejarme participar. Si lo hago es porque sigo su blog y creo que vale la pena, no por insultar. Ya no estoy para eso.
Grüss Gott !

tonibanez ha dit...

Bé, Sr, Anonymous, veig que anem millorant. Ara m'adreçaré a Vd. en català perquè Vd. mateix diu que és "catalanohablante de nacimiento" (que no és el mateix que dir que es "catalanoescribiente"; escrigui com vulgui, aquí totes les llengües són ben rebudes), i ja m'entendrà, suposo, i més quan -com confessa al final- segueix aquest blog. Li ho agraeixo de tot cor. Disculpi el to de la meva primera resposta, però miri, la seva "ironia" m'ha agafat de trascantó. Fa moltes preguntes, i totes interessants.

1) Sobre les subvencions he escrit algunes coses aquí:

Entrevista e-noticies

Carta certificada

Subvenció denegada

Un post de TdQ:

2.6.05 SUBVENCIONS

La ILC ha concedit les subvencions d’enguany (en concepte d’ajuts a la creació) a diversos escriptors (Jordi Coca, Miquel de Palol, Isidre Grau, Antònia Vicenç, Joan Agut, Jordi de Manuel, Eva Piquer, Vicent Usó...) Entre tots, sens dubte, destaca l’ajut que ha rebut un parricida i descarrilador de trens empresonat a Can Brians: Andrés Rabadán (fugitiu frustrat)

5.000 € de la nostra butxaca perquè aquest criminal, pobrissó, no s’avorreixi a la garjola i, així, modèlic, pugui escriure un llibre en catalanesc… Fixeu-vos la conya que es porta el paio. Segons Subirana es tracta d’un “projecte molt ben estructurat”. Espero amb candeletes que publiquin aquesta obra mestra del gènere carcerari. ¿Com es titula la pel·lícula, El Lute II?

El cas és que això ve a tomb perquè jo també vaig demanar la meva subvenció. No ho havia fet mai fins ara, però vaig decidir provar… més que res (ho confesso) per a fotre en un compromís als mandarins i comissaris que remenen les cireres de la nostra cultureta de fireta. El cas és que el meu projecte era un xic innovador, diferent, agosarat… La idea era fer una selecció dels millors posts d’aquest weblog i confegir-ne un llibre: TdQ 2004-2005… El primer weblog català publicat en paper. El cas és que (Lourdes Vilà) em van trucar vàries vegades a casa perquè “no ho veien” (sic). Vaig haver de presentar més documents, explicar-ho per activa i per passiva, convèncer-los de la viabilitat, oportunitat i modernitat de la meva obra, etc. El cas és que, al final, sembla ser que m’han denegat la subvenció demanada. Perfecte. Espero que m’arribi a casa la carta certificada on suposo que trobaré la raonable justificació d’aquesta lamentable pífia.

L’assassí de la ballesta té subvenció i TdQ no. Visca la política progrecultural tripartítica!!!

2)La llengua catalana està en inferioritat de condicions a l'hora de competir amb la castellana. Això és degut a diversos motius entre els quals destaquen 40 anys de prohibició franquista i, actualment, la pressió de l'Estat Espanyol a través dels mitjans (TV, diaris, ràdios, etc.). Si afegim la causa més important: LA IMMIGRACIÓ, aleshores ja em dirà Vd. com ens ho farem per a poder sortir endavant si no rebem "ajuts institucionals" per part del nostre Govern (El Govern Català)

3)Que sigui en català no significa que no sigui bona, la literatura. Vd. es qualifica de "pagano". Jo li recordo que TOTS els catalans (Vd. inclòs) també som "paganos" per a TOTA Espanya (la balança fiscal encara és secreta!)

4) No és pot parlar de "competència" segons el punt 2). Elvira Lindo pot fer pregons arreu d'Espanya i gran part d'Amèrica, els escriptors catalans amb prou feines el podem fer aquí a casa nostra. ¿Vd. creu que un professor no ha de saber català (nivell C) si imparteix les classes a Catalunya? ¿No li sembla raonable? Na so was!

5) El tema de l'alemany sí que és irònic. Sonst noch etwas?

Bis gleich!

Anònim ha dit...

Anònimo: Según sus palabras, se debe "homogeneizar", "disolver", y "socializar" en el castellano imperial de Cervantes lo que es denominado en los carteles oficiales como la "Fira del Llibre" de Frankfurt, en donde -y por si no se había percatado de ello- la cultura CATALANA es la invitada de honor.
¿Me puede decir dónde està usted situado?. Porque si està en Catalunya, no entiendo a qué viene ésa insistencia enfermiza a considerarse excluido de su repetido "nosotros", cuando lo ÚNICO que queremos y deseamos la gran mayoría de los catalanes es SER. !Si ustedes nos dejan y con su permiso, claro està¡.
Es curioso y sintomàtico a la vez cómo y de qué manera usted hace referencia a nuestra insistencia a querer SER.
Y no se equivoque conmigo a la hora de prejuzgarme, porque como usted puede comprobar, YO TAMBIEN SÉ HABLAR EN CASTELLANO.
Però soc català, bonhome!